Vetovinkit: Ässillä on aito mahdollisuus yllättää vähämaalisella kierroksella

LIIGA / Artikkeli
Ässien viime aikainen vire on ollut hyvä.
Keskiviikon kierroksella katseet kääntyvät erityisesti Turkuun, jossa Ässät hakeaa jatkoa nousukuntoisuudelleen. Hämeenlinnaan ja Kuopioon povataan vähämaalisempia otteluita.

Ässät ML, 3,80

Ässien viime aikainen vire on ollut selvästi nousujohteinen. Viimeisestä kuudesta ottelustaan porilaiset ovat voittaneet neljä kappaletta ja hävinneet kahdesti maalin erolla kovavireisille Tapparalle ja JYPille.

TPS:n vire ei viime aikoina ole ollut yhtä kova, kun tappioputki katkesi runsasmaalisella voitolla Ilveksestä. Aktiivisia joukkueita vastaan TPS:n hyökkäysvoima on kaikkien tiedossa, kun kiekollisesti taitavat ja nopeat yksilöt saavat tilaa ja aikaa tehdä taikojaan.

Tiiviimmin puolustavia joukkueita vastaan on kuitenkin ollut nihkeää. Erityisesti tiiviisti keskialuetta puolustavat joukkueet ovat olleet myrkkyä turkulaisille. Tähän kastiin myös Ässät kuuluu.

Pasi Kaukorannan aikakauden alussa joukkue on selvästi panostanut puolustuspelaamisen korjaamiseen ja vastahyökkäysten saamiseen. Vastahyökkäyksiin porilaisilla on kuumia yksilöitä, jotka voivat olla tuhoisalla pelipäällä myös Turussa. TPS:n ennakkosuosikin asema haiskahtaakin liian voimakkaalta, minkä takia Ässien voitto jatkoaika mukaanlukien kuulostaa houkuttelevalta kohteelta.

KalPa-JYP, Alle 4,5 maalia, 2,03

KalPa ja JYP ovat maajoukkuetauon jälkeen parantaneet menoaan selvästi, mikä on nostattanut toiveita myös asetelmien kohenemisesta sarjataulukossa. Piste-erot kymmenen joukkoon ovatkin selvästi kaventuneet. 

Keski-Suomen paikalliskamppailussa on totutusti nähty varsin tiukkoja otteluita, mistä kertoo myös kauden molempien kohtaamisten eteneminen aina voittolaukauskilpailuun saakka. Niistä molemmat joukkueet ovat selvinneet voittajana kertaalleen.

Vaikka erityisesti KalPan puolella hyökkäyspään hanat ovat olleet aukenemassa, leveyttä ei loukkaantumisten takia ole vieläkään rajattomasti. Samaan aikaan JYPin viisikkopelaaminen on kehittynyt, mikä on tuonut mukanaan eheämpää pelaamista. Erityisesti tasapaino on parantanut.

JYPin pelisapluuna vieraissa tuleekin olemaan hieman puolustusvoittoisempi, kun KalPan peliä halutaan hidastaa mahdollisimman paljon. Tämä vie isänniltä hyökkäyspelin vahvuuksia pois, mikä myös pienentää maaliodottamaa. Kuopion illasta onkaan vaikea odottaa todellista maali-iloittelua.

HPK-Lukko Alle 4,5 maalia, 2,30

Vaikka HPK onkin onnistunut parantamaan vimeistelytehokkuuttaan, joukkue vaatii ajoittain todella suuren työmäärän maalintekoon. Kuumista kärkiyksilöistä huolimatta myös leveyttä kaivataan edelleen, vaikka esimerkiksi Niclas Lucenius on aloittanut HPK-pestinsä vahvasti.

Molemmat joukkueet ovat viime aikoina onnistuneet tiivistämään viisikkopuolustamistaan ja maalivahtipeliään. Erityisesti Oskari Setäsen parantuneet otteet ovat olleet Lukolle toiveiden täyttymys.

Lukon voi odottaa lähestyvän ottelua hieman puolustusvoittoisemmalta kannalta. Pekka Virran pelisapluunassa tämä korostaa kiekollista huolellisuutta, sillä myös HPK tunnetaan vahvana riistojoukkueena, joka myös kääntää peliä nopeasti.

Erityisesti raumalaisten ailahtelevaisuus tekee iltapuhteesta vaikeasti ennakoitavan, ja tämä osaltaan vaikuttaa myös HPK:n selvään ennakkosuosikin asetelmaan. Lukon voitolle tarjottu yli neljän kerroin kuulostaa hieman ylikertoimelta, mutta todennäköisempänä vaihtoehtona voidaan pitää vähämaalisempaa iltaa Hämeenlinnassa. Lukon edellisessä neljässä vierasottelussa on joka kerta tehty korkeintaan kolme maalia.

» Lähetä palautetta toimitukselle