Vetovinkit: Ärsytetyt kärkijoukkueet palaavat voittojen tielle

LIIGA / Artikkeli
Kärppien pelaajilla on aihetta hymyyn myös keskiviikkona.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Sarjataulukon kärkikaksikko Kärpät ja TPS lähtevät keskiviikon kierrokselle tappion maku suussaan. Sisuuntuneet joukkueet eivät jätä kotikentällään vastustajilleen mahdollisuuksia. SaiPa hakee vierasvoiton Helsingistä.

Kärpät yli 3,5 maalia 2,08

Sarjakärki Kärpät pelasi tiistaina tappionmakuisen tasapelin kotikentällään CHL-ottelussa Salzburgia vastaan. Tasapeli tarkoitti oululaisten CHL-taipaleen loppumista, sillä Kärpät hävisi ensimmäisen osaottelun vieraskentällä.

Kärpät pääsee pesemään kasvojaan heti keskiviikkona, ja kentälle luisteleekin varmasti sisuuntunut joukkue. Maalintekovoimaa joukkueessa riittää, vaikka tiistaina tuloksena olikin vain yksi maali. Joukkue on myös riittävän leveä, ettei peräkkäisten pelien rasitus vaikuta liikaa joukkueen iskukykyyn. Salzburgia vastaan Kärpät loi maalipaikkoja ja laukoi kaikkiaan 45 kertaa kohti vastustajan vahtia.

Kärpät on viimeisen kymmenen ottelun jaksolla tehnyt vähintään neljä maalia kuudesti. Koko kauden mitalla Kärpät on tehnyt eniten maaleja kotikentällään ottelua kohden keskiarvon ollessa tasan neljä.

KooKoo on tiivistänyt pelaamistaan kauden alusta, mutta materiaaliero joukkueiden välillä on suuri. Varsinkin mikäli vertaillaan Kärppien hyökkäyskalustoa KooKoon puolustukseen. Kärpät on laukaisuhallintatilasojen kärkipäätä, KooKoo puolestaan lukeutuu peräpäähän. Mikäli oululaiset saavat pelinsä rullaamaan, KooKoon puolustus ei kestä pitkiä jaksoja omalla alueella.

TPS -1 2,18

Vastakkain ovat sarjataulukon toisena majaileva TPS sekä kolmantenatoista oleva Jukurit. Kun TPS pääsee vielä pelaamaan kotikentällään, ottelun ennakkosuosikista ei tarvitse esittää suurempia kysymyksiä.

Kolme edellistä otteluaan hävinneellä TPS:llä on heräämisen paikka. Edellisessä ottelussa KooKoota vastaan turkulaisten avainpelaajat keskittyivät lähinnä jäähyilemään tehoilun sijasta. Nimimiehistä Zach Budish ja Ilkka Heikkinen saivat suihkukomennuksen ja Ilari Filppula kymmenen minuutin rangaistuksen selästä taklaamisesta. Usein vastaavan ulospuhalluksen jälkeen TPS:n tasoiset joukkueet ponnahtavat takaisin.

Myös Jukureilla on menossa vaikeampi vaihe. Neljän ottelun tappioputken katkeaminen ei ole todennäköistä Turussakaan. Kauden alussa joukkue raastoi voittoja ja pisteitä puolustamalla tiiviisti. Neljässä viime ottelussa omissa on soinut kuitenkin 18 kertaa. Kolme neljästä ottelusta on päättynyt vähintään kahden maalin erolla.

Mikkeliläisten pelilliset ongelmat ovat suuria. Viime otteluissa Jukurien maalivahdit on joutuneet järjestäen torjumaan kaksinkertaisen määrän kiekkoja verrattuna vastustajien maalivahteihin.

SaiPa ML 2,60

Katsaus kymmenen viimeisen ottelun kuntopuntariin riittää kääntämään vaakakupin SaiPan suuntaan. Sputnikit ovat hävinneet varsinaisella peliajalla vain kaksi ottelua, HIFK puolestaan voittanut vain kaksi peliä.

HIFK:n pelissä on näkynyt vain väläyksiä siitä, mihin joukkue parhaimmillaan pystyy. Ongelmia on pelin jokaisella osa-alueella. Ongelmien painopisteet vaihtelevat otteluiden välissä ja jopa sisällä. Erik Thorellin ja Iikka Kangasniemen paluut sairastuvalta piristivät kiekollista peliä, mutta puolustussuuntaan joukkue on epävarma, eivätkä maalivahdit ole pystyneet pelastamaan joukkuetta.

Aktiivinen ja työteliäs SaiPa on HIFK:lle vaikea vastustaja, joka käyttää heikot hetket surutta hyödykseen. Kauden ensimmäisen kohtaamisen vei SaiPa. Viime kaudella kolme neljästä ottelusta päättyi varsinaisella peliajalla tasan ja kumpikin voitti kaksi ottelua.

SaiPan lopullisen voiton kerroin on ehdottomasti pelattava. Jo varsinaisen peliajan voiton kerroin 3,50 houkuttaa, mutta HIFK on ollut erityisen huono jatkoajoilla. Helsinkiläiset ovat hävinneet seitsemän edellistä jatkoajalle venynyttä otteluaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle