Vetovihjeet: Yhdysvallat ei sorru asennevammaan nousijaa vastaan, Sveitsi varmistelee pudotuspelipaikkaa

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Kaukalossa nähdään päättäväinen ennakosuosikki.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Myös keskiviikkona on jaossa isoja pisteitä taistelussa pudotuspelipaikoista. Tämä näkyy ennakkosuosikkien latauksessa peleihin.

Moniveto 6: Sveitsi-Norja: Yhdysvallat-Iso-Britannia

Sveitsi 4,5,6 - Norja 1,2

Sveitsi otti viimeisimmän voittonsa tiistaina, kun "alppiklassikossa" kaatui Itävalta. Voiton johdosta Sveitsi jatkaa lohkossaan kärkipaikalla. Viime vuoden finalisti onkin saanut kisoilleen vahvan alun.

Norjasta ei tule pysäyttäjää tälle vahvalle alulle. Vaikka Norja tuleekin otteluun varmasti puolustusvoittoisemman ja kamppailevamman pelisuunnitelman kautta rakentaen, ei Norja pysyi Sveitsin luisteluvoiman kyydissä. Kevin Fialan kaltaiset tähdet kääntävät peliä nopeasti, joten myös ylivoimapelille tulee mahdollisuuksia.

Lukuisilla NHL-tähdillä ryyditetty Sveitsi virittelee kuvioitaan kärkimaiden kohtaamisiin. Voitolla käkikellot ovat lähellä varmaa pudotuspelipaikkaa, mikä tuo lisälatausta otteluun. 

Yhdysvallat 8,9,10 - Iso-Britannia 0,1

Iso-Britannia on ollut MM-kisoissa juuri odotetunlainen vastaantulija, kun kolmen ottelun jälkeen maaliero on surullinen 1−20. Iso-Britannia on kaikissa kolmessa ottelussaan jäänyt nopeasti altavastaajaksi, eikä kaavaan ole tullut muutosta.

Yhdysvaltojen yllä on ollut huonosti latautuneen joukkueen maine, mutta tänä vuonna väläyksiä paremmasta on nähty esimerkiksi Suomea vastaan. Selvällä pelisapluunalla pelannut joukkue oli ajoittain varsin sitoutunut ja kurinalainen. 

Onkin syytä odottaa, että Yhdysvallat tulee saamaan ottelussa runsaasti erikoistilannemahdollisuuksia heikosti pelannutta Iso-Britannian alivoimaa vastaan. Tällöin myös selvä ero yksilötaidossa tulee iskemään silmille.

Koska Yhdysvallat hävisi Slovakialle, joukkueelle kaikki pisteet ovat tärkeitä, jotta se välttäisi lohkon neljännen sijan. Tämän takia ottelussa nähdäänkin tehokas yhdysvaltalaisryhmä.

Moniveto 6
36 riviä, panos 0,20€
7,20€

» Lähetä palautetta toimitukselle