Vetovihjeet: Peli tarkentuu entisestään

LIIGA / Artikkeli
Mikko Manner on ollut hämmästyksissä loppuottelusarjan kulusta.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Lauantaina Hämeenlinnassa on valtavat panokset. Varsinkin Kärppien kohdalla aletaan puhua kohtalokkaasta pelistä.

HPK-Kärpät, alle 3,5 maalia, 2,35

Sarjan edetessä panokset kasvavat, mitä kautta myös pelistä tulee tarkempaa. Tämä luonnolisesti vähentää maalipaikkoja, sekä korostaa maalivahti- ja puolustuspelaamisen merkitystä.

Molemmat joukkueet ovat jo osoittaneet kykynsä äärimmäisen laadukkaaseen viisikkopelaamiseen, eikä kaavaan ole povattavissa poikkeusta. HPK:lle voisi odottaa myös jonkinlaista hurmosta yllättävässä tilanteessa, mutta todennäköisemmin isännät rakentavat peliä kärsivällisyyden kautta.

Tätä kautta Kärpätkään ei tule saamaan avoimia ovia maalintekoon. Hyökkäyspelillisesti Kärpille voidaan odottaa pientä terävöitymistä, mutta mullistavaa maaliodottaman kasvua tuskin tulee.

HPK-Kärpät, 1 ja alle 4,5 maalia, 3,75

HPK lähtee otteluun pienemmillä paineilla, mikä helpottaa kärsivällisen ja eheän viisikkopelaamisen pelaamista. Omaan sapluunaan luottaminen on tuonut hyvää tulosta.

Kärpille avausmaalin saaminen saattaakin olla jopa tärkeämpää kuin isännille. Jos avausmaalia ei tule, voi oululaisilta odottaa kevyttä otteen herpaantumista. Tiivis keskustan puolustaminen on pitänyt Kärpät paljolti poissa parhailta maalintekopaikoilta, minkä takia hyökkäyspelaaminen muistutti Oulussa hetkittäin pään hakkaamista seinään.

Jos ongelmat jatkavat kertaantumistaan, HPK:n illasta voi odottaa helpompaa. Korkealla itseluottamuksella pelaavat oranssipaidat ovat ensimmäisen ottelun hermoilun jälkeen näyttäneet, että sapluuna tuottaa riittävän määrän maalipaikkoja, jotka myös hyödynnetään. Tätä kautta voitto onkin hyvin realistinen. 

» Lähetä palautetta toimitukselle