Vetovihjeet: Hämeenlinnan hurmos terävöittää isäntien viimeistelyä

LIIGA / Artikkeli
Veini Vehviläinen torjui rohkeasti, mutta varmasti ensimmäisessä loppuottelussa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
HPK ja Kärpät jatkavat loppuottelusarjaa. Maalimäärä on tällä kertaa tasaisemmin jakaantunut.

HPK yli 2,5 maalia, 2,60

Kärpät voitti ensimmäisen loppuottelun lukemin 4−1. Lukemat hieman hämäävät, sillä oululaiset iskivät kahdesti tyhjään maaliin ja HPK:llakin oli runsaasti hyviä tekopaikkoja.

Hämeenlinnalaisten otteista näkyikin ylimääräistä puristusta ratkaisuhetkissä, mikä osaltaan teki Veini Vehviläisen iltapuhteesta vielä vakuuttavamman.

Kotona HPK saa taakseen hurmoksellisen kotiyleisön tuen, joka poistaa turhaa jännitystä. Esitykset kotiareenalla ovatkin olleet vakuuttavia, sillä kevään pudotuspeleissä Kerho ei ole hävinnyt yhtään kotiottelua.

Viidessä ottelussaan HPK on iskenyt yhteensä 17 maalia, mikä tekee hämeenlinnalaisten maalikeskiarvoksi yli kolme. Kärppien haparoiva puolustuspelaaminen luo myös väkevämpää pohjaa sille, että hyvät maalimäärät saisivat jatkoa.

Yli 4,5 maalia, 2,20

Siinä missä HPK:lta voidaan odottaa terävää viimeistelyä, Kärpätkään tuskin ilman maaleja jää. Vakuuttava hyökkäysarsenaali ja taitavat kiekolliset puolustajat tuovat hyökkäyspeliin hyviä elementtejä.

On myös hyvin mahdollista, että Kärppien terävyys avainhetkillä korostuu, jolloin tarvittavia onnistumisia tulee. Näitä ratkaisevan hetken onnistumisia nähtiin myös Oulussa.

Vastustajien hyvyys on pakottanut Kärpät hieman muokkaamaan peliään, mutta tehot eivät ole kärsineet ratkaisevissa määrin. Kevään viidessä vierasottelussa Kärpät on tehnyt yhteensä 12 maalia, eli hieman yli kaksi maalia per peli.

Samalla tasolla jatkaminen ei välttämättä riitä, mutta rahojen tuplaus vähintään viidellä maalilla kuulostaa houkuttelevalta.

» Lähetä palautetta toimitukselle