Verkkainen Karhu joutui Pyryn runtelemaksi

Suomi-sarja / Artikkeli
Sarjajohtaja Nokian Pyry riepotteli ykkösketjunsa johdolla Porin Karhu HT:ta
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Nokian Pyry näytti Porin Karhu HT:lle, mikä on liikkeen merkitys jääkiekossa. Suomi-sarjaa johtava Pyry oli aivan liian kova vastus verkkaisille porilaisille.

Nokian Pyry on muuttanut linjaansa joukkueen rakentamisessa. Valmentaja Sakari Salmelan mukaan joukkuetta on tietoisesti nuorennettu tälle kaudelle. Aiempina kausina joukkueessa on ollut paljon kokemusta ja nyt pelaajina on paljon Tampereen seuroista yli-ikäisiksi kasvaneita pelureita.

− Halusimme lisätä urheilullisuutta ja tavoitteemme on Mestis-karsinnoissa. Joukkue on erittäin sitoutunut ja tasainen. Joukkueessa on noin puolet sellaisia pelaajia, joita olen valmentanut junnuissa ja se on tottakai helpottanut valmentamista.

Salmela on tehnyt hyvää jälkeä Kooveen U18- ja U20-Mestis-joukkueissa. Noilta vuosilta palkintokaapissa on lukuisia mitaleja ja nyt on menossa toinen kausi Pyryn Suomi-sarjajoukkueessa.

Kysymykseen Pyryn mahdollisuuksista saada kasaan Mestis-tasoinen joukkue, vastasi Salmela uskovansa, että Tampereen seudulta saadaan hyvin kilpailukykyisen joukkueen, jos joukkue sattuisi nousemaan. Perään Salmela toppuutteli, että kausi on vasta aluillaan ja mitä vain voi tapahtua kauden aikana.

− Tampereen seudulla on todella kovia pelaajia kakkosessa. Voisi melkein väittää, että saisi yhden kovan Mestis-joukkueen noista kakkosessa pelaavista pelureista. Koska Tampereen seudulla Suomi-sarjassa ei makseta pelaajille mitään, niin on selvä, että moni työssäkäyvä tai perheellinen valitsee mielummin lyhyet pelimatkat kakkosessa kuin pitkät matkat Suomi-sarjassa.

Illan pelissä Pyry näytti urheilullisuuden merkityksen. Joukkueesta näki, että pelaajat ovat tehneet kovasti töitä ja vaarallisen ykkösketjun Valtteri Mäkiviinikka − Niko Lamminsivu − Lassi Korpela johdolla joukkue eteni helppoon 10−5-voittoon Karhu HT:sta. Varsinkin neljä tehopistettä tehnyt Mäkiviinikka johtaa joukkuetta vahvasti esimerkillään eteenpäin. Kentällisen takana vielä puolustaja Jesse Lassila esitti varmoja otteita ja oli vahva molempiin suuntiin.

Karhu HT:n isoin ongelma oli joukkueen epätasaisuus sekä selkeästi osa pelaajista oli kovin vajavaisessa pelikunnossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle