Venäjä tarttui kiinni B-lohkon voittoon - Tšekki antoi kylmää kyytiä Itävallalle

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Artem Anisimov aloitti maalinteon Sveitsiä vastaan.
Kuva © Timo Savela
B-lohkon sunnuntaipäivä tarjosi päiväkävelyn ja uuden painoksen onnetonta sveitsiläisylivoimaa.

Sveitsi hukkasi jälleen tilaisuutensa

Sveitsi oli laittanut lauantai-iltana Ruotsin ahtaalle, mutta vuorokautta myöhemmin alku ei luvannut Venäjää vastaan samaa. Sveitsiläiset tuntuivat olevan ensimmäisen 15 minuuttia täysin unessa, eikä joukkue pystynyt vastaamaan millään tasolla Venäjän korkeaan karvauspeliin. Venäjän aktiivisuus palkittiin myös avausmaalilla, kun Artem Anisimov siirsi Venäjän johtoon Dmitri Orlovin pitkän nousun päätteeksi.

Hiljalleen myös käkikello rupesi kukkumaan herättäen Sveitsin mukaan peliin ja he alkoivat saamaan pitkiä hyökkäyksiä sekä painetta kohti Alexander Georgievin vartioimaa maalia. Venäläiset joutuivat rikkomaan ja Sveitsille avautui lukuisia ylivoimia, mitkä eivät kuitenkaan edellisillan Ruotsi-pelin tavoin johtaneet lopulta yhtään mihinkään. Kun Sveitsi tuhlaili omat pakkopelinsä, näytti Venäjä heti ylivoiman saatuaan kuinka kiekko maaliin toimitetaan. Oppitunnin pääluennoitsijana toimi kuudennen turnausmaalinsa tehnyt Nikita Kutšerov. Kutšerov viimeisteli päätöserässä vielä toistamiseen lopputulokseksi jääneet 0–3-lukemat.

Alun uinumista lukuunottamatta ottelu muistutti paljon Sveitsin ja Ruotsin kohtaamista. Sveitsillä riittää tasoa huippumaita vastaan paikkojen luomiseen, mutta maalin edessä puuttuu päättäväisyys ja röyhkeys. Viikonlopun peleissä Sveitsi sai yhteensä 12 ylivoimaa eikä onnistunut kertaakaan maalinteossa. Tämä osa-alue on sellainen, joka pitää saada kuntoon kun torstaina alkavat tosipelit.

Puhtaalla pelillä jatkava Venäjä otti tukevan otteen B-lohkon voitosta. Sillä on jäljellä tiistai-iltana peli Ruotsia vastaan. Venäjälle riittää tuosta pelistä yksi piste lohkovoittoon.

Murskajaiset jatkuivat iltapäiväpelissä

Tšekki jyräsi Itävallan päivän aikaisemmassa ottelussa. Numerot olivat Bratislavan Ondrej Nepela Arenan mediakuutiolla kävelyvauhtisen kamppailun päätteeksi 0–8 Tšekin hyväksi.

Kisat ovat nähneet jo tähän mennessä paljon runsasmaalisia voittoja, mutta Itävallalla oli sunnuntain ottelussa poikkeuksellisen vähän palaa jopa Slovakian kevään 2019 mittarilla. Kaikesta näki, että Itävalta oli kaukalossa vain fyysisesti ja ajatukset olivat jo huomisessa Italia-ottelussa. Tuo ottelu tulee sanelemaan kumpi lähtee alaspäin B-sarjaan. Itävalta laukoi ottelussa ainoastaan 17 kertaa ja sillä ei ollut koko ottelussa kuin oikeastaan yksi kunnon maalipaikka, minkä pysättämiseksi nollapelin tililleen saanut Pavel Francouz joutui kunnolla ponnistelemaan. Nollapeli oli Francouzille toinen perättäinen.

Tehot jakautuivat tšekkiläisille varsin tasaisesti. Puolustaja Jan Kolarin kolmen pisteen iltapäivä on maininnan arvoinen. Samoin pelipäällä ollut ja kaksi maalia tehnyt Michal Repik on hyvä nostaa esille.

Ottelun loppupuolella nähtiin dramatiikkaa, kun tšekkiläispelaajan maila tarttui valko-venäläistuomari Maxim Sidorenkon jalkoihin ja tämä jäi jään pintaan makaamaan. Tšekkihuollon avustamana Sidorenko pystyi kuitenkin vielä palaamaan takaisin kaukaloon viheltämään pelin loppuun.

» Lähetä palautetta toimitukselle