Venäjä rynni MM-kisahistoriansa suurinumeroisimpaan voittoon - Italia kaatui 10-0

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Murskaluvuista huolimatta Venäjän ykkösketjun sentteri Jevgeni Malkin jäi hämmentävästi ilman tehopisteitä.
Bratislavan B-lohkossa Venäjä ja Sveitsi jatkoivat keskiviikkona voittokulkuaan.

Venäjä jyräsi historialliseen voittoon

Venäjän ja Italian kohtaamisessa tasoero oli odotetusti valtaisa. Italia oli niin paljon perässä, ettei se oikein ehtinyt edes rikkoa. Ottelun päätteeksi Bratislavan Ondrej Nepela Arenan mediakuutiolla komeilivat turnauksen tähän mennessä tylyimmät lukemat: 10–0.

Italialla oli kolmannen erän puoliväliessä parikin erinomaista paikkaa turnauksen avausmaalin tekemiseen, mutta italialaisten maalitili näyttää neljän ottelun jälkeen yhä puhdasta nollaa. Tälläkään kertaa ei päästy Diego Kostnerin ylärimaa lähemmäksi.

Venäjä eteni maalinteossaan tasaista tahtia. Se latoi kahteen ensimmäiseen erään neljä maalia kaksikymppistä kohden. Viimeisessä erässä jalka oli jo siirtynyt kaasulta jarrulle ja venäläiset tyytyivät kahteen maaliin. Italian maalilla aloittaneelle Andreas Bernardille riitti viiden maalin jälkeen, jonka jälkeen oli Marco De Filippon vuoro hypätä kiekkosateeseen.

Eniten venäläisistä pisteitä nakuttivat neljän tehopisteen miehet Jevgeni Kuznetsov ja Nikita Kutšerov. Kaksi maalia tehnyt Jevgeni Dadonov nousi maalitalkoissa kuuteen maaliin ja samalla kisojen maalintekijätilaston kärkipaikalle. Aleksandr Ovetškin sekä Mikhail Grigorenko saivat maalitilinsä auki Slovakian MM-turnauksessa. Andrei Vasilevskin nollapeli vaati 15 torjuntaa.

Venäjän voitto oli sen MM-kisahistorian suurin Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen. Venäjä oli aiemmin kaatanut yhdeksän maalin marginaalilla Italian vuonna 2017, Kazakstanin vuonna 2006 ja Iso-Britannian vuonna 1994.

Sveitsi varmisteli puolivälieräpaikkaansa Norjan kustannuksella

B-lohkon aikaisemmassa ottelussa Sveitsi kohtasi Norjan. Tiistai-iltana pelanneelle Sveitsille jäi vain reilut 17 tuntia aikaa valmistautua otteluun Norjaa vastaan. Edellisenä päivänä Itävalta oli törmännyt sveitsiläisten trappiin ja nyt oli Norjan vuoro pysähtyä samaan esteeseen.

Itävalta-pelin tavoin ottelun tempo ei päätä huimannut. Sveitsi puolusti tiiviisti ja iski voittoon tarvittavat maalit. Ainoa kauneusvirhe sveitsiläisittäin oli Leonardo Genonin nollan rikkoutuminen alle kaksi minuuttia ennen ottelun päätöstä. Vålerengan hyökkääjä Tobias Lindström pääsi ujuttamaan Genonin haaroista ottelun viimeiseksi maaliksi jääneen 4–1-osuman pelikellon näyttäessä aikaa 58.04.

Voitto lähes käytännössä varmisti Sveitsin paikan puolivälierissä. Sillä on kasassa neljästä pelistä täysi 12 pisteen potti. Vaikka sen seuraavat vastustajat ovat Ruotsi, Venäjä ja Tšekki, on kovin vaikea nähdä kuusi pistettä perässä olevan Latvian tulevan enää takaa sveitsiläisten ohi. Latviallakin kun on edessä vielä samojen maiden kohtaamiset sekä ottelu Norjaa vastaan alkulohkon päätöspäivänä.