Venäjä rökitti vaahteralehdet 6–0 – Kanada kärsi historiansa suurimman tappion nuorten MM-kisoissa

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Kanadan fanit lämmittelivät päivällä Třinecissä turhaan illan ottelua varten.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Nuorten MM-kilpailuiden B-lohkossa pelattiin lauantaina kutkuttavasti ristiin. Suurimmasta shokista vastasi Kanada häviämällä Venäjälle peräti 6–0.

Koskaan aiemmin Kanada ei ole hävinnyt nuorten MM-turnauksessa yli viidellä maalilla. Nyt sekin ihme nähtiin, kun Venäjä iloitteli Ostravan iltaottelussa kuusi häkkiä Kanadan maalivahtien Nicolas Dawsin ja Joel Hoferin taakse.

Venäjän kaikki maalit syntyivät eri pelaajan mailasta. Kahteen tehopisteeseen ylsivät Nikita Aleksandrov, Aleksander Hovanov sekä kapteeni Grigori Denisenko. Venäjä voitti laukaukset 40-28. Sen maalilla torjui Amir Miftahov.

Venäjä lankesi vielä typerään temppuun, kun Jegor Sokolov otti 17 sekuntia ennen loppua 2+10 minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta Kanadan maalin edessä.

Lohkon iltapäiväottelussa kotiyleisö koki järkytyksen, kun lohkon heittopussiksi otaksuttu Saksa löi Tšekin 4-3. Rikkinäisessä ottelussa tuomittiin yhteensä 70 jäähyminuuttia. Tšekin maalilla Lukáš Dostál torjui 21 laukausta. Hugo Hašille merkittiin maali ja kaksi syöttöpistettä.

Päivän otteluiden jälkeen kaikki Ostravan lohkon joukkueet ovat voittaneet yhden ja hävinneet yhden ottelun. Maalieron turvin lohkoa johtaa Venäjä, Kanada tippui viimeiseksi. Kanadalle on nyt tehty eniten maaleja kaikista kisojen joukkueista.

» Lähetä palautetta toimitukselle