Vetovinkit: Tulikuuma Nikkilä kurittamaan Ässiä

LIIGA / Artikkeli
Joukkueen edellisessä kohtaamisessa HPK oli niskan päällä.
Keskiviikon Liiga-kierroksella HPK sekä tulikuuma Petteri Nikkilä saapuvat kiusaamaan Ässiä. Lisäjännitystä kierrokselle voi hakea myös vieraissa pelaavien altavastaajien avulla.

Tappara +1, 2,10

Kymmenen ottelua ilman pistemenetyksiä pelannut Kärpät on kotikentällään ansaitusti ennakkosuosikki, mutta kertoimien valossa Tapparan pelaaminen on perusteltua.

Joukkueen kohtasivat viimeksi kuun alussa Tampereella. Tuolloin Kärpät oli tasaisessa ottelussa parempi lukemin 4-2. Kohtaamisen jälkeen Tappara on kerännyt pisteitä jokaisesta ottelusta ja viimeiset neljä ottelua kirvesrinnat ovat voittaneet ilman pistemenetyksiä.

Kokonaisuutena Tapparan peli on ottanut kauden- ja jopa kuun alusta harppauksen eteenpäin. Mikäli tamperelaiset saavat vielä alavireiseen erikoistilannepelaamiseensa juonta, ovat he vaikea kaadettava kenelle tahansa.

Maalin suulla ailahtelevasti kauden aloittanut Kristian Heljanko on päässyt rakentamaan itseluottamustaan. Kolmen edellisen Heljangon pelaaman ottelun aikana
Tappara on päästänyt vain kaksi maalia ja kahdesti ensimmäistä kauttaan ykkösvahtina pelaava Heljanko on päässyt nautiskelemaan nollapelistä.

Kun Kärppien pelaaminenkaan ei ole ollut jatkuvaa ilotulitusta maalien muodossa, odotettavissa on siis vähämaalinen ja tasainen kamppailu, joten Tapparan venyminen edes varsinaisen peliajan tasapeliin on hyvinkin mahdollista.

Lukko, ML 2,30

Kauden alussa SaiPa keräsi kovalla tahdilla pisteitä. Tuloksen takana piili kuitenkin uhkia. Tasaviisikoin joukkueella oli pelillisiä vaikeuksia, mutta viimeistelytehokkuus oli sarjan ehdotonta kärkipäätä ja ylivoimalla joukkue teki tuhojaan. Toisin sanoen Sputnikit ylisuorittivat ensimmäisissä otteluissa. 

Viimeisen seitsemän ottelun jaksolla kurssi on kääntynyt hienoiseen laskuun. Ensimmäisissä otteluissa loistanut ylivoima oli tukkoista ja joukkue on onnistunut seitsemän ottelun jaksolla vain kertaalleen ylivoimalla. Viisikkopelin ongelmat eivät ole korjaantuneet samassa suhteessa, vaan SaiPa on edelleen tasaviisikoin laukaisuhallintatilastojen mukaan sarjan pohjakastia. '

Lukon trendi on vastaavasti nouseva. Raumalaiset ovat voittaneet kaksi edellistä otteluaan varsinaisella peliajalla, kyseessä on ensimmäinen kerta, kun joukkue on napsinut peräkkäisistä otteluista täyden pistepotin. Parantuneista otteista kielii myös laukaisutilastot, joiden mukaan Lukko on pystynyt pitämään kauden edetessä pelin hallinnan paremmin itsellään. 

Yksi merkittävä tekijä nousussa on ketjujen loksahtaminen paremmin kohdilleen. Nyt raumalaisilla on kaksi tuloksekkaasti pelaavaa ketjua. Erityisesti Arttu Ilomäki, Justin  Danforth sekä Janne Keränen ovat pystyneet ketjuissaan tekemään tasaisesti tulosta vastustajasta riippumatta. SaiPan onnistujien rintama on huomattavasti kapeampi. Esimerkiksi viime kaudella vakuuttavaa nousua kohti Liigan kärkeä tehneet Topi Nättinen sekä Jonatan Tanus ovat onnistuneet vastuusta huolimatta heikosti. 

SaiPan ongelmat huomioiden Lukon lopullisen voiton kerroin 2,30 houkuttaa pelaamaan. Vaihtoehtona on myös Lukon suora voitto, jonka kerroin on 3,00

Petteri Nikkilä tekee maalin 6,10

Kierroksen kolmanneksi vihjeeksi nostetaan maalintekijäveikkaus. Puolustaja Petteri Nikkilä on tällä hetkellä yksi koko Liigan kuumimmista pelaajista. 

Nikkilä on äitynyt neljässä edellisessä ottelussa hurjaan pistetahtiin, jonka aikana puolustaja on kerännyt kahdeksan syöttöpistettä. Vaikka maaleja on tällä kaudella kasassa vasta yksi, kovalla itseluottamuksella pelaava ja ahkerasti laukova puolustaja on vahva ehdokas maalintekijäksi.  Nikkilä on pelannut tällä kaudella keskimäärin HPK:n puolustajista eniten, myös ylivoima-ajassa mies on kärkipaikalla. 

Ässät on saanut tiivistettyä takalinjojaan, mutta silti maalivahdit ovat joutuneet kaivamaan kiekkoa selkänsä takaa liian usein. Koko kaudella Ässät on päästänyt keskimäärin kolmanneksi eniten maaleja. HPK:lla on tällä hetkellä menossa hyvä jakso, joten maaleja on odotettavissa myös keskiviikkona. 

» Lähetä palautetta toimitukselle