Vastustajat kertovat Naisten Liigan finalistien heikkoudet ja mestaruuden ratkaisijat − "Kun peli ei mene suunnitellusti, he alkavat yrittämään liikaa yksin"

Naisten Liiga / Artikkeli
TPS:n Ines Lukkarila tietää HIFK:n kovuuden.
Kuva © Timo Savela
Kiekko-Espoo ja HIFK ratkaisevat Naisten Liigan mestaruuden viidennessä finaalissa sunnuntaina. Kysyimme heidän vastustajiltaan, mikä tekee pääkaupunkiseudun joukkueista sarjan parhaita, ja ketkä nousevat mahdollisesti esiin ratkaisun hetkillä.

Naisten Liiga ratkeaa sunnuntaina, kun koko kautta hallinneet Kiekko-Espoo ja HIFK iskevät yhteen viidennessä finaaliottelussa. Kamppailun voittaja kruunataan mestariksi. Espoolaiset voittivat kaksi ensimmäistä finaalia, mutta HIFK nousi tasoihin lauantain neljännen ottelun voitollaan.

Kysyimme Naisten Liigan muiden joukkueiden pelaajilta mielipiteitä siitä, miksi pääkaupunkiseutulaiset ovat olleet tällä kaudella niin kovia ja sitä, ketkä voivat olla yksilötasolla niitä ratkaisijoita, joiden nimet piirtyvät naiskiekkoilun historiaan mestaruuden sinetöivinä pelaajina.

1. Mitä tulee päällimmäisenä mieleen finaalijoukkueista tältä kaudelta?
2. Millaisia vastustajia Kiekko-Espoo ja HIFK ovat?
3. Ketkä ovat sellaisia pelaajia, jotka voivat sunnuntaina nousta esiin?
4. Mitä vastustajana osaat sanoa joukkueiden heikkouksista?
5. Millainen ratkaisu nähdään Naisten Liigan kaudelle?

Ines Lukkarila, TPS

1. Molempia vastaan on tosi vaikea pelata. Molemmat ovat kovia, tasaisia ja laadukkaita joukkueita. Sen näkee jo siitäkin, miten meillä meni pelit kumpaakin vastaan. Monet pelaajat osaavat ratkaista ja kummaltakin puolelta löytyy sekä nuoruuden intoa että kokemusta.

2. Heillä on kiekollista osaamista tosi paljon. Kumpikin on myös fyysinen joukkue, jaksavat pelata ja pelaavat kovaa. Kumpikin joukkue sekä puolustaa että hyökkää laadukkaasti. Kummassakin organisaatiossa on myös olosuhteet kunnossa, joilla he saavat hyviä pelaajia. Koen, että olemme täällä TPS:ssä vähän jäljessä, vaikka nyt pääsimmekin mitalipeleihin.

TPS:n Ines Lukkarila tuntee finalistijoukkueiden metkut.
Kuva © Timo Savela

3. Kiekko-Espoolta Elisa Holopaisen ketju, Emmi Rakkolainen ja puolustuksesta Nelli Laitinen. HIFK:sta on vaikea sanoa, mutta ulkomaalaisista varmaankin Michaela Pejzlová, Emmanuelle Passard ja Clara Rozier. Suomalaisista sitten Matilda Nilsson ja Julia Liikala, joka on viime peleissä saanut tehtyä maaleja ja pisteitä.

4. Kiekko-Espoolla on voittamisen kulttuuria, mutta nyt he ovat hävinneet kaksi peliä. Ehkä heillä voi olla vaikeuksia koota itseään. He ovat tottuneet voittamaan, mutta HIFK on ensimmäistä kertaa finaaleissa. Onhan heilläkin kokeneita pelaajia, mutta joukkueena he eivät ole voittaneet.

5. Uskon, että pelistä tulee tosi tiukka ja mitä vain voi käydä. HIFK:lla on varmasti hyvä fiilis, kun he ovat voittaneet kaksi edellistä peliä ja nyt heillä on mahdollisuus mestaruuteen. Ei tuosta tule helppoa peliä kummallekaan.

Oona Koukkula, Team Kuortane

1. Molemmat ovat olleet läpi kauden kaksi vahvinta ja molemmissa joukkueissa loistavia yksilöitä.

2. Molemmat joukkueet olivat todella hyviä ja vaikeita vastustajia näin nuorelle ja toistaiseksi kokemattomalle joukkueelle. Tasoero oli huikea.

3. Kiekko-Espoosta uskon, että avainpelaajia ovat Sanni Rantala, Laitinen ja Holopainen, jotka muutenkin ottavat isoa roolia pelatessaan. HIFK:sta suurta roolia muutenkin saavat Liikala, Krista Parkkonen, Nilsson ja Pejzlová nousevat mielestäni esiin.

Oona Koukkula oli Team Kuortaneen johtavia puolustajia.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

4. Kiekko-Espoolla näyttää olevan tappioasemassa pelaaminen pieni ongelma, kun he ovat tottuneet voittamaan kaudella melkeinpä jokaisen ottelun. Mielestäni HIFK:n heikkous on, että kun peli ei mene suunnitellusti, he alkavat yrittämään liikaa yksin.

5. Toivottavasti tulee jatkoaikaratkaisu.

Johanna Juutilainen, KalPa

1. Oikeat joukkueet ovat finaalissa. Molemmat ovat paikkansa ansainneet. Pidin lähtökohtaisesti Kiekko-Espoota suosikkina, mutta aika tasaisia nämä pelit ovat olleet.

2. Molemmilla on selkeä pelisysteemi ja he pelaavat joukkueena. Erityisesti Kiekko-Espoon pelisysteemi on hyvä. Vaikka sinne on mennyt uusia pelaajia, siellä on myös vanhoja. Tuntuu, että kenet vain voi heittää kentälle ja he tietävät, mitä tehdä. Monella joukkueella saattaa olla yksi tai kaksi hyvää ketjua, mutta nämä kaksi pystyvät pelaamaan hyvin neljälläkin kentällisellä.

Kiekko-Espoo tuli KalPalle ja Johanna Juutilaiselle tutuksi pudotuspeleissä.

3. Molemmilla on taitavia pelaajia. Finaaleissa on huomannut, että varsinkin HIFK:lla on ollut samat pelaajat tehopisteillä. Kiekko-Espoolla kolmoskenttä on pelannut tosi hyvin. HIFK:lta nostaisin Pejzlovan ja Liikalan esille. Karoliina Rantamäellä on kokemusta näistä peleistä ja malttia pelata. Hän on isojen pelien pelaaja. Kiekko-Espoolla Holopainen ja Laitinen ovat olleet hyviä. Heiltä toisaalta en haluaisi nostaa niinkään yksilöitä, sillä ratkaisijoita voi tulla eri kentistä.

4. Olihan Kiekko-Espoo meitäkin vastaan ylivoimainen, mutta me voitimme sen pelin, missä he olisivat voineet katkaista sarjan. Nyt he olisivat voineet kahdessa ottelussa katkaista sarjan, mutta ovat hävinneet. Ovatko he kuitenkin vähän heikkoja pelaamaan tuollaisessa paikassa? Tuntuu, että HIFK:lla on sellainen lento päällä, että noinkohan Kiekko-Espookaan enää pysäyttää heitä.

5. Veikkaan, että pelistä tulee vähämaalinen ja tasainen. Jatkoerään mennään ja siellä Kiekko-Espoo voittaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle