Vapaiden agenttien markkinat: Taylor Hallia odottaa iso palkankorotus

NHL / Artikkeli
Taylor Hall voitti vuonna 2018 Hart-palkinnon.
Kuva © Getty Images
Vapaiden agenttien markkinat avautuvat tänään. Hyökkääjien vapailla markkinoilla on tarjolla kärkiosaamista ja maalintekovoimaa. Jatkoaika otti tarkasteluun viisi kiinnostavinta sopimuksetonta hyökkääjää.

1. Taylor Hall 

Hallin ja Coyotesin yhteinen taival on tulossa päätökseen ja vuoden 2018 Hart Trophy -voittaja hakee pitää ja rahakasta sopimusta. Jos Hall tarttuu pitkään sopimukseen, voi miehen palkka vuositasolla nousta lähelle 10 miljoonaa dollaria.

Koronapandemian aiheuttamat taloudelliset menetykset voivat johtaa siihen, että tämän vuoden markkinoilla ei nähdä massiivisia sopimustarjouksia. Jos kanadalaishyökkääjää kiinnostaa paikka menestystä lyhyellä aikavälillä tavoittelevassa joukkueessa, lienee uusi sopimus lyhyempi.

29-vuotiaan Hallin tehopisteet ovat olleet viime vuosina laskussa, mutta mies on kärsinyt myös jonkun verran loukkaantumisista. Kolme kautta sitten Devilsin paidassa isketyt 93 tehopistettä ovat kuitenkin vahva merkki siitä, mihin Hall parhaimmillaan pystyy.

Hall on itse tuonut esille halunsa pelata organisaatiossa, jonka tulevaisuus on vakaa ja tarjoaa miehelle mahdollisuuden menestykseen.

Hallin viimeisin seura Coyotes ei varsinaisesti edusta tätä kategoriaa, ainakaan kaukalon ulkopuolella. Joukkueen GM John Chayka jätti joukkueen vähäsanaisesti pudotuspelien porteilla ja kaupan päälle organisaatio menetti kaksi varausvuoroa sääntörikkomusten vuoksi.

2. Mike Hoffman 

Hoffman tunnetaan NHL-piireissä kovasta rannelaukauksestaan ja mies onkin rikkonut 20 maalin rajapyykin peräti kuudella edellisellä kaudella. 30-vuotias Hoffman otti isoja harppauksia eteenpäin vasta myöhemmällä iällä ja tavoittelee nyt pitkää ja rahakasta sopimusta.

Kanadalaishyökkääjä teki neljä vuotta sitten jatkosopimuksen Ottawa Senatorsin kanssa, mutta kaksi edellistä kautta menivät Florida Panthersin paidassa.

Tilastojen valossa Hoffmanin vuodet Panthersissa ovat olleet onnistuneita. Kaudella 2018–19 mies saavutti ensimmäistä kertaa 70 tehopisteen rajapyykin. Hoffman ei ole enää nuori pelaaja, mutta tankissa riittää vielä polttoainetta. 

3. Jevgeni Dadonov 

Listan toinen Panthers-pelaaja on NHL:ään paluun kaudella 2017–18 tehnyt venäläishyökkääjä Dadonov. 2010-luvun alussa Dadonovin esitykset jäivät vaisuiksi, mutta vuodet KHL:ssä muovasivat hänestä varsin hyödyllinen NHL-laiturin.

Dadonov on tehnyt edellisen kolmen kauden aikana 81 maalia, mikä on hyvää keskitasoa koko liigan tilastoissa. Dadonovin tilastoista paistaa esille miehen laukaisuprosentti (14,3), joka on NHL-tasolla erittäin hyvä. Prosentti on pysynyt korkealla kaudesta toiseen, mikä kertoo hyökkääjän taidosta löytää hyvät maalipaikat.

Kuten Hoffmaninkin kohdalla, Panthersin organisaation tarpeiden perusteella Dadonov vaihtaa joukkuetta ja saanee arvokkaamman sopimuksen. Dadonov on laadukas pelaaja, mutta jossain mielessä vielä melko tuntematon pelaaja NHL-piireissä.

Jevgeni Dadonov on ollut Panthers-vuosinaan yllättävän tehokas maalintekijä.
Kuva © Getty Images

4. Tyler Toffoli 

Los Angeles Kingsin riveissä Stanley Cup -mestaruuden vuonna 2014 voittanut Toffoli kaupattiin viime kauden siirtorajalla Vancouver Canucksiin, jossa mies ehti pelata kymmenen runkosarjaottelua.

Vaisu runkosarja sai pirteän päätöksen, kun 28-vuotias Toffoli pelasi Canucks-ottelut läpi piste per peli -keskiarvolla. Miehen pudotuspeliesitykset jättivät Canucksin tilanteeseen, jossa organisaation johdon on pohdittava Toffolin pitämistä omissa riveissä.

Tilastojen valossa Toffolin käyrä on alaspäin, mutta pelaajan agentti yrittää varmasti siirtää osan tästä Kingsin huonojen esitysten taakse. Nykyisen Canucks-ryhmän parhaat vuodet ovat vielä edessäpäin ja Toffolin kaltainen hyökkääjä olisi mukava lisä jo mielenkiintoiseen hyökkäykseen.

Hall ja Hoffman saavat arvokkaammat sopimukset, mutta halutessaan Toffoli saanee myös palkankorotuksen vapailla markkinoilla. Jos mies haluaa jatkaa Canucksissa, palkankorotus voi jäädä melko pieneksi.

5. Vladislav Namestnikov

Colorado Avalanchen riveissä loppukauden pelannut venäläishyökkääjä ehti pelata viime kaudella peräti kolmessa eri NHL-joukkueessa. Kausi käynnistyi Rangersin paidassa, josta Namestnikov kaupattiin jo ensimmäisellä viikolla Ottawa Senatorsiin. Siirtotakarajalla suuntana oli Avalanche, jossa hän pelasi lopulta 21 ottelua. 

Namestnikov onnistui maalinteossa neljä kertaa pudotuspeleissä ja esitteli taitojaan uuden sopimuksen toivossa. Tampa Bay Lightningin entinen ykköskierroksen varaus on tehnyt NHL-urallaan vain yhdellä kaudella yli 40 pistettä, joten mistään tähtipelaajasta ei voi puhua.

Venäläisen kahden vuoden sopimus päättyi viime kauteen ja edessä on mitä todennäköisimmin lyhyt ja melko halpa sopimus. 

Markkinoiden muut tärkeät nimet: Mikael Granlund, Anthony Duclair, Craig Smith, Alexander Wennberg, Alex Galchenyuk, Kyle Turris, Tyler Ennis, Conor Sheary ja Bobby Ryan 

» Lähetä palautetta toimitukselle