Vapaiden agenttien markkinat: Pietrangelo ja Krug mielenkiintoisimmat vapaat puolustajat

NHL / Artikkeli
Alex Pietrangelo havittelee pitkää ja arvokasta jatkosopimusta.
Kuva © Getty Images

1. Alex Pietrangelo

Koko NHL-uransa Blues-paidassa kiekkoillut Pietrangelo on yksi syksyn mielenkiintoisimmista vapaista agenteista. 30-vuotiaan puolustajan seitsemän kautta kestänyt sopimus tuli päätökseensä ja kanadalainen hakee varmasti itselleen pitkähköä, selkeästi vielä kalliimpaa sopimusta.

Pietrangelo on nakuttanut vuodesta toiseen tehopisteitä tiuhaan tahtiin ja on onnistunut rikkomaan 50 pisteen rajapyykin urallaan jo neljästi. Blues-johto yrittää varmasti tehdä kaikkensa, jotta Pietrangelo jatkaisi uraansa samassa organisaatiossa.

The Athleticin Blues-toimittaja Jeremy Rutherfordin mukaan joukkue on tehnyt Pietrangelolle jo tarjouksia, jotka eivät kuitenkaan ole vielä miellyttäneet veteraanipuolustajaa. Rutherfordin tietojen mukaan Bluesin avaustarjous olisi ollut viiden vuoden mittainen ja vuosipalkka lähempänä seitsemää kuin kahdeksaa miljoonaa dollaria.

Pietrangelon lisäksi Blues-pelaajista vapaita agentteja syksyllä ovat vain hyökkääjä Troy Brouwer ja sairaslistalla oleva puolustaja Jay Bouwmeester. Palkkakatto ei estä Pietrangelon jatkosopimusta Bluesin kanssa, mutta houkuttelevammat tarjoukset saattavat lopulta tulla muilta joukkueilta.

2. Torey Krug 

Boston Bruinsin tie katkesi syksyn pudotuspeleissä toisella kierroksella ja ottelusarja Tampa Bay Lightningia vastaan saattoi jäädä puolustaja Torey Krugin viimeiseksi Bruins-paidassa. 29-vuotias puolustaja havittelee huomattavaa palkankorotusta ja pitkää sopimusta.

– Vastustan ideaa lyhyestä sopimuksesta. Olen suostunut lyhyempiin ja halvempiin sopimuksiin koko urani ajan, nyt on aika mitata todellinen arvoni, Krug kertoi Boston.com -verkkolehden haastattelussa.

Krug on ollut vakiokasvo Bruins-puolustuksessa jo vuosien ajan, mutta on pelannut suurimman osan ajastaan toisessa puolustajaparissa. Charlie McAvoy ja Zdeno Chara keräävät joukkueen suurimmat minuutit ja kohtaavat vastustajan parhaat hyökkäysketjut illasta toiseen. Tästä huolimatta Krug on ollut iso palanen pelättyä Bruins-ylivoimaa ja muun muassa pudotuspelikokemusta mieheltä löytyy jo 75 ottelun verran.

Krugia odottavat sekä palkkapäivä että pitkä sopimus. Mitä suuremmalla todennäköisyydellä uuden sopimuksen tarjoaja ei ole Boston Bruins.

Torey Krug on pelannut koko NHL-uransa Bruinsin riveissä.
Kuva © Getty Images

3. Tyson Barrie 

Maple Leafs ja Avalanche kävivät viime kesänä kaupoilla ja puolustaja Tyson Barrie siirtyi kanadalaisseuran siniviivalle. Avalanchen paidassa kovana tehopuolustajana tunnetun Barrien tahti hyytyi Mike Babcockin valmennuksessa ja miehen itseluottamus otti myös iskuja kauden edetessä.

Parhaimmillaan 29-vuotias puolustaja on näyttävä kiekonkäsittelijä ja ylivoiman pyörittäjä. Kun Sheldon Keefe tuli Babcockin tilalle kesken kauden, myös Barrien esitykset paranivat.

Barrien tyyliselle puolustajalle on tarvetta ympäri liigan ja näyttää vahvasti siltä, että Brendan Shanahanin ja Maple Leafsin tarjoamat dollarit eivät riitä Barrien pitämiseen. Joukkue, joka kaipaa ykkösylivoimaansa pelintekijää on melko varmasti Barrien perässä.

4. Kevin Shattenkirk 

Kun Kevin Shattenkirk solmi neljän vuoden mittaisen sopimuksen New York Rangersin kanssa, ei miehen suunnitelmissa varmaankaan ollut ulosostoa vain kahden kauden jälkeen.

Uusi koti löytyi Tampasta ja puolustajasta tuli Stanley Cup -voittaja. Shattenkirk pelasi vahvat pudotuspelit ja oli tärkeä palanen Lightningin mestaruusjoukkuetta. Lightning-GM Julien BriseBois on tärkeiden päätösten edessä ja voi olla, että Shattenkirkin jatkosopimukselle ei yksinkertaisesti ole tilaa palkkakatossa. 

5. T.J. Brodie 

Koko uransa Flames-paidassa pelannut Brodie ei ole markkinoiden kuumin nimi, mutta tarjoaa parhaimmillaan hyvän lisän minkä tahansa joukkueen siniviivalle.

30-vuotiaan Brodien viiden vuoden sopimus tuli päätökseensä  ja miestä odottaa nyt palkankorotus. Brodieta voidaan pitää hyvänä kahden suunnan puolustajana, joka tuo joukkueen hyökkäyspelaamiseen mukavan lisän.

Markkinoiden muut tärkeät nimet: Erik Gustafsson, Sami Vatanen, Travis Hamonic, Christopher Tanev, Cody Ceci, Justin Schultz, Troy Stecher

» Lähetä palautetta toimitukselle