Vapaiden agenttien markkinat: Holtby ja Markström maalivahtimarkkinoiden kuumimmat nimet

NHL / Artikkeli
Braden Holtbyn aika Washingtonissa näyttää tulleen tiensä päähän.
Kuva © Getty Images
Vapaiden agenttien markkinat avautuvat tänään. Maalivahtien vapailla markkinoilla on tarjolla useampi Stanley Cup -voittaja. Jatkoaika otti tarkasteluun viisi kiinnostavinta sopimuksetonta veräjänvartijaa.

1. Jacob Markström

Vancouver Canucks otti suuria edistysaskeleita päättyneellä kaudella, eikä ruotsalaismaalivahti Markströmin panosta voi vähätellä joukkueen kokonaismenestyksessä.

Vezina Trophy -äänestyksessä neljänneksi sijoittunut Markström kerää varmasti kiinnostusta ympäri liigaa. Markströmin NHL-ura lähti takerrellen käyntiin, mutta Canucks-vuodet ovat tehneet miehestä takuuvarman ykkösmaalivahdin.

Canucks ja Markström neuvottelevat jatkosopimuksesta perjantaihin asti, mutta ainakaan vielä osapuolet eivät ole löytäneet kultaista keskitietä. GM Jim Benningillä riittää mietittävää mahdollisen jatkosopimuksen suhteen.

Markström ei ole enää mikään nuori poika ja on kärsinyt uransa aikana erilaisista loukkaantumisista. Ykkösmaalivahdin paikasta taistelee myös syksyn pudotuspeleissä säväyttänyt Thatcher Demko.

2. Braden Holtby

Capitals-GM Brian MacLellan on ollut melko suorasanainen Braden Holtbyn tulevaisuudesta – se ei mitä todennäköisimmin ole Washingtonissa. Holtby torjui Capitalsin mestaruuteen keväällä 2018, mutta sen jälkeen miehen otteet ovat olleet hyvinkin vaihtelevia.

Parhaimmillaan Holtby on yksi NHL:n parhaista maalivahdeista, mutta viime kaudet ovat herättäneet isoja kysymyksiä kanadalaisen tulevaisuudesta ykkösmaalivahtina. Viime kaudella ykkösvahdin tontti siirtyikin jo nuoren Ilja Samsonovin haltuun.

Nämä kysymykset eivät kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että Holtby on yksi markkinoiden mielenkiintoisimmista nimistä ja saanee arvokkaita sopimustarjouksia käteensä. Edmonton Oilers voisi olla joukkue, joka saattaisi olla kiinnostunut Holtbyn työpanoksesta tulevalla kaudella.

3. Corey Crawford

Kaksinkertaisen Stanley Cup -voittajan neuvottelut Chicago Blackhawksin kanssa eivät lopulta tuottaneet tulosta. Koko NHL-uransa Blackhawksin paidassa pelannut 35-vuotias maalivahti tavoittelee kuitenkin edelleen ykkösmaalivahdin paikkaa.

Ottajia kokeneelle ja voittamaan tottuneelle Crawfordille löytyy varmasti. Kiinnostusta mieheen kasvattaa erinomainen viime kausi, jolloin Crawford nousi takaisin huipputasolle loukkaantumismurheiden jälkeen.

Anton Hudobin pelasi loistavat pudotuspelit Starsin paidassa.
Kuva © Getty Images

4. Anton Hudobin

Hudobinin esitykset syksyn pudotuspeleissä varmistavat miehelle ison palkankorotuksen. Näyttävät pudotuspelit jäivät monen GM:n mieliin, vaikka toisella puolella vaakakupissa painavat ikä (34) ja se tosiasia, että venäläismaalivahti ei ole koskaan ollut vakituinen ykkösmaalivahti NHL:ssä.

Kohtuuhintainen jatkosopimus Dallas Starsin kanssa kuulostaa järkevimmältä vaihtoehdolta. Ben Bishop ja Hudobin ovat muodostaneet yhden liigan kovimmista maalivahtiduoista.

Vapaiden agenttien markkinat tunnetaan kuitenkin siitä, että aivan kaikkia sopimuksia ei tarjota maalaisjärjen perusteella. Viime vuonna ensimmäisen päivän aikana solmittiin 125 uutta sopimusta, joiden yhteisarvo nousi yli 700 miljoonaan dollariin. Ei siis olisi valtava ihme, jos Hudobinkin saisi jostain muualta sopimuksen, josta hän ei voi kieltäytyä.

5. Henrik Lundqvist

New York Rangersissa koko uransa pelanneen Lundqvistin aika tuli päätökseensä seurassa viime tiistaina, kun Rangers ilmoitti ostaneensa ruotsalaislegendan sopimuksen ulos.

Lundqvistin palkintokaapista puuttuu Stanley Cup -sormus, joten odotuksissa on vielä yksi yritys mestaruuden voittamiseen. Lundqvistin esitykset ovat hiipuneet viimeisten vuosien aikana, mutta hyvän puolustuksen takana ruotsalaisesta voi saada vielä paljon irti.

Sopimuksen tarjoajan pitää olla todellinen mestarisuosikki, joten vaihtoehtoja ei liene liikaa. Huhujen perusteella selvästi vahvin suosikki Lundqvistin uudeksi seuraksi on Washington Capitals.

Markkinoiden muut tärkeät nimet: Cam Talbot, Thomas Greiss, Aaron Dell, Craig Anderson, Mike Smith, Malcolm Subban, Jimmy Howard

» Lähetä palautetta toimitukselle

FA_2020

Sivu päivittyy automaattisesti

Vapaat agentit   Kaupatut pelaajat
Devon Toews (p)
Sopimus: 2024
Cap: $ - -
Erik Gustafsson (p)
Sopimus: 2022
Cap: $3M
Lucas Wallmark (kh)
Sopimus: 2021
Cap: $0,95M
Brad Richardson (kh)
Sopimus: 2022
Cap: $1M
Nate Schmidt (p)
Sopimus: 2025
Cap: $ - -
Radek Faksa (kh)
Sopimus: 2025
Cap: $3,25M
Derek Forbort (p)
Sopimus: 2024
Cap: $1M
Vladislav Namestnikov (lh)
Sopimus: 2022
Cap: $2M
Zach Bogosian (p)
Sopimus: 2024
Cap: $1M
Brandon Montour (p)
Sopimus: 2024
Cap: $3,85M
Andreas Johnsson (lh)
Sopimus: 2023
Cap: $ - -
Joey Anderson (lh)
Sopimus: 2023
Cap: $ - -
Valeri Nitšuškin (lh)
Sopimus: 2022
Cap: $2,5M

Sivut