Välierätaikaa Rautaliigassa: KoMu vastaan Jeppis, aitoa paikallishegemoniaa

Muut Sarjat / Artikkeli
KoMu taistelee finaalipaikasta kilpakumppani Jeppiksen kanssa.
Kuva © Samppa Toivonen
Jääkiekon II-divisioonan pudotuspelien välierässä taistelevat vastakkain Mustasaaren KoMu HT ja Pietarsaaren Jeppis. Lähialueen suosiokilpailun lisäksi valtaosa pelaajista on entuudestaan tuttuja toisille.

Kausi ei syksyllä lähtenyt KoMulla parhaimmalla mahdollisella tavalla käyntiin. Ensimmäisestä neljästä ottelusta saldona neljä tappiota, kahdeksan tehtyä maalia ja 27 päästettyä maalia. Viidennessä runkosarjaottelussa kurssi enteili jo kääntymistä, KoMun haettua vieraspisteet Kauhavalta lukemin 2−11.

− Joukkueemme muuttui aika paljon tälle kaudelle. Tuli paljon lisää nuoria pelaajia, lähes kymmenkunta pelaajaa, jotka ovat 20 ikävuoden tienoilla. Vie oman aikansa sopeutua juniorisarjasta aikuisten sarjaan. Tiesin, että siinä tulee omat vaikeutensa olemaan ja niin pitääkin olla.

− Pikkuhiljaa pojat ovat sisäistäneet, mitä aikuisjääkiekko on ja se rupeaa näkymään tuloksissa. Kerrankin näin päin, monena vuotena alkukausi on mennyt hyvin ja loppukaudesta on tullut pieniä yskähdyksiä, KoMun valmentaja Mika Aaltonen kiteytti kuluneen runkosarjan.

Voitettuaan IK Kronanin puhtaasti puolivälierissä 2−0, asettui vastaan kovaakin kovempi Jeppis. Pietarsaarelaisjoukkue osoitti kovuuttaan jo runkosarjassa voittamalla 23 ottelua ja häviämällä ainoastaan yhden. 

− Kovat odotukset ottelusarjasta. Kivaa taas päästä pelaamaan. Vasta ottelun lähestyessä alkaa tajuamaan, missä mennään. Eri tason joukkue nousemassa vastaan. Ylivoimainen runkosarjan voittaja ja ylivoimaisesti ennakkosuosikki. Heillä on paljon tuttuja ja kovatasoisia pelaajia.

− Olemme analysoineet, mitä meidän täytyy tehdä eri tavalla kuin runkosarjassa, jotta voimme kamppailla voitosta, Aaltonen kertoi ennen ensimmäistä osaottelua Pietarsaaressa.

Torstai-illan ottelu Pietarsaaressa oli Jeppiksen Jani Kiviniemen ja Oskari Hakomäen ilta. Jeppis antoi KoMulle kylmää kyytiä jo avauserässä ja mustasaarelaisvieraat lähtivät kotimatkalle lukemin 7−3.

Mika Kujanpää palasi vanhalle kotijäälle, mutta paita ja väri vaihtui.
Kuva © Samppa Toivonen

Kokemusta isolla Koolla

Välivuoden jälkeen Mika Kujanpää palasi Vaasaan, pukien KoMu HT -paidan ylleen vuonna 2016. Yhdessä Mika Halavan kanssa Sportissa tunnetuksi tulleet hyökkääjät ovat ottaneet johtajuutta tonteillaan Rautaliigassa. Kujanpää jakoi samat visiot päävalmentajan kanssa menneestä kaudesta.

− Alkuun vähän yskittiin, ja olimme useaan otteeseen syöttäjinä vastustajien maaleihin. Oikeastaan vasta tämän vuoden puolella on homma lähtenyt kunnolla käyntiin. Ei nyt ihan voitosta voittoon, mutta hyvällä prosentilla kuitenkin. Ajan myötä kentältä lähtivät typerät virheet. Näkyy kentällä ja tulostaululla että olemme saaneet ne kitkettyä valtaosin pois, Kujanpää tuumi ja jatkoi mietteillä välierän taisteluparista:

− Huippuottein täytyy heitä vastaan pelata ja pysyä jäähyaitiosta pois. Heillä riittää hyviä pelimiehiä laittamaan ylivoima pyörimään. Meidän ei tarvitse isossa kuvassa muuttaa mitään, mutta pienet asiat ratkaisevat.

Maalivahtiosastokin sai ison vahvistuksen Kristian Järvisen saavuttua KoMun riveihin.

− Hän on kilpailukykyinen kaveri. Meillä on käytettävissä neljä hyvää maalivahtia. Iso haaste tulee heidän peluuttamisessa, mutta ei ainakaan vielä ole valittamista kun on hyvä määrä voittoja tullut. "Krisu" on tuonut kokemuksellaan näkökulmaa meidän nuoremmille veskareille, Aaltonen kommentoi.

Joukkueet kohtaavat toisen kerran lauantai-iltapäivänä Vaasassa. Jeppis on finaalipaikassa kiinni voitoin 1−0. Finaaliin edetään kahdella voitolla eli KoMu tarvitsee kellistyksen.

» Lähetä palautetta toimitukselle