Kaksoset ovat pelanneet 16-vuotiaasta lähtien USA:n maajoukkueessa.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

USA:n tähtikaksoset jättävät MM-kisat väliin ymmärrettävästä syystä

Artikkeli
Lähes kaiken yhdessä tekevät USA:n Lamoureux'n kaksoset eivät pelaa Suomessa huhtikuussa. Molemmat saivat esikoisensa muutama kuukausi sitten, joten he ovat äitiyslomalla.

Olympiakultaakin voittaneet jääkiekkokaksoset Jocelyne Lamoureux-Davidson ja Monique Lamoureux-Morando tekevät kaiken yhdessä. He kävivät samaa koulua yhdessä, pelasivat ja pelaavat edelleen samassa joukkueessa sekä aloittivat maajoukkueuransa samaan aikaan vuonna 2005 vain 16-vuotiaina.

Kaksoset eivät kuitenkaan ole mukana tulevissa MM-kisoissa, sillä he ovat molemmat saaneet esikoisensa. Kuten olettaa saattaa, lähes samaan aikaan. Moniquen lapsi syntyi joulukuussa 2018, kun taas Jocelynen poikavauva tammikuussa 2019.

− Monique ja minä olemme olleet onnekkaita, kun olemme saaneet kokea todella uskomattomia asioita yhdessä, mutta suurin ja paras asia on kuitenkin vasta edessä. Olen todella onnellinen, että meistä tulee äitejä yhdessä, Jocelyne ilmoitti raskaudestaan Instagramissa viime elokuussa.

− Kuten kaiken elämässä, teemme tämän yhdessä, Jocelyne sanoi Team USA:n haastattelussa 9. elokuuta 2018.

Viime talviolympialaisissa kaksoset olivat suuressa roolissa. Varsinkin finaalissa Kanadaa vastaan, sillä Monique tasoitti ottelun vain seitsemän minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Ottelu meni voittomaalikilpailuun, ja kukapa muukaan kuin toinen siskoksista Jocelyne teki USA:lle voittomaalin.

Vaikka lahjakkaat pitkään maajoukkueessa pelanneet kaksoset puuttuvat USA:n MM-joukkueesta, sen ei pitäisi naisleijonien konkaripuolustaja Rosa Lindstedtin mielestä vaikuttaa USA:n kisamenestykseen.

− Ovathan he olleet USA:n runkopelaajia jo pitkään, mutta heillä on paljon materiaalia, mistä nostaa pelaajia heidän rooleihinsa. Vaikka kaksi huippupelaajaa puuttuu joukkueesta, uskon heidän löytävän lähes yhtä lahjakkaita pelaajia tilalle, Lindstedt kertoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle