U20 MM-kisat: Slovakia ja Latvia käyvät kamppailua puolivälieräpaikasta, Ruotsi jätti Itävallan nollille

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Joukkueen kapteeni Ralfs Bergmanis (oik.) syötti molemmat Latvian maalit Slovakiaa vastaan.
Kuva © Lawrence Scott/Getty Images
MM-turnauksen neljäs pelipäivä tarjosi kaksi ottelua. Ruotsi voitti vakuuttavasti Itävallan maalien 6–0, mutta Slovakian ja Latvian välinen kamppailu oli lähes kaikilla mittareilla erittäin tasainen. Slovakia vei lopulta voiton voittomaalikilpailussa numeroin 3–2.

Nuorten MM-kisojen neljäs kisapäivä toi mukanaan kaksi ottelua Ruotsin ja Itävallan sekä Slovakian ja Latvian toimiessa taistelupareina. 

Ruotsi ei jättänyt jossiteltavaa, kun loppulukemina taululla koreilivat 6–0. Latvia laittoi hyvin kampoihin Slovakialle ottelun edetessä aina voittomaalikilpailuun saakka. Matej Kašlíkin suoritus toi lopulta Slovakialle lisäpisteen.

Kapteeni Emil Andrae näytti suunnan

Itävalta jätettiin tylysti nollille, eikä joukkueella ollut mitään saumoja Ruotsia vastaan. Laukaukset menivät Tre Kronorin nimiin koko ottelussa 41–14 ja jo ensimmäisen kaksikymppisen aikana 21–3.

Ruotsin kapteenina pelaava puolustaja Emil Andrae naputti tehot 2+1 ja Oskar Olausson 0+3. Alkutahdit ensimmäisessä erässä löi kuitenkin Simon Edvinsson. Toiseen erään lähdettiin lukemissa 1–0, mutta Ruotsi iski toisen kaksikymppisen aikana kahdesti ylivoimalla ja kerran tasaviisikoin. Isak Rosén iski turnauksen toisen täysosumansa ja Andrae osui kahdesti minuutin sisään.

Kolmannessa erässä maalinteossa onnistuivat Fabian Lysell ja Theodor Niederbach. Lysell pääsi vetämään myös rangaistuslaukauksen, mutta koko ottelussa 35 torjuntaa napannut Sebastian Wraneschitz nollasi ruotsalaisen. Kolmannessa erässä laukaisutilasto oli tasaisempi ja sekunteja vain pelattiin kellosta pois.

Kummatkin joukkueet kohtaavat seuraavaksi Yhdysvallat. Latvia lauantaina ja Ruotsi sunnuntaina.

Sekä Slovakia että Latvia mielivät vielä puolivälieriin

Slovakia ja Latvia mittelivät tärkeistä pisteistä, sillä joukkueet olivat A-lohkon sijoilla neljä ja viisi, kun neljä parasta etenee puolivälieriin. Slovakia oli voittanut kuusi edellistä kamppailua Latviaa vastaan. Tällä kertaa voitto ei tullut helpolla, sillä ottelu ratkesi vasta voittomaalikilpailussa, vaikka Slovakia oli selkeästi ahkerampi laukoja varsinaisella peliajalla.

Kumpikin joukkue iski kaksi maalia kahdessa ensimmäisessä erässä kolmannen kaksikymppisen ollessa maaliton. Latvian maaleista vastasivat ensin ylivoimalla joukkueen johtoon vienyt Dans Ločmelis ja 2–2 tasoitusmaalin tehnyt vasta 17-vuotias Niks Fenenko. Slovakian maalit varsinaisella peliajalla iskivät Adam Sýkora ja Dalibor Dvorský.

Ottelu oli myös jäähyjen määrässä tasainen, sillä kumpikin sai kolme kaksiminuuttista, mutta vain Latvia käytti saumansa. Koko ottelussa Slovakia voitti laukaukset 41–25 ja Bruno Brūveris torjui 39 kertaa Simon Latkoczyn 23 koppia vastaan.

Voittomaalikilpailussa eron joukkueiden välille teki Matej Kašlík viidentenä laukojana. Häntä ennen kummankin joukkueen pelaajista yksi oli saanut kiekon verkkoon. 

Slovakia kohtaa viimeisessä ottelussaan Suomen ja Latvia Tšekin. Slovakia on Latvian edellä yhdellä pisteellä ja kiinni puolivälieräpaikassa ennen viimeisiä otteluita.

» Lähetä palautetta toimitukselle