U18: Kanada myllytti tylyt lukemat saamatonta Sveitsiä vastaan

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Sveitsi joutui armottomaan myllyyn Kanadaa vastaan. (arkistokuva)
Kuva © Saimi Airaksinen
Francesco Pinelli johti hattutempullaan Kanadan vastaansanomattomaan voittoon rujo-otteisesta Sveitsistä.

A-lohkon ottelussa kaikki eteni tasan tarkkaan käsikirjoituksen mukaan. Kanadalla ei ollut järin suuria vaikeuksia ottaa pisteet Sveitsiltä. Kummankin joukkueen jatkopaikka on jo selvä, ja Kanada otti ilon irti paineettomasssa tilassa.

Mainiosti turnauksen aloittanut Dylan Guenther ja sensaatioteini Connor Bedard iskivät avauserässä Kanadan maalit, ja kaikessa jäljessä ollut Sveitsi lankesi rumaan peliin. Sellaisella ei Kanadaa hetkauteta.

Toisen erän hahmo oli Francesco Pinelli, joka tuplasi maaleillaan Kanadan johdon. Päätöserässä Pinelli jatkoi tehoiluaan saalistamalla syöttöpisteen Brennan Othmannin 5–0-osumaan. Mainiosti ottelussa ja koko turnauksessa esiintynyt Corson Ceulemans iski 6–0, ja kolme ja puoli minuuttia ennen loppua Pinelli sai kypärätemppunsa täyteen.

Sveitsin saamattomuutta kuvastaa ympäripyöreän maalisarakkeen lisäksi laukaustilasto. Ristipaidat sai Thomas Miliciä kohti vain 11 vetoa.