U18: Kanada marssi finaaliin väkevän kolmannen erän myötä

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Kanada pelaa MM-kullasta kahdeksan vuoden odotuksen jälkeen. Arkistokuva.
Kuva © Saimi Airaksinen
Kanada jätti Ruotsin vaille mahdollisuuksia alkuillan välierässä. Connor Bedard oli jälleen pysäyttämättömässä vedossa mättäen kolme Kanadan kahdeksasta maalista, ja Shane Wright kokosi huipputehot 1+3. Ottelu ratkesi Kanadan kolmannen erän tylyyn maalihurjasteluun, loppuluvuiksi kirjattiin tylyt 8–1.

Ruotsi näytti oppineen jotain alkulohkon selkäsaunasta (12–1), sillä ottelun alku oli tarkkaa peliä puolin ja toisin. Sinikeltaiset sumputti keskialueen, ja Carl Lindbom maalilla hoiti loput. Lindbomille toki merkittiin ensimmäisessä erässä 14 torjuntaa, mutta kanadalaisten kaukolaukauksissa ei ollut sanottavasti laatua.

Ruotsi jopa loi paremmat tekopaikat, ja oli lähellä mennä johtoon, mutta menetti lopulta momentumin. Arvid Eljaksen laukaus osui tolppaan, ja Liam Dower Nilssonin yritys pysähtyi Benjamin Guadreaun räpylään.

Connor Bedard rikkoi kuparisen, kun toista erää oli pelattu vajaa neljä minuuttia, ja pian tämän jälkeen Isak Rosen tasoitti kahden miehen ylivoimalla. Erän puolivälissä Chase Stillman palautti vaahterapaitojen johdon, jota se ei enää hukannut.

Kolmas erä Kanadan hallintaa

Kolmannessa erässä Kanada meni menojaan latomalla kuusi maalia. Erää oli pelattu 45 sekuntia, kun Bedard iski 3–1-osuman, kolme minuuttia myöhemmin Brennan Othmann teki Kanadan neljännen maalin, ja Ruotsin pyristely päättyi käytännössä siihen.

Kanadalaiset iskivät vielä maalia kaappia lisää. Bedard sai hatun täyteen neljä ja puoli minuuttia ennen loppua, ja peliä esimerkillisesti johtanut kapteeni Shane Wright kruunasi iltansa lisäämällä tilastoihinsa kolmen syöttöpinnan lisäksi Kanadan 6–1-maalin.

"Maalit tuovat itseluottamusta"

- Emme päässeet kunnon tekopaikkoihin ottelun alussa," Kanadan päävalmentaja Dave Barr tuumi ottelun jälkeen. Kolmas maali vapautti pelimme ja saimme luotua enemmän paikkoja.

Kanadan ylivoimasta kertovat paitsi lopputulos 8–1 myös laukaustilasto 56–17. Bedardin puolivälierissä alkanut huippuvire jatkui hattutempun muodossa.

- En pelannut alkulohkossa kovin hyvin, mutta sitten sain tehtyä maaleja, ja toivat itseluottamusta," Bedard itse kommentoi. Itseluottamuksesta kertoo ainakin Bedardin 2–1-tilanteessa yrittämä ilmaveivi, mutta kiekko karkasi lavasta ratkaisevalla hetkellä.

Kanada pelaa MM-kullasta ensimmäistä kertaa kahdeksaan vuoteen. Vaahterapaidat kohtaa loppuottelussa Venäjän. Mitalit ratkotaan torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa.