Tyttöleijonilta vaaditaan puolivälierässä yhtenäisyyttä omalta alueelta asti − kiinnitä katseesi näihin asioihin

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Suomen maalilla on ollut tilaa.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Suomi kohtaa torstaina tyttöjen MM-kisojen puolivälierässä Tšekin, joka on voittanut kaikki pelaamansa ottelut. Tyttöleijonat on puolestaan ollut kaikissa peleissään häviävä osapuoli. Edellisessä keskinäisessä kohtaamisessa Tšekki voitti Suomen 5−1, kun kaksikko otti yhteen harjoitusottelussa Vierumäellä.

Torstain ottelussa voittaja jatkaa välieriin ja häviäjän on tyytyminen sijoitusotteluun sijoista 5−6. Listasimme kolme asiaa, joihin Tyttöleijonien puolivälierä ratkeaa.

Puolustus- ja maalineduspelaaminen

Suomi on ollut kaikissa kolmessa ottelussaan pulassa omalla alueella. Vastustajat ovat joko saaneet pitkiä pyörityksiä hyökkäyspäätyynsä tai vastaavasti pystyneet luistelemaan liian helposti nokikkain Tyttöleijonien maalivahdin kanssa.

Tšekillä on paljon taitavia yksilöitä, jotka sille päälle sattuessaan aiheuttavat nuorille suomalaisille taatusti harmaita hiuksia turhan lähellä omaa maalia. Suomen puolustuksen on pystyttävä pelaamaan jämäkästi ja yksinkertaisesti, mutta toisaalta myös hyökkäyksiinlähtöjä tukien.

Suomen on pystyttävä puolustamaan tarkasti.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Hyökkäysilme

Ruotsi-ottelun ensimmäisessä erässä Suomi sai pyörityksiä vastustajan kenttäpäätyyn. Kolmikko Pauliina Salonen, Sanni Vanhanen ja Tilli Keränen pystyivät luomaan jopa maalipaikkoja. Terävä ilme ei kuitenkaan kestänyt edes avauserän loppuun, vaan Ruotsi pystyi ottamaan homman hallintaansa.

Torstain puolivälierässä on tärkeää, että Suomi toimii yhtenäisesti heti omalta alueelta lähtien. Hyökkääjien on osallistuttava puolustajien auttamiseen, mutta toisaalta myös singahdettava hanakasti kohti toista päätyä kiekollisena.

Pauliina Salonen on ollut Tyttöleijonien pirteimpiä hyökkääjiä.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Laukausten laatu

Suomi on saanut lauottua kiekkoja kohti vastustajan maalia kahdessa edellismittelössään. Kanadaa vastaan kudit olivat vielä vähissä sekä epätoivoisia. Kiihtyvällä tahdilla Suomen vetojen määrä sekä laatu ovat parantuneet. Ruotsia vastaan valtaosa vedoista ei enää jäänyt Yhdysvallat-ottelun tavoin karvaajan polvisuojiin.

Suomen laukauksissa on oltava laatua puolivälierässä.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Torstaille Tyttöleijonille on tilauksessa turnauksen toistaiseksi paras päivä laukausten suhteen. Mikäli Suomi onnistuu riistämään kiekkoja vastustajilta varhain, eikä joudu möyrimään taitavien tšekkien kimpussa syvällä omalla alueella, on sinivalkoisten taitavilla hyökkääjillä mahdollisuus iskeä useampikin osuma verkon perukoille.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös