Tyttöleijonat mitalijahdissa − kiinnitä huomiosi näihin asioihin MM-välierässä

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Suomella on kova haaste edessään, mutta ohut yllätyssauma on olemassa.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Suomi ja Kanada iskevät yhteen tyttöjen MM-välierässä kello 21 alkavassa ottelussa. Kanada lähtee mittelöön valtavana ennakkosuosikkina, mutta kuten Tyttöleijonat ennen turnausta harjoitusottelussa osoitti, ovat vaahteralehtipaidat kaadettavissa.

Vaikka todennäköisyys yllätykseen on ohut, pystyy Suomi mahdollisesti horjuttamaan vastustajaa muutamalla tavalla.

Yksinkertaisesti omassa päässä

Suomi tulee varmasti viettämään pitkiä aikoja omassa kenttäpäädyssä MM-välierän aikana, kun Kanadan liukkaat hyökkääjät pyörittävät peliä. On Tyttöleijonien kannalta tärkeää, että Kanada ei pääse lähietäisyydelle laukaisupaikkoihin. Lisäksi suomalaisten on pystyttävä yksinkertaisesti pitämään maalivahtinsa näkökenttä esteettömänä.

Suomen on pelattava viisaasti puolustuspäässä.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Jos ja kun Kanadalle satttuu paineen alla myös kiekonmenetyksiä, on Suomen pelaajien pystyttävä mieluummin siivoamaan kiekko väljemmille vesille kuin alettava hakemaan kauniita sommitelmia liian alhaalla suhteessa hyökättävään matkaan.

Maalinteon tehokkuus

Todennäköisesti Kanada saa ottelussa Suomea enemmän maalipaikkoja ja laukaisumäärät tulevat olemaan hallitsevalle mestarille kallellaan. On ensiarvoisen tärkeää, että Suomi pystyy käyttämään vähät maalipaikkansa tehokkaasti. Itsestäänselväähän se on, mutta tässä tilanteessa se on myös välttämätöntä.

Tyttöleijonien on iskettävä paikoistaan maaleja kovalla prosentilla.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Tuhlailemalla vaaka kallistuu vaahteralehtipaidoille, sillä he eivät varmasti epäonnistu riittävän montaa kertaa siihen nähden, kuinka monta kutia he tulevat potentiaalisista paikoista kohti maalia saamaan. Tyttöleijonien on vastattava tehokkuuteen tehokkuudella.

Maltti on valttia

Kuten alussa todettua, Suomen on pystyttävä yksinkertaisiin ratkaisuihin omassa päässä. Tulos ennen tyyliä -mentaliteetin on kestettävä läpi 60 peliminuutin. Yksi tai varsinkin useampi hätiköity tai yltiöoptimistinen ratkaisu voi johtaa siihen ratkaisevaan takaiskuun.

Suomen on maltettava mielensä joka käänteessä.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Kun suomalaiset onnistuvat pitämään päänsä kylmänä jokaisessa kiekollisessa ratkaisussa ja kiekottomassa sijoittumistilanteessa, on Tyttöleijonilla pieni, mutta realistisen olemassaoleva sauma historialliseen tekoon.

Jos Suomi Kanadan MM-välierässä voittaa lienee turvallista epäillä, että tulos ei silloin ole tullut kauniilla, vaan kärsivällisellä pelillä.

» Lähetä palautetta toimitukselle