Turussa harjoiteltiin erikoistilanteita – TPS osui terävämmin tasakentällisin

LIIGA / Artikkeli
Juuso Pärssinen johti TPS:n kotimaista ketjua.
TPS ja Lukko jäähyilivät ahkerasti Turussa. Ratkaisu löytyi kuitenkin tasakentällisin, huolellisempi turkulaisjoukkue vei lopulta voiton numeroin 5–2.

TPS ja Lukko pääsivät harjoituspelikauden jatkumisen kunniaksi työstämään erikoistilannepelaamistaan tuhdilla otannalla. Turun torstai-illassa käydyn tavanomaisen siistin ottelun alkupuoliskolla vihellettiin peräti 11 kaksiminuuttista. Loppua kohden nähtiin toki joukkueiden otteita myös tasakentällisin.

– Se sekoitti varmasti molempien pelin, tuli ihan uusiakin jäähyjä, paitarikettä ja aloitusvirhettä. Joku tuomari kävi täällä meillä aiemmin puhumassa, että tällä kaudella otetaan tarkemmin tällaisia, se piti näemmä paikkansa, totesi TPS:n ykkösvitjaa johtanut Juuso Pärssinen.

Ottelun ratkaisu nähtiin päätöserässä tasakentällisin. Jäähyrallin rauhoituttua tasaisena ilman suurempia käänteitä 2–2 -lukemissa edennyt koitos taittui kotijoukkueen eduksi, kun TPS rokotti Lukon kiekonmenetyksestä nopealla vastahyökkäyksellä. Lauri Pajuniemen lauottua vihaisesti Pärssinen sai siirtää paluukiekon avoimeen maaliin.

– Erittäin tasainen peli minusta. Sen huomasi, että oli Liigan kärkijengi vastassa. Kovaa mentiin päästä päähän, onneksi vikassa erässä saatiin otettua ohjat. Voitto tuli varmaan pikkuasioista, me saatiin pari riistoa ja vastahyökkäystä. Meillä jänne piti paremmin,  jaksettiin jauhaa ja Lukko vähän herpaantui, TPS-sankari Pärssinen arvioi.

– Siinä maalissa sain hyvin nostettua mailaa vastustajalta ja sain riiston. Päästiin siitä 2–1 -hyökkäykseen, mutta "Paju" ei päässyt syöttämään, joten laukoi hyvin ja mun oli helppoa pistää sen jälkeen kiekko maaliin.

Ratkaisevan 4–2 -maalin iski hetkeä myöhemmin Josh Kestner tyylikkäällä laukauksella huolimattoman raumalaispuolustuksen tarjoamasta avopaikasta.

Lukko iski illan molemmat osumansa ylivoimalla ja raumalaisten tehomiehenä hääräsi NHL-laina Aleksi Saarela. Hän pääsi avauserässä viimeistelemään vapaasti maalinedustalta Daniel Audetten näyttävän läpipurjehduksen ja nappisyötön jälkeen. Toisessa erässä Saarela ohitti TPS-vahti Andrei Karejevin kovalla laukauksella Kristian Pospisilin maukkaasta tarjoilusta.

Kotijoukkue sai avauserässä pyörittää perätysten täydet kahdeksan minuuttia tuloksetonta ylivoimaa pääsemättä yhtä tolppalaukausta lähemmäs. Osumatarkkuus löytyi vasta erän päätösminuutilla tasavajaalla: Ruben Rafkin sooloili kiekon läpi kaukalon ja sai syötettyä kiekon yksin maalin edessä päivystäneelle Markus Nurmelle.

Toisen erän alussa toistuvasti jäähyilleen Lukon alivoimaminuutitkin alkoivat kostautua. Evan Weinger ujutti mustavalkoisten johtomaalin onnekkaasti pienestä kulmasta Julius Mattilan istuessa rangaistusaitiossa. TPS:n lukuisista ulkomaalaisista maalinteossa onnistui myös Oliver Bohm, joka suti päätöslukemat tyhjään maaliin loppuhetkillä.

TPS:n ulkomaalaisväritteisyys on herättänyt huomiota, mutta jäällä isoimman muistijäljen jätti turkulaisnuorukaisista kasattu ketju Pajuniemi-Pärssinen-Nurmi. Keskushyökkääjä Pärssinen on varauksettoman tyytyväinen venäläisiin, kanadalaisiin ja ruotsalaisiin joukkuetovereihinsa.

– Kaikki ulkomaalaiset ovat älyttömän hyviä jätkiä. Joukkue on hitsautunut hyvin yhteen ja heillä on siinä suuri merkitys. Tässä on vielä paljon aikaa ennen runkosarjan alkua, vaikeaa sanoa, millä kokoonpanoilla silloin lähdetään, mutta ei haittaa yhtään vaikka ketjuja sekoitettaisiin. Meillä on hyvä kilpailu pelipaikoista nyt, Juuso Pärssinen summaa.