Tulokkaiden top 10: Cale Makar ja Victor Olofsson ovat omaa luokkaansa alkukauden uusista NHL-tähdistä

NHL / Artikkeli
Tuttu näky tältä syksyltä. Cale Makar kääntää pelin edukseen, ja vastustaja jää nielemään jäähileitä.
Kuva © Getty Images

1) Cale Makar, Colorado Avalanche

Makar on helppo valinta listaykköseksi. Makar on tahkonnut syksyn piste per peli -tahdissa, mikä on tulokaspuolustajalle miehekäs suoritus. Toki Avalanchen kaltaisessa joukkueessa on helppo loistaa tehopisteiden saralla, mutta Makarin peli on laadukasta myös numeroiden takana. 21-vuotias calgaryläinen on päässyt erinomaisesti NHL-peliin sisään, tekeminen on kypsää ja tasalaatuista illasta toiseen. Makar on ottanut esimerkillisesti vastuuta erityisesti Avalanchea riivaavan loukkaantumiskierteen aikana.

2) Victor Olofsson, Buffalo Sabres

Ruotsalainen herätti huomiota heti kauden alusta alkaen ennen kaikkea vahvan ylivoimapelaamisensa ansiosta. Olofsson on kirkkaasti lunastanut paikkansa Jack Eichelin viereltä. Tehot kyykkäsivät hieman marraskuun puolivälissä, kunnes jyvä taas asettui kohdilleen. Tätä kirjoittaessa Olofsson johtaa tulokkaiden pistepörssiä ja on Makarin vakavin haastaja Calder-spekulaatioissa.

3) Quinn Hughes, Vancouver Canucks 

Quinn Hughes on ottanut rohkeasti pelillistä vastuuta Canucksin hieman epätasapainoisella puolustusosastolla. Canucks luo selvästi eniten maalintekopaikkoja silloin, kun Hughes on jäällä pyörittämässä peliä hyökkäyssinisellä, joten ei ihme, että Canucks-valmentaja Travis Green luottaa nuoreen timanttiinsa.

4) Martin Necas, Carolina Hurricanes

Necas ei pidä melua itsestään, eikä media pidä melua hänestä siitä huolimatta, että hän on tämän listauksen pelaajista käyttänyt jääaikansa kaikkein tehokkaimmin. Reaalipisteitä on 21 kappaletta (8+13) 33 ottelussa, mutta peliaikaan suhteutettuna lukema on huikea 2,66 pistettä per 60 minuuttia. Hurricanesin vahvassa hyökkäysnipussa on kuitenkin vaikea saada enempää peliaikaa, ja Necas lienee NHL-tulokkaiden tunnetuin salainen ase.

Martin Necas on pelaaja, jota kannattaa pitää silmällä.
Kuva © Getty Images

5) Ethan Bear, Edmonton Oilers

Oilersin uuttera työjuhta on tulokkaiden peliaikakunkku sekä tasaviisikoilla että alivoimalla. Tehopisteet tai julkisuuden valovoima eivät kuulu Bearin pirtaan, vaan hän pitää pelin rytmin vakaana rauhallisella avauspelillään ja tehokkaalla jäähyntappamisellaan.

6) Kaapo Kakko, New York Rangers

Kesän kakkosvarauksen taival ei ole ollut helpoimmasta päästä. 18-vuotiasta suomalaista pomputeltiin ketjusta toiseen syys- ja lokakuun ajan, eikä kunnon roolia tuntunut löytyvän. Vasta viime aikoina on peliin tullut kaivattua tasaisuutta ja itseluottamusta. Numerot eivät kerro koko totuutta, sillä Kakko tekee arvokasta työtä myös kiekottomassa pelissä. Startti on ollut hidas, mutta peli parantunut koko ajan.

7) Jack Hughes, New Jersey Devils

Jack Hughesin piti olla tärkeä osa Devilsin nostamisessa alhosta, jonne se on parin viime kauden aikana valahtanut. Odotukset olivat korkealla, ja kun ne eivät täyttyneet, oli kesän ykkösvarauksen pelivarmuus ja -ilo helisemässä. Kaikesta huolimatta Hughes on Devilsin pirteintä osastoa. Hän tuo kentälle joukkueen kaipaamaa aktiivisuutta ja liikkuvuutta. Hänen suhteellinen corsi-lukemansa on joukkueen paras. Devilsin surkea yleiskunto pilaa Hughesin käsialan.

Jack Hughesille on koittanut huuman jälkeinen tyly arki. Superlahjakkuus ei ole jäänyt paitsi Devilsiä riivaavista ongelmista.
Kuva © Getty Images

8) Ilja Mihejev, Toronto Maple Leafs

Maple Leafsin löytö on jo nyt kiinteä osa joukkueen kalustoa. Pelaajaprofiililtaan monipuolinen venäläistaituri on joukkueensa parhaita kahden suunnan hyökkääjiä − nopea luistimilla, voimakas kulmissa ja hyvä blokkaaja. Maalintekopaikat Maple Leafsia vastaan ovat huomattavasti harvemmassa Mihejevin ollessa kentällä.

9) Nick Suzuki, Montreal Canadiens

Suzukiin pätevät osin samat sanat kuin Cale Makariin, mitä peliasenteeseen tulee. Hän on ollut kuin kala vedessä Canadiensin ilmeeltään iloisessa hyökkäyspelissä. Pelaajaominaisuuksiltaan Suzuki on Mihejevin kaltainen kahden suunnan pelaaja, joka tuo tärkeää tasapainoa silloin, kun vikkelät ketjutoverit urakoivat puhtaasti hyökkäyssuuntaan. Suzuki on pelannut pääasiassa Max Domin oikeassa laidassa ja on osoittanut kykenevänsä pelaamaan osa-aikaisesti myös sentterinä.

10) Alexandre Texier, Columbus Blue Jackets

Texier on joutunut ottamaan nopeasti vastuuta Blue Jacketsin heikentyneessä hyökkäysosastossa. Ranskalainen on vastannut huutoon enemmän kuin hyvin. Kehityskelpoinen Texier on potentiaalinen vahvistamaan peluutuksen mitä tahansa osa-aluetta. Tulevaisuuden johtava pelaaja.

» Lähetä palautetta toimitukselle