Tulokasvalmentaja Antti Virtanen linjasi tarkan tavoitteen TUTOlle – 83 pistettä ja neljän parhaan joukkoon runkosarjassa: "Tällä on motivoiva vaikutus"

MESTIS / Artikkeli
"Puhdas voitto oli tärkeä pojille", luonnehtii TUTOn päävalmentaja kenraaliottelussa otettua 1–3-voitto KeuPasta.
Antti Virtanen oli tulossa muihin hommiin TUTOon, mutta löysi itsensä päävalmentajan paikalta.

Turkulaisessa Mestis-seurassa TUTOssa puhaltavat uudet tuulet, kun kesällä loppui Miika Elomon kolme ja puolivuotinen ajanjakso perinteikkään seuran peräsimessä. Elomo siirtyi Norjaan valmentamaan ja hänet korvasi hieman yllättäenkin pari vuotta sitten pelaajauransa lopettanut Antti Virtanen. Virtanen valmensi edellisen kauden JYPin A-nuoria.

– Kesällä minuun otettiin yhteyttä ja olin tulossa TUTOon muihin töihin, mutta yhtäkkiä olinkin päävalmentaja. Piti vähän aikaa miettiä, otanko pestin vastaan. Aiempaa päävalmentajakokemusta ei ole, mutta ajattelin, että miksi ei, Virtanen selventää.

– Edellinen valmentaja rakasti pelaajia, sitä edellinen vihasi ja vielä sitä edellinen rakasti itseään. Katsotaan, millainen tästä tulee, täräytti TUTOn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola, joka viittasi Elomoon, Ismo Lehkoseen sekä Juhani Tammiseen.

"Jäähymäärät tulevat laskemaan tällä kaudella."

Elomo ei jättänyt helppoa perintöä Virtaselle, sillä tulisieluinen turkulainen johdatti TUTOn Mestis-hopealle sekä -pronssille ja lisäksi Suomen Cupin mestaruuteen.

Virtasella on kuitenkin kauteen hyvin tarkka tavoite. 83 pistettä runkosarjassa ja runkosarjassa neljän parhaan joukkoon. Mestaruuden hän kokee liian kaukaiseksi tavoitteeksi tässä vaiheessa syksyä.

– Olemme rikkoneet runkosarjan 7–8 ottelun jaksoihin, joissa on pistetavoite. Tällä on motivoiva vaikutus, ainakin itselle tästä oli pelaajana hyötyä, Virtanen selvittää kauden suunnitelmaa.

Elmo Aittola (vas.), Jonne Virtanen ja Antti Virtanen TUTOn tiedotustilaisuudessa.
Kuva © Jaakko Stenroos

Liigassa 569 peliä tahkonneella valmentajalla on selkeä visio, missä asioissa TUTOn pitää olla parempi.

– Jäähymäärät tulevat laskemaan tällä kaudella. Lisäksi hyökkääjien puolustusaktiivisuutta ja puolustajien hyökkäykseen osallistumista pitää parantaa harjoituspeleihin nähden.

Joukkueen kokoonpanoon entinen hyökkääjä on tyytyväinen, vaikka hän hyppäsi lennosta mukaan joukkueenrakennusprosessiin. Suurin yksittäinen menetys oli joukkueen kulmakivi maalivahti Julius Pohjanoksa, joka siirtyi TPS:ään.

"Puolustuksemme on kokenut Mestikseen."

Myös hyökkäyksestä poistuivat muun muassa veljekset Miro sekä Atte Mäkinen. Heidän paikkaajikseen saapuivat Oskari Siiki TPS:stä sekä Lassi Vanhatalo lainasopimuksella TUTOn yhteistyöseurasta Tampereen Tapparasta.

– Puolustuksemme on kokenut Mestikseen. Hyökkäyksessä on puolestaan paljon potentiaalia, valmennuksen tehtävä on kaivaa se esiin. Maalivahdit ovat tasavahvoja, Virtanen luottaa Conrad Mölderiin ja Samu Lonkilaan.

– Resursseja lähti urheilusta täksi vuodeksi pois. Siihen nähden joukkueesta tuli monin kerroin parempi, mitä huhtikuussa osasin odottaa, Aittola säestää.

Antti Virtanen

– Syntynyt Turussa 3. maaliskuuta 1977.

– Pelaajana 569 ottelua Liigassa suurimmaksi osaksi JYPin paidassa.

– Oli pelaajauransa kolme viimeistä kautta TUTOn kapteeni. Lopetti pelaamisen keväällä 2014.

– Hänellä on yhden kauden kokemus valmentamisesta JYPin A-nuorista viime kaudelta.

Ryhmityksen kruunasi maanantain uutinen Jonne Virtasen siirrosta TUTOon.

– KeuPan huoltaja kiteytti hyvin Keuruulla, että mediaa on kuin finaalipeleissä, päävalmentaja nauraa Jonne Virtasen saamaa huomiota.

Antti Virtanen joutuu hyvästä kokoonpanosta huolimatta päävalmentajana venäläiseen uimakouluun. Asia ei ole tunkeutunut ainakaan vielä 42-vuotiaan turkulaissyntyisen valmentajan ajatuksiin.

– Ei ole tullut tulospaineita eikä stressiä. Hauska nähdä, kun pelit lähtevät käyntiin, miten reagoin.

TUTO aloittaa kautensa perjantaina vieraspelillä Kiekko-Vantaata vastaan. 

» Lähetä palautetta toimitukselle