Tulevaisuuden tähtiä – Nämä U20-pelaajat tavoittelevat läpimurtoa Liigassa

LIIGA / Artikkeli
Puolustaja Aron Kiviharju siirtyi täksi kaudeksi HIFK:hon.
Usealla alle 20-vuotiaalla pelaajalla on mahdollisuus ottaa seuraava askel urallaan ja vakiinnuttaa pelipaikkansa Liigassa. Jatkoajan toimittaja Niko Liukkonen listaa kiinnostavimmat U20-pelaajat alkaneelta kaudelta.

ARON KIVIHARJU, HIFK
PUOLUSTAJA, 17

Vuonna 2006 syntyneeltä Aron Kiviharjulta on lupa odottaa todellista läpimurtokautta. Ikäluokkansa lahjakkaimpiin puolustajiin kuuluva Kiviharju pelasi edellisellä kaudella Liigassa TPS:n paidassa 21 ottelua tehoin 0+3. Pikkuleijonien runkopelaajiin kuuluvalla, erinomaisesti liikkuvalla Kiviharjulla on tulevalla kaudella erinomainen mahdollisuus ottaa seuraava askel urallaan laadukkaiden pelaajien ympäröimänä.

KONSTA HELNIUS, JUKURIT
HYÖKKÄÄJÄ, 17

Mikkelissä katseet kohdistuvat vuonna 2006 syntyneiden ikäluokan toiseen timanttiin, Konsta Heleniukseen. Lainasopimuksella Tapparasta Jukureihin edellisellä kaudella siirtynyt Helenius on yksi ikäluokkansa lahjakkaimmista pelaajista. Luisteluvoimainen keskushyökkääjä on jo osoittanut olevansa liigatason pelaaja tehdessään tulokaskaudella 33 ottelussa tehot 3+8=11.

Heleniuksen voidaankin odottaa pelaavan isossa roolissa Olli Jokisen alaisuudessa tulevalla kaudella.

17-vuotiaalla Konsta Heleniuksella alkaa jo toinen kausi Liigassa.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://facebook.com/makisarkaphoto

KASPER LUNDELL, HPK
HYÖKKÄÄJÄ, 19

HIFK-paidasta Hämeenlinnaan lainalle siirtyneeltä Kasper Lundellilta odotetaan seuraavaa askelta kohti Liigan kirkkaita valoja. Älykkäs kahden suunnan keskushyökkääjä nauttii suurta vastuuta Kerhossa, ja laina on loistava mahdollisuus antaa näyttöjä. Kauden avanneessa Lukko-ottelussa Lundell loukkasi vasemman kätensä, joten hän on toistaiseksi poissa HPK:n kokoonpanosta.

Lundell pelasi ensimmäisen Liiga-ottelunsa Ilvestä vastaan edellisen kauden pronssiottelussa. 19-vuotiaan nuorukaisen HPK-lainasopimus on voimassa toistaiseksi.

KASPER KULONUMMI, TAPPARA
PUOLUSTAJA, 19

Kasper Kulonummi pyrkii vakiinnuttamaan pelipaikkansa tamperelaisten puolustuksessa. Nashville Predators varasi 19-vuotiaan puolustajan vuoden 2022 varaustilaisuudessa kolmannella kierroksella. Edellisellä kaudella Kulonummi pelasi 11 ottelua Tapparassa tehopisteittä.

Alkaneella kaudella luistelutaidostaan tunnettu Kulonummi on pelannut toistaiseksi kaikissa neljässä CHL-ottelussa tehoin 0+2=2, ja vastuuta on luvassa myös Liigassa, joten hänellä on erinomainen mahdollisuus tehdä läpimurto.

Kasper Kulonummi on pelannut kaikissa neljässä Tapparan CHL-ottelussa.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

AARON HAKALA, TPS
HYÖKKÄÄJÄ, 19

19-vuotias Aaron Hakala on kiinnostava pelaaja Palloseuran hyökkäyksessä. Hakala pelasi edellisellä kaudella Liigassa kuusi ottelua tehoilla 1+1=2, mutta tällä kaudella häneltä voidaan odottaa todellista läpimurtoa. Tehokkaasti maalipaikkoja luovalla ja hyvin liikkuvalla Hakalalla on myös seitsemän ottelun verran kokemusta Suomen U20-maajoukkueesta.

EMIL PIENINIEMI, KÄRPÄT
PUOLUSTAJA, 18

Puolustajan paikalla pelaava 18-vuotias Emil Pieniniemi pyrkii tekemään tulevalla kaudella läpimurron nimivahvassa Kärppä-miehistössä. Kovaluinen puolustaja kellotti kauden avauksessa Sportia vastaan noin seitsemän minuutttia peliaikaa, joten mahdollisuudet alkuun ovat rajalliset.

Pieniniemi on Pittsburgh Penguinsin kolmannen kierroksen varaus menneen kesän varaustilaisuudesta. Hänet odotetaan myös nähtävän Pikkuleijonien U20 MM-kisajoukkueessa vuodenvaihteessa.

JESSE KIISKINEN, PELICANS
HYÖKKÄÄJÄ, 18

Lahtelaisten oma kasvatti, 18-vuotias Jesse Kiiskinen on oikealta laukova laitahyökkääjä. Pieniniemen tavoin myös Kiiskinen kuuli nimensä menneen kesän varaustilaisuuden kolmannella kierroksella, Nashville Predatorsin toimesta.

Kiiskinen on molempiin suuntiin erittäin työteliäs pelaaja. Kiiskinen vakiinnutti pelipaikan korkealle tähtäävästä Pelicans-miehistöstä, ja nautti myös hieman ylivoimavastuuta kauden avauksessa Tapparaa vastaan. Kiiskinen pelasi myös kolmessa CHL-ottelussa syksyllä.

JESSE NURMI, KOOKOO
HYÖKKÄÄJÄ, 18

KooKoon oman kasvatin Jesse Nurmen otteita on syytä seurata tarkasti tulevalla kaudella. Vuonna 2005 syntynyt energisestä pelityylistään tunnettu Nurmi varattiin NHL:ään menneen kesän varaustilaisuuden neljännellä kierroksella New York Islandersin toimesta. Nurmi pelasi jo viime kaudella yhdeksän ottelua Liigan runkosarjassa, ja avasi kauden Jukureita vastaan kokeneiden Ville Leskisen ja Otto Paajasen rinnalla.

Listattuna U20-pelaajat, jotka eivät ole vielä pelanneet Liigassa täyttä kautta.

Juttua muokattu 14.9. klo 19.20: Selvennetty valintaperusteita.

» Lähetä palautetta toimitukselle