Top 5−laitahyökkääjät 2022−2023: Liigan vahvistuminen näkyy erityisesti laitahyökkääjien laadussa

LIIGA / Artikkeli
Niko Ojamäkeen kohdistuvat kovat odotukset.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Jatkoajan toimittajat Olli Norolahti ja Sami Iilomo valitsivat vuorotellen mielestään viisi alkavan Liiga-kauden parasta laitahyökkääjää.

Vastaava listaus tehtiin myös viime syksynä. Nimet listalla ovat Eemeli Suomea lukuun ottamatta vaihtuneet. Kärkiviisikon pelaajista Suomen lisäksi ainoastaan loukkaantumisista kärsinyt Ville Leskinen pelaa tällä kaudella Liigassa.

1. Niko Ojamäki, Tappara

Norolahti: Ojamäki lähti Tapparasta monipuolisena hyökkääjänä, jolla oli vain vähän heikkouksia. Hän palaa Tapparaan kahden vuoden jälkeen KHL:n maalikuninkaana.

Tapparalla on jälleen laaja ja kovatasoinen joukkue, jota ei ole rakennettu yhden pelaajan varaan. Tästä huolimatta on odotettavissa, että Ojamäki saa paljon vastuuta ja taistelee myös Liigassa maalikuninkuudesta.

2. Michael Joly, HPK

Iilomo: Aloitetaan kovalla väitteellä: yhdelläkään laitahyökkääjällä ei ollut viime kauden Liigassa yhtä suurta merkitystä oman joukkueensa hyökkäyspelaamiseen kuin Jolylla.

HPK:n kultakimpale on 27-vuotiaana parhaassa iässä ja jo viime kaudella kanadalainen sijoittui pistepörssissä neljänneksi. 50 tehopistettä on huima suoritus nykyliigassa, varsinkin jos joukkueen toiseksi paras pistemies kerää vain 30 pistettä. HPK:n hyökkäys rakentuu myös alkavalla kaudella Jolyn varaan, joten vastuuta on luvassa. 

3. Eemeli Suomi, Ilves

Norolahti: Vaikka vuodet vaihtuu ja uudet kaudet alkavat, jokin mikä pysyy muuttumattomana on Eemeli Suomi. Ilveksen kapteeni suorittaa tasaisesti korkealla tasolla. Suomi on tehnyt lähes piste per peli tahdilla tehoja jo edelliset kolme kautta.

Suomelta voidaan odottaa tälläkin kaudella kovaa taistelua sekä ainakin 20 maalia ja 50 tehopistettä.

HPK:n fanit saavat nauttia Michael Jolyn tuuletuksista myös tällä kaudella.
Kuva © Samuli Huikuri

4. Julius Nättinen, HIFK

Iilomo: Nättisen syyskausi 2019 JYPin paidassa oli ilmiömäinen. Joulun tienoilla hyökkääjä oli jopa yli 40 maalin tahdissa, mutta vei lopulta maalipörssin nimiinsä 33 osumalla. Kaksi edelliskautta Nättinen pelasi Sveitsissä ja Ruotsissa. 

Napakka laukaus tekee tuhojaan myös alkavalla kaudella, ja Nättinen lukeutuu HIFK:n suurimpiin tähtipelaajiin ja koko kesäkauden kovimpiin hankintoihin. 

5. Josh Kestner, Lukko

Norolahti: Edellisellä Liiga-visiitillä TPS:ssa kaudella 2020−2021 Kestner oli sarjan parhaita laitureita tehden yli 20 maalia ja lähes 50 tehopistettä. Mikään ei ole esteenä, etteikö jenkkilaituri pystyisi olemaan yhtä tehokas myös tulevalla kaudella.

Loistavan laukauksen taitava Kestner lukeutuu Lukon tulivoimaisen joukkueen ehdottomiin kärkipelaajiin. 

Kommentit valinnoista kokonaisuutena: 

Iilomo: Laitahyökkääjiä plärätessä konkretisoitui laaja muuttoliike Liigaan päin. Massiivinen määrä pelaajia, joista piti lähteä omaa kärkikatrasta valitsemaan, eikä tehtävä ollut helppo. Hieman eri painotuksilla lähes koko kärkiviisikko olisi näyttänyt erilaiselta.

Tästä syystä en lähde edes luettelemaan lähellä listapaikkaa olleita pelaajia, vaan olkaamme iloisia Liiga-joukkueiden meille tarjoamista huippunimistä!

Norolahti: Täytyy lähteä komppaamaan tässä Samia, pelaajien valinta tähän viisikkoon ei ollut helppo. Huomionarvoista on, ettei tällä kertaa kärkiviisikkoon noussut ollenkaan Kärppien pelaajia. Alussa mainitun Leskisen lisäksi joukkueesta löytyy kuitenkin myös esimerkiksi Julius Junttila sekä Teemu Turunen.

Silmiini pisti sellainen huomio valintoja tehdessä, että puhe Liigasta sarjana, jossa pelaisi ainoastaan nuoria pelaajia ja veteraaneja ei ainakaan tällä kaudella pidä paikkaansa. Monet joukkueet ovat saaneet kasattua kärkirooleihin pelaajia, jotka ovat jääkiekkoilijan parhaassa iässä, kuten tässä jutussa mainitut nimet.

» Lähetä palautetta toimitukselle