Tirehtööri-Kangasniemi väläytteli paluuottelussaan − Pelicansin hankintojen otteet tarkastelussa

LIIGA / Artikkeli
Iikka Kangasniemi pääsi tehoille paluussaan Pelicans-paitaan.
Kuva © Topi Lainio
Pelicans palasi kotiyleisönsä eteen ja pelasi ensimmäisen ottelunsa pelaajalomautusten päättymisen jälkeen tappiopelissä SaiPaa vastaan. Joukkue marssitti jäälle kesän vahvistuksensa ensi kertaa. Jatkoaika seurasi uusien pelaajien ensipiirrot Isku Areenan jäällä.

Pelicansin harjoituskauden kotiavaus päättyi vaiheikkaan ja rikkonaisen pelin jälkeen 4–3 SaiPalle. Uusista värväyksistä joukkue esitteli kotiyleisölle Patrik Bartošákin, Joonas Jalvannin, Julius Bergmanin, Alex Lindroosin, Iikka Kangasniemen, Miika Roineen ja Rudolf Červenýn. Jatkoaika teki muistiinpanoja näiden herrojen edesottamuksista.

Patrik Bartošák, 27v, maalivahti

Kovan luokan maalivahtivärväys Liigaan. Tšekkikassari on käynyt kokeilemassa siipiään Pohjois-Amerikassa, mutta AHL jäi siellä korkeimmaksi sarjaksi hänelle. Palasi Tšekkiin kaudella 2015-2016, ja on sittemmin ollut sarjan parhaita maalivahtejan nousten myös A-maajoukkueeseen ja MM-kisatasolle. Pelasi ensimmäisen Pelicans-pelinsä kotidebyytissään.

Ensivaikutelma: Pätevä tekijä pelikaanien maalilla. Täystyöllistetty läpi illan, vaikkei lappeenrantalaisten kaikki vedot maalille asti usein päätyneetkään. Lopulta torjuntoja kertyi 33.

Joonas Jalvanti, 31v, puolustaja

Lahtelaiskasvatti palasi täksi kaudeksi Lahteen ensimmäistä kertaa sitten hopeakauden 2011–2012. Jalvanti on viihtynyt tällä välin lähinnä Ruotsin SHL:ssä, liki viiden kauden verran. Myös KHL-visiitti tuli tehtyä Jokereiden riveissä. Peruspuolustaja tuo joukkueen vanhimpana pelaajana varmasti kaivattua kokemusta. Pelasi ottelussa ensimmäisessä puolustajaparissa nuoren Matias Rajaniemen kanssa.

Ensivaikutelma: Näytti ajoittain hitaalta, ja jokunen virhekin sattui. Voinee laittaa alkukankeuden piikkiin, mutta parannettavaa jää.

Julius Bergman, 24v, puolustaja

Nuorena Ruotsin juniorimaajoukkueen vakiokasvoihin ja kovimpiin lupauksiin kuuluneen puolustajan urakehitys ei ole ollut aivan toivotunlainen. Toisen kierroksen NHL-varaus kesältä 2014 pelasi muutaman kauden AHL:ssä, mutta palasi viime kaudeksi Ruotsin pääsarjaan. Potentiaalia on isoon kiekolliseen rooliin, ja Pelicansissa sitä on myös tarjolla.

Ensivaikutelma: Ei loistanut vielä avauksessa, mutta kiekonkäsittelytaidot ja hyvä luistelu olivat silti nähtävissä. Sai vastuuta eniten puolustajista, yli 21 minuuttia.

Alex Lindroos, 24v, puolustaja

JYPin organisaatiossa useamman kauden vääntänyt järeätekoinen pakki sai ensimmäisen täyden Liiga-kautensa alle vasta viime kaudella. Lindroos tuli isomman roolin perässä Lahteen, missä helsinkiläinen pelasikin kymmenen ottelun lainapestin verran jo kaudella 2017–2018.

Ensivaikutelma: Hyvää peruspeliä, täyttää puolustavan puolustajan tonttinsa varmuudella. Pelasi jämäkästi omassa päässä ja pääsi vielä pisteillekin.

Iikka Kangasniemi, 25v, hyökkääjä

Uusvanha vahvistus. Liiga-tason läpimurtonsa juuri Lahdessa tehnyt taituri palasi Pelicansiin hakemaan uutta nostetta vaikean viime kauden jälkeen. Kiekollisen maestron ja ykköshyökkääjän roolia tarjolla.

Ensivaikutelma: Totuttua Iikkaa, taitavaa kiekonkäsittelyä. Joukkueen vaarallisimpia yksilöitä silloin harvoin, kun Pelicans hyökkäämään hallitusti pääsi. Tehot 1+1 ovat varsin hyvät puolustusvoittoisessa illassa.

Miika Roine, 28v, hyökkääjä

Kolmas paluumuuttaja, alla neljä kautta Jukureissa ja kolme niistä kapteenina. Viimeksi Pelicansissa kaudella 2015-2016. Työteliäs laitahyökkääjä, joka pystyy myös tekemän tehoja.

Ensivaikutelma: Sai vastuuta erikoistilanteissa, mutta ei juuri kentällä erottunut.

Rudolf Červený, 31v, hyökkääjä

Yllätyskortti Tšekistä. Kokenut sentteri on lähinnä pelannut kotimaansa sarjaa, mutta käynyt myös SHL:ssä ja KHL:ssä. Muutama maajoukkueturnauskin alla.

Ensivaikutelma: Teki kovasti töitä, takakarvasi vakuuttavasti. Yllättävänkin nopealiikkeinen luistimillaan.

Erityismainintana omista nuorista nostettakoon puolustaja Jerkko Rämö. 20-vuotias puolustaja lähti otteluun seiskapakkina ja pelasi ennakkoluulottomasti jäälle päästessään.

» Lähetä palautetta toimitukselle