Tiina Ranteen nollapeli siivitti KalPan voittoon, Ilves-hyökkääjä loukkaantui pahannäköisesti

Naisten Liiga / Artikkeli
Tiina Ranne torjui nollapelin. Arkistokuva.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Vähämaalinen jännitysnäytelmä sai pelottavannäköisen lopun, kun Ilves-hyökkääjä Noora Mylläri loukkaantui kulmatilanteessa. KalPan maalivahti Tiina Ranne torjui tiistaina kaiken kolmannessa puolivälierässä.

KalPan ja Ilveksen välinen Naisten Liigan puolivälieräsarja jatkui tiistaina kutkuttavasta 1−1-tilanteesta, jossa kolmannen ottelun voittajalla oli mahdollisuus saada itselleen katkon paikka seuraavan kamppailuun lauantaille. Maalivahdit olivat jälleen päärooleissa ja pienet marginaalit ratkaisivat. 28 kertaa torjunut KalPa-veskari Tiina Ranne ei antautunut kertaakaan, mikä takasi emännille 2−0-voiton. Ottelun loppuhetkiä varjosti Ilves-pelaajan pahannäköinen loukkaantuminen.

− Totta kai voittoa haimme ja sen saimme, se on pääasia. Tietysti tuollaiset loukkaantumiset ovat aina ikäviä, Ranne viittasi Noora Myllärin kohtaloon.

Ottelu alkoi hieman tunnustellen, mutta vähitellen kierrokset koneessa kasvoivat. Mitä pidemmälle avauserä eteni, sitä fyysisemmäksi kamppailu kävi. Parhaat paikat alkupuolella loi Ilves, ja kertaalleen kiekko kävi todella lähellä Ranteen vartioimaa KalPa-maalia. Kumpikin joukkue sai ylivoimamahdollisuutensa, mutta ruuti oli vielä varhaisessa vaiheessa märkää.

− Pitää yrittää vastata, kun tietää, että Ilves ajaa maalille kahtasataa. On oltava hereillä ja pyrittävä kontrolloimaan kiekkoa niin, ettei vastustaja pääse irtokiekoille, Ranne tuumi.

Ranne ryösti Ilves-hyökkääjä Helen Puputin läpiajoyrityksen, jonka vierasjoukkue ansaitsi pitkään jatkuneen hyvän karvaus- ja riistopelaamisensa myötä. Molemmat ryhmät pyrkivät ajamaan hyökkäystensä päätteeksi maalille, mutta ylimääräistä tilaa ei ainakaan ollut.

Puolustusosastot siivosivat veräjänedustat sen verran etevästi. KalPa vastasi pelin ensiosumasta, kun Sanni Rantala lapioi matsin puolivälissä Elisa Holopaisen laukauksesta tulleen irtokiekon ohi Salla Sivulan. Johtoon pääseminen selvästi vapautti kuopiolaisten tekemistä ja kiekko alkoi liikkua entistä nopeammin pelaajalta toiselle.

Ilves sai kolmannessa erässä luotua jonkin verran maalipaikkoja KalPan maalia kohti, mutta suoranaista myräkkää ei kotijoukkueen päädyssä nähty. Maalivahti Ranne hoiti tarvittavat kudit. Yksi vieraiden parhaista paikoista siunaantui Julia Kuusistolle, joka näytti loukkaavan itseään maalilleajotilanteessa. Omalla työpisteellään Sivula piti huolen siitä, ettei KalPa kasvattanut johtoaan.

Aivan viime hetkillä Ilvekselle tuli vielä ylivoimamahdollisuus, kun Anni Timonen sai kaksiminuuttisen taklattuaan laidan lähellä Mylläriä selkäpuolelta. Ilves-hyökkääjää hoidettiin pitkään jäällä tilanteen jälkeen ennen kuin hänet autettiin ulos kaukalosta. Viimeisellä minuutilla Holopainen karkasi tekemään KalPan toisen tyhjään verkkoon.

− Tämä on pudotuspeliaikaa ja koko kausi ollaan tehty hommia, jotta nyt olisimme iskussa. Tietysti joukkue on myös auttanut edessä siten, että tarvitsee vain ottaa loput maalille tulevat kiekot kiinni. Nyt oli molemmin puolin kovaa peliä, niin lauantaina tulee varmasti yhtä tiukkaa vääntöä, Ranne ennakoi jo tulevaa ja mahdollisesti ratkaisevaa mittelöä Tampereella.

Kolme muuta puolivälieräsarjaa ovat tilanteissa 2−0. HPK:lla on keskiviikkona mahdollisuus lähettää Kuortane laulukuoroon. Torstaina Kiekko-Espoo ja HIFK voivat päättää TPS:n ja Kärppien kaudet.

» Lähetä palautetta toimitukselle