Telia on tyytyväinen Liiga-syksyynsä, mutta näin hankkeen vetäjän puheet ovat muuttuneet parissa kuukaudessa

LIIGA / Artikkeli
Liigan näkeminen on ollut toistaiseksi tällä kaudella aiempaa hankalampaa.
Kuva © Saana Hakala
Telian Liiga-taipaleen alku on tarjonnut monenlaisia vaiheita. Suurien haasteiden kanssa paininut teleoperaattori on ollut tyytyväinen alkuunsa Liigan mediakumppanina.

Teleoperaattori Telian ensimmäinen Liiga-kausi sarjan mediayhteistyökumppanina on alkanut kompuroiden, mutta perusasiat ovat kuitenkin toimineet melko hyvin. Varsinkin harjoituskaudella otteluiden tuotannossa oli paljon ongelmia ja kahden pelin televisiointi jouduttiin jopa perumaan. Näistä lähtökohdista Telia on onnistunut kohtuullisesti ja pelit ovat pääsääntöisesti näkyneet hyvin Liigan runkosarjan alussa. Telialla ollaan tyytyväisiä Liiga-aikakauden starttiin.

– Kausi on lähtenyt hyvin käyntiin. TV-tuotanto on saatu pystyyn, koko tekniikka uudistettua ja uusi virtuaalistudio on ottanut ensimmäiset askeleensa. Kaiken kaikkiaan olemme hyvässä vauhdissa, ja uutta on vielä tulossa, Telian Liiga-hankkeen vetäjä Olli-Pekka Takanen kertoo.

Vaikka Takanen nyt puhuu positiivisesti, hänen puheensa ovat kuitenkin muuttuneet viime keväästä sekä kesästä. Heti Telian Liiga-sopimuksen julkitulon jälkeen Takanen lupasi, että kokonaisuus tulee toimimaan kauden alussa. Kokonaisuudesta puhuttaessa hän kertoi ennen kauden alkua muun muassa uudenlaisesta äänimaailmasta sekä ottelukoosteille räätälöidystä mobiilisovelluksesta. Näitä ominaisuuksia ei ole kuitenkaan vielä saatu käyttöön.

Tällä hetkellä Takanen kertoo, että kaikki toiminnallisuudet eivät ole vielä käytössä täydellä teholla. Haasteita on ilmaantunut useammalla rintamalla.

– Tällä hetkellä teemme kovasti töitä sekä lyhytvideoiden, että ottelukoosteiden kanssa. Osassa jo nyt julkaistuja ottelukoosteita on vielä parannettavaa, minkä tiedostamme, Takanen avaa tilannetta mobiilisovelluksen sekä ottelukoosteiden osalta.

– Äänimaailma on vaatinut enemmän säätämistä kuin uskoimme. Kauden aikana rikastamme muutenkin tv-tuotetta, Takanen jatkaa.

– Olemme seuranneet aktiivisesti Liiga-tuotteemme ympärillä käytyä keskustelua ja tunnistamme tiettyjä haasteita esimerkiksi palveluiden käyttöönotossa ja PC-käytössä. Näitä on jo osittain parannettu, ja tulemme tätä työtä myös jatkamaan, hän tiivistää.

Mainoslauseissa Telia lupasi mullistaa koko jääkiekon TV-tuotteen Suomessa, mutta tällä hetkellä tuotanto on jäänyt pääasiassa perustasolle ja suurimmat haasteet ovat olleet normaalissa pelien televisioinnissa. Liigan urheilulliseen toimintaankin osuviin tilannehuoneeseen ja tuomarien kommunikaatioon liittyvien haasteiden ratkaiseminen myöskin jäänyt toistaiseksi puolitiehen.

Kauppa Telialla on kuitenkin käynyt hyvin. Yhtiö julkaisi eilen ensimmäisen kerran tilaajamäärälukujaan. Liiga-tilauksia on jo 70 000 kappaletta.

» Lähetä palautetta toimitukselle