Telia kiistää mietteet Liigasta luopumisesta, neuvottelut kauden rahoista ovat kesken – "En usko, että isoa ongelmaa"

LIIGA / Artikkeli
Liigassa ei nyt paljon naurata.
Telia vahvistaa neuvottelevansa paraikaa Liigan kanssa siitä, millainen Telian maksama mediaoikeusraha on äskettäin päättyneeltä, keskeytyneeltä kaudelta. Telian Olli-Pekka Takanen sanoo, että Telia haluaa jatkaa kumppanuutta vastaisuudessakin.

Koronapandemia on tuonut omat haasteensa monille eri aloille. Liiga ei ole erillään ongelmien piiristä, sillä kauden keskeytyminen on aiheuttanut seuroille valtavat rahanmenetykset.

Iso osa Liiga-taloutta on mediakumppani Telia, joka maksaa yksinoikeudesta Liiga-mediaan tiettävästi vuosittain 23 miljoonaa euroa. Sopimus ulottuu vuoteen 2023. Koronapandemia perui Liigan pudotuspelit, mikä on ongelma luonnollisesti Teliallekin, sillä se jäi ilman televisioitavaa.

Telian TV-liiketoiminnasta vastaava Olli-Pekka Takanen kertoo yllättävästä vastoinkäymisestä neuvoteltavan Liigan kanssa.

− Asioista neuvotellaan parhaillaan hyvässä hengessä ja uskomme löytävämme hyvän ratkaisun, jolla pääsemme eteenpäin. En usko, että asiaan liittyy isoa ongelmaa, mutta muuten en voi asiaa kommentoida, Takanen toteaa.

− Tilanne on oikein hyvä. Avoin keskustelu, jossa ongelmat ratkaistaan.

Mitkä teidän lähtökohtanne neuvotteluihin ovat ja mitkä asiat siellä ovat teille ne tärkeimmät?

– En voi kommentoida.

Yle julkaisi tänään perjantaina artikkelin, jossa lukee, että "ei olisi suuri yllätys, jos Telia hankkiutuisi eroon SM-liigan oikeuksista ennen nykyisen sopimuksen päättymistä".

− En tunnista mitään sellaista.

– Se (artikkeli) perustunee johonkin lähteisiin, joita emme tunne. Ei oikeastaan voi sitäkään kommentoida. Spekulointia, joka ei välttämättä pidä paikkaansa, Takanen sanoo.

Onko Telia miettinyt Liiga-oikeuksiensa myymistä?

– Ei.

Harmituksen lisäksi tyytyväisyyttä ja kehityshalua

Kauden keskeytymisestä huolimatta Telia onnistui ottamaan televisiotuotteissaan askeleita eteenpäin. Katsojille tuotiin saataville pelinaikaista dataa, jonka käytössä ollaan vielä alkutekijöissään. Tämän lisäksi Telia sai otteluiden lehdistötilaisuudet nähtäville omiin aplikaatioihinsa.

− Klipit lehdistötilaisuuksista ovat saaneet ison suosion. Pelinaikaisen datan kanssa pääsimme nyt liikkeelle, Takanen kehuu.

− Harmillista, että kausi jäi kesken. Urheilullisuus oli isosti agendalla. Myös uusien, KooKoon kaltaisten, joukkueiden nousu kärkikahinoihin oli hienoa seurattavaa.

Tulevaisuutta Telialla ei vielä määräänsä enempää ole mietitty.

− Analysoimme kautta tulevina viikkoina. Aikaisesta kauden katkeamisesta johtuen meillä on ollut paljon hässäkkää ja nyt pääsemme vasta analysoimaan. Mutta pelaajaseurantadataa halutaan käyttää entistä paremmin, Takanen kertoo.

Eli poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta jatkatte seuraavaan kauteen valmistautumista normaaleissa merkeissä?

– Totta kai.

» Lähetä palautetta toimitukselle