Teemu Turunen loisti EHT:lla, mutta MM-kisoissa homma ei toimi − tässä ovat viisi alisuoriutunutta leijonaa

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Turunen ei ole onnistunut tekemään tulosta.
Kuva © Samuli Huikuri

Anton Lundellia on helppo ylisttää ja muitakin pistenikkareita on mukava nostaa esiin. Leijonissa on kuitenkin myös pelaajia, joiden otteet eivät ole häikäisseet.

Muutamat pelaajat eivät ole päässeet sille tasolle, että he välttämättä mahtuvat kokoonpanoon, kun taistelu mitaleista alkaa. Listasimme Leijonien viisi epäonnistujaa tähän asti.

Teemu Turunen

Hyökkääjä oli vielä Mikael Ruohomaan vierellä oivassa pelivireessä, mutta on Riiassa kadonnut kuvasta lähes täysin. Tilastoissa komeilevat edelleen tehot 0+0, eikä Turunen ole päässyt kentälle kuin neljässä ottelussa.

Mikäli hän vielä Kanada-pelissä kaukaloon pääsee on tapahduttava ihmeitä, että Turunen nähdään pudotuspeleissä tositoimissa. Ylivoimavastuuta voi laitahyökkääjän kohdalla hieman kyseenalaistaa.

Mikael Seppälä

MM-ensikertalainen on jäänyt värittömäksi. Muutamia virheitäkin tehnyt Seppälä on Turusen tavoin saanut vastuuta vain neljässä kamppailussa. Edelle meneviä puolustajia on tällä hetkellä kosolti.

Leijonien peli on nojannut vahvaan puolustuspelaamiseen, eikä Seppälä ole onnistunut pysymään junassa mukana yhtä hyvin kuin moni samoista pelipaikoista kilpaileva joukkuekaveri.

Seppälä on ollut ajoittain pulassa omassa päässä.
Kuva © Samuli Huikuri

Jussi Olkinuora

Vaikka Suomi on päästänyt turnauksessa vähän maaleja, on maalivahtiosastoon syytä kohdistaa huolestunut katse. Ykkösmaalivahtina turnaukseen lähtenyt Olkinuora on pomputellut kiekkoja lähes jokaisessa pelaamassaan ottelussa. Vahvasti kenttäpelaajia äänellään ohjeistava maalivahti ei ole tuonut peräänkuuluttamaansa rauhaa takalinjoille.

Nähtäväksi jää, saako Harri Säteri omien edellisten MM-kisojensa tapaan komennuksen lähtökohtaisen kakkosvahdin paikalta luottokassariksi. Viimeksi vastuussa jalkoihin jäi Joonas Korpisalo − kokeeko Olkinuora nyt saman kohtalon?

Oliwer Kaski

KHL-mestarin pitäisi pystyä kantamaan Leijonissa myös ylivoimavastuuta. Kaski on jäänyt isosti Tony Sundin varjoon erikoistilanteissa. Oikealta laukova pakki on myös virhealtis, vaikka parhaimmillaan hän onkin oivaltava pelaaja.

Leijonat tarvitsee pudotuspeleissä paljon nähtyä paremman Kasken takalinjoillleen.

Vastustajat ovat päässeet välillä Kaskelta karkuun.
Kuva © Samuli Huikuri

Mikael Ruohomaa

Vaikka sentteri onkin kauhonut aloituksia kiitettävällä prosentilla, on Ruohomaa jäänyt pelintekijän roolissaan vajaaksi.

Vain yksi kerätty syöttöpiste viidessä ottelussa ei ole riittävästi keskushyökkääjälle, jonka olisi voinut EHT:n perusteella kantavan Leijonissa hyökkäyspelillisesti merkittävämpää vastuuta.

» Lähetä palautetta toimitukselle