Tappioputkessa rämpivä Pelicans hakee itseään Bolzanon-leirillä ja CHL-pudotuspelipaikkaa Dolomiittien varjossa

CHL / Artikkeli
Aatu Jämseniltä odotetaan maaleja myös CHL-kaukalossa.
Kuva © Tiia Mahkonen
Kriisiseurat Pelicans ja Bolzano janoavat onnistumisia CHL-alkulohkon viidennellä kierroksella.

CHL-alkusarja jatkuu keskiviikkona viidennen kierroksen otteluilla. Liiga-joukkueista tulessa on Liigassa roimasti alisuoriutuva Pelicans.

Liigan pohjille valuneen Pelicansin viime viikko sujui mollivoittoisesti. Lahtelaiset poistuivat kaukaloista kolmesti tappio niskassaan, eikä yhdeksi menestyjäsuosikiksi kausiennakoissa nostettu Pelicans ole löytänyt viime kaudelta tuttua yhteispeliään.

Haavojaan nuoleva joukkue on vahvistanut rivejään jo viime kaudelta tutulla puolustaja Anton Myllärillä sekä Nate Schnarrilla. Molemmat pelaajat pääsivät pian tehopisteiden makuun. Schnarr oli lauantain Tappara-ottelussa syöttämässä joukkueen ensimmäistä ylivoimamaalia sitten syyskuun 16. päivän.

Uusi viiko tuo lahtelaisille runsaasti matkustamista, sillä pelikaanit lentävät ensin Dolomiittien kupeeseen Bolzanoon, sieltä Ouluun ja lopulta vielä takaisin Keski-Eurooppaan CHL-alkusarjan viimeiseen otteluun Salzburgiin. Kiivas matkustaminen tarjoaa joukkueelle sauman löytää itsensä.

– Laajalla miehistöllä ollaan reissussa. Jo aikaa sitten mietimme, että tämän Bolzanon pelin ympärille rakennamme pienen leirityksen. Olemme sillä alueella nyt muutaman päivän, Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä kertoo.

Pelicans lähtee alkusarjan kahteen viimeiseen otteluun hyvistä asemista. Joukkue on kahden voiton turvin pudotuspeliviivan yläpuolella, ja CHL-otteiden perusteella sekä Bolzano Foxes että RB Salzburg ovat lahtelaisten voitettavissa. Tosin kilpailu paikasta pudotuspeleihin käy tasaisena, joten pelinsä kanssa kamppaileva joukkue ei voi tuudittautua varmaan jatkopaikkaan.

– Yhdellä voitolla tuo tavoite varmasti täyttyisi ja sitä lähdetään nyt hakemaan, Niemelä painottaa.

Pohjois-Italian ylpeydellä sen sijaan on haastavammat lähtökohdat alkusarjan viimeisiin otteluihin. Seura erotti päävalmentajansa Niklas Sundbladin syyskuun lopulla. Joukkueen otteet eivät ole kuitenkaan piristyneet tästä.

Perinteinen seura on ICEHL-sarjan häntäpäässä voitettuaan ainoastaan kaksi ottelua yhdeksästä. CHL-kaukaloissa ei ole mennyt sitä paremmin, sillä joukkue on hävinnyt jokaisen neljästä alkusarjan ottelustaan.

– Heillä on ollut vaikeaa sekä omassa liigassa että CHL:ssa. Jonkinlainen kysymysmerkki on vastassa, mutta mikäli pelaamme omalla parhaalla tasollamme, niin kyllä meidän pitäisi tämä peli hoitaa, Niemelä painottaa.

Ottelu pelataan Bolzanossa keskiviikkona kello 20.45 alkaen.

» Lähetä palautetta toimitukselle