Tappara siirtyi henkilöstövalinnoillaan areena-aikaan

LIIGA / Artikkeli
Jussi Tapola oli yhtä hymyä keskiviikon tiedotustilaisuudessa.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Maanantaina kerrottiin, että Tampereen valmisteilla oleva Areena toimii jääkiekon MM-kisojen päänäyttämönä vuoden 2022 kotikisoissa. Keskiviikkona Tappara otti puolestaan omat askeleensa areena-aikaan.

Seura esitteli tiedotustilaisuudessaan tulevan vuoden alusta toimitusjohtajana aloittavan Mika Aron ensi kertaa lehdistölle ja kertoi samalla urheilutoiminnan strategisista henkilövalinnoista tuleville vuosille.

Nykyinen päävalmentaja Jukka Rautakorpi siirtyy 2+3 vuotisella sopimuksella seuran urheilujohtajaksi 1.5.2020 alkaen. Samalla Jussi Tapola nousee Tapparan päävalmentajaksi. Tapolan sopimus on kolmevuotinen. Tapolan valmennusryhmään liittyy mukaan myös Tuomas Tuokkola. Tuokkolan sopimus kattaa kaudet 2020-21 ja 2021-22. Yhdessäkään valmennuspuolen sopimuksessa ei ole KHL- tai NHL-pykäliä.

Kimmo Vähä-Ruohola jatkaa puolestaan Tapparan juniorivalmennuksen johtajana. Hänen sopimuksensa on Tapolan tapaan kolmevuotinen.

— Tämä tiimi pystyy viemään meidät areenassa urheilulliseen ja taloudelliseen menestykseen, kommentoi Tapparan taustayhtiön Tamhockeyn puheenjohtaja Heikki Penttilä.

— Tarvitaan näköjään aikamoinen rivi ukkoja korvaamaan yksi mies, hauskuutti päävalmentajan pallilta väistyvä Jukka Rautakorpi puolestaan toimittajajoukkoa, ja viittasi toimitusjohtajan paikalta väistyvään Mikko Leinoseen.

Tappara ilmoitti kunnianhimoisista taloustavoitteistaan keskiviikkoisessa tiedotustilaisuudessa. Puheenjohtaja Penttilän mukaan seura pyrkii areenassa 12-13 miljoonan euron vuotuiseen liikevaihtoon.

Puheenjohtaja Penttilä paalutti kunnianhimoisia taloustavoitteita lehdistölle.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Hakametsän viimeiset vuodet motivoivat Tapolaa

— Veri veti valmentamaan, totesi Jussi Tapola ytimekkäästi.

— Areenan lisäksi on hienoa, että saadaan elää tämän ryhmän kanssa Hakametsän viimeisiä vuosia, Tapola tunnelmoi.

— Nyt keskityn kuitenkin Tapparan urheilujohtajan tehtävään ja pelaauutisia voidaan odottaa kuultavaksi jo huomenna.

Tapola oli erityisen mielissään siitä, että hän sai Tuomas Tuokkolan mukaan valmennusryhmäänsä. Myös Tuokkolan mielestä Tapparan tarjouksessa kohtasi moni asia.

— Jussi soitti talvella ja kysyi kiinnostusta. Minulla on yhä halu kehittyä valmentajana ja kehittää pelaajia. Rooli nyt hieman vaihtuu ja siinä on varmasti vähän opettelua. Ensi vuosi on nyt siis osaltani välivuosi valmennuksesta, Tuokkola kertoo.

Tuomas Tuokkola oli innoissaan Tapparan tarjoamasta mahdollisuudesta.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

— Halu pysyä kotona ratkaisi tässä paljon. Kuuden viimeisen vuoden aikana olen ollut neljä vuotta maailmalla ja lapset kasvavat, jatkoi Tuokkola omaa taustoitustaan.

Yhteistyöhön TUTOn kanssa

Samassa tilaisuudessa Tappara kertoi solmineensa yhteistyösopimuksen Mestiksessä pelaavan turkulaisen TUTO Hockeyn kanssa. Tapparalla oli jo ennestään pelaajaliikennettä mahdollistava sopimus Kooveen kanssa.

— Sopimus TUTOn kanssa on merkittävä asia meidän pelaajapolulle. Pystymme näin kehittämään pelaajiamme myös yhä paremmin Mestiksessä, puheenjohtaja Penttilä linjaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle