Tappara pääsi kaukaloon, mutta ilman vastustajaa − "Saatiin hyvä, raikas jää"

CHL / Artikkeli
Tappara pääsi kaukaloon laukomaan, mutta ilman vastustajaa.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
CHL-välierän peruuntuminen oli Tapparalle kova isku, mutta joukkue sai käännettyä asiasta myös positiivista puolta irti.

Tapparan ja RB Münchenin välinen ottelu peruttiin vain muutama tunti ennen kuin kiekon piti pudota jäähän Münchenin Olympia-Eishallessa.

Joukkueenjohtaja Aki Näykki kertoi joukkueen olleen valmistautunut tiukkaan pudotuspeliotteluun.

− Ristiriitaisilla ja pettyneillä fiiliksillä, joukkue oli valmistautunut pelaamaan välieräpeliä. Odotukset oli kovat ja lataus oli kova, Näykki kuvaili joukkueen reaktioita.

Koska Tappara ei saanut järjestettyä paluulentoja uudelleen, joukkue palaa Suomeen alkuperäisen suunnitelman mukaisesti huomenna. Saksan reissu ei kuitenkaan jäänyt pelkästään negatiiviseksi kokemukseksi, vaikka tärkeä ottelu jäikin nyt väliin. Joukkue pääsi Olympia-Eishallen jäälle harjoittelemaan.

− Päästiin treenaamaan hallilla, saatiin hyvä, raikas jää, mielekäs ja mukava treeni ja illalla mennään vielä syömään hotelliravintolaan. Toisaalta tällainen saa hyvin joukkuetta yhteen ja antaa mahdollisuuden kasvaa joukkueena vielä paremmaksi, joukkueenjohtaja avasi Tapparan kuvioita.

Ylikansallisen sarjan pelaaminen vaikean tartuntatilanteen aikana saattaa kuulostaa riskialttiilta, mutta Näykki näkee asian toisin. CHL saa kiitosta tarkasta protokollastaan. Jokaisen otteluun mielivän pelaajan pitää olla joko rokotettu, koronan sairastanut tai saanut negatiivisen testituloksen korkeintaan 48 tuntia ennen ottelua.

Tappara oli sarjan pyynnöstä testannut koko joukkueensa vielä aamulla ylimääräisen kerran.

Näykki ei usko, että joukkue ajattelisi kohonnutta koronariskiä enää tässä vaiheessa, kun pelataan välieriä. Toisaalta hän ei näe CHL-ottelussa suurta eroa Liiga-otteluun tai normaaliin elämään, sillä Tappara tekee CHL-matkat hyvin omassa kuplassaan. Se lentää matkat charter-koneella, käyttää FFP2-maskeja ja ruokailee omassa tilassaan hotellilla.

Vaikka ensimmäinen osaottelu peruttiinkin, toisesta kohtaamisesta ei ole vielä tietoa. Näykin mukaan todennäköisesti CHL:n sekä joukkueiden johdot keskustelevat jatkosta. Hän uskoo, että CHL haluaa ratkaista finaalipaikat urheilullisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle