Kuka selviää eLiigan avauskauden voittajaksi?
Kuva © Telia

Tappara ja HIFK jyräsivät runkosarjassa, eLiiga huipentuu kutkuttaviin pudotuspeleihin

Artikkeli
Historian ensimmäinen eLiiga on saatu runkosarjan osalta pakettiin. Pudotuspelejä odotetaan suurella mielenkiinnolla, eikä sarjaa olla hautaamassa tämän kauden jälkeen.

Seuraa pudotuspelejä Telian ja Maikkarin kanavilla sunnuntaina 6. ja 13.12. klo 18 alkaen.

Artikkeli on toteutettu mainosyhteistyössä Telian kanssa.

eLiigan pudotuspelit alkavat sunnuntaina 6.12 ja Linnan juhlien ollessa peruttu, taajuus kannattaa kello 18 kääntää C Moren, MTV-palvelun ja Telia TV:n kanaville valtakunnan kovinta konsolikiekkoviihdettä varten.

Uudenlainen päänavaus konsolipelaamisen saralla on ollut tervetullut, eikä hankkeen keskeisten hahmojen mukaan tehty työ ole mennyt hukkaan.

– Olen ylpeä koko tehdystä työstä. Oli mahtavaa saada mukaan perinteisen jääkiekon seurat samalla, kun on kalastettu ympäri Suomen parhaat kilpapelaajat. Olemme tuoneet rinnakkaisista maailmoista yhteen parasta, mitä Suomesta on tarjolla. Tapahtuma on siis ollut kiinnostava ja kilpailullinen, sarjan tuottaja Thomas Tontchev toteaa.

– Vuosi on ollut koronasta johtuen haastava niin seuroille kuin ylipäätään suomalaisille. Palaute on kuitenkin ollut positiivista niin pelaajien kuin katsojienkin suunnalta ja tästä on hyvä jatkaa sarjan kehittämistä, Telian esports-tiimiin kuuluva Niklas Segercrantz tuumaa.

Kaukalossa ennakkosuosikki Tappara vei runkosarjan nimiinsä. Erik “EKI” Tammenpää ja Arttu “Artuzio” Mustila nousivat viimeisenä ottelupäivänä kärkipaikalle ohi pirteästi esiintyneen HIFK:n.

– Tappara ja HIFK ovat olleet vakuuttavia runkosarjassa hieman ehkä odotetustikin. Heidän jälkeen on käyty todella kovaa taistelua ihan viimeisistä pudotuspelipaikoista asti, Segercrantz summaa.

Pudotuspelien karsintakierroksella viimeiset paikat kahdeksan parhaan joukkoon nappasivat Kärpät ja KooKoo.

NHL-konsolipelejä on laajemmin pelattu kuusi vastaan kuusi -pelimuodolla, mutta nyt pelatussa yksi vastaan yksi -muodossa on riittänyt viihdettä. Tontchevin on yllättänyt, että useat kuusi vastaan kuusi -pelimuodossa puolustajana tai maalivahtina pelaavat pelaajat ovat pystyneet tasaisesti kamppailemaan joka ottelun voitosta.

Vaikka kärkikaksikko erottui sarjataulukossa monista muista, ottelut ovat olleet kutkuttavan jännittäviä ja niihin on valmistauduttu pieteetillä.

– Pelikaverin kanssa saatetaan käydä taktiikkapalaveri vastustajasta muistettavista asioista. Hyökkäävillä pelaajilla tuntuu, että maalipaikkoja syntyy kuin itsestään, kun taas vahvat puolustajat eivät päästä vastustajiaan todellakaan helpolla. Pelaaminen saattaa muokkautua myös pelin aikana vastustajan vahvuuksien mukaan, Tontchev kertaa.

Jännittävät ottelut ovat olleet hyvää mainosta kilpapelaamiselle ja myös liigaseurat ovat olleet innolla mukana.

– Toki tilanne on liigaseuroille haastava koronan takia, sillä kiirettä riittää. Monet seurat ovat kuitenkin kunnolla puskeneet tätä hommaa omissa sosiaalisen median kanavissaan ja pelaajilla on ollut edustamansa seuran pelipaita päällä, Tontchev kehuu.

Ennakkosuosikkeja haastetaan tasapäisesti

Kahdeksan parasta alkavat vääntää paikasta finaaleissa sunnuntaina.

– Porukka on odottavissa tunnelmissa, jotta pääsisivät jo pelaamaan. Paikan päälle saapuessa jännitystä on varmaan ilmassa, mutta backstagella tunnelma rentoutuu. Pelitilanteessa pelaajat pistävät parastaan, mutta sen jälkeen pelaajat ovat kavereita keskenään, Tontchev ennakoi.

Tappara ja HIFK lähtevät pudotuspeleihin ennakkosuosikkeina, mutta pudotuspeleissä paineet kasvavat. Tämä saattaa avata myös mahdollisuuden yllätyksille.

– Uskon että pelit kovenevat entisestään. On mielenkiintoista nähdä, muuttuvatko pelitaktiikat. Nähdäänkö enemmän pudotuspelikiekkoa, vai pysyvätkö otteluiden maalimäärät suurina, Segercrantz tunnelmoi.

Kausi huipentuu ensi viikon sunnuntaina 13.12. finaalipäivään, jolloin pelataan pronssiottelu ja finaalit. Voittajapari nappaa pääpotin, 10 000 euroa.

– SubTV:llä pelataan paras viidestä -finaalisarja. Meidän suunnitelmanamme on saada vieraaksi jääkiekkoilija tuomaan asiantuntijuutta lähetyksiin. Haluamme tiukan otteluparin ja todennäköisesti sellaisen saammekin, kun kukaan ei anna toiselle senttiäkään armoa, tuottaja miettii.

– Se tiedetään, että maine ja mammona odottaa, joten mahtava päivä on tulossa.

Eikä hupi tähän lopu

Kauden huipennuttua 13.12. vedetään hetki henkeä, mutta tarkoituksena on, ettei eLiiga siihen lopullisesti pääty.

– Olemme keskustelleet ja suunnitelleet jatkoa. Todennäköistä on, että tulemme jatkamaan tätä, koska tämä on ollut hyvä tapa tuoda tuotetta esille. Pelataan tämä eLiiga loppuun ja sitten uusi kierros mahtavia pelejä käyntiin, Tontchev hehkuttaa.

Houkutusta olisi tehdä eLiigasta kansainvälisesti tunnettu formaatti. Tälle on myös ollut kysyntää, mutta toistaiseksi se ei ole ollut mahdollista kanavien kansainvälisen näkymisrajoituksen vuoksi.

– On ollut kiinnostavaa kuulla, että jopa Yhdysvalloista on kyselty, mistä pelejä voi katsella. Valitettavasti vielä se ei ole ollut mahdollista, mutta ehkä tulevaisuudessa saadaan pelit näkymään sielläkin, vaikka sitten englanninkielisen selostuksen kera, Tontchev heittää.

Pudotuspelit alkavat sunnuntaina klo 18.00 ja ovat nähtävissä C Moren, MTV-palvelun ja Telia TV:n kanavilla. Jatkoon menee kahdella voitolla.

Otteluparit:
Tappara-KooKoo
HIFK-Kärpät
KalPa-SaiPa
Ilves-Jukurit

Seuraa pudotuspelejä Telian ja Maikkarin kanavilla sunnuntaina 6. ja 13.12. klo 18 alkaen.

Artikkeli on toteutettu mainosyhteistyössä Telian kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle