Tanssiiko Tsherepovetsin tahmea Severstal tangoa Tallinnassa Helsingin Jokereiden tahtiin?

KHL / Artikkeli
Tanskalaishyökkääjät Peter Regin ja Nicklas Jensen ovat olleet iskussa viime otteluissa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Tallinnassa nähdään jälleen KHL-kiekkoa, kun hurjassa lennossa olevat Jokerit isännöi viikonlopun kahdessa ottelussa ailahtelevaa Severstal Tsherepovetsia. Joukkueet kohtaavat Tondiraba Arenalla perjantaina ja lauantaina.

Helsinkiläisseura jatkaa viikon otteluitaan viime kaudelta tutussa ympäristössä Virossa, kun myöskin edellisvuoden lokakuun lopussa nähtyjen otteluiden toinen vastustajista Severstal Tsherepovet saapuu tällä kertaa kahden ottelun ajaksi Tallinnaan.

Jokerit on tällä hetkellä hurjassa lennossa saaden pisteitä peräti 13 perättäisessä ottelussa, ja voittoputkikin on jo neljän ottelun mittainen. Severstalin kausi onkin sujunut hyvin ailahtelevasti, eikä pääsyä pudotuspeleihin ole tulossa tälläkään kaudella.

Sarjataulukkotilanne on hyvin kutkuttava

Mikäli helsinkiläiset voittavat perjantain kamppailun, pääsee Jokerit tasapisteisiin Pietarin SKA:n kanssa, ja varsinaisen peliajan voittojen myötä nousee sarjataulukossa heidän ohi. Mikäli Moskovan Dinamo häviää oman kamppailunsa Salavat Julajef Ufalle, nousee Jokerit jo Bobrov-divisioonansa kärkeen, ja samalla läntisen konferenssin kakkospaikalle. Dinamolle kuitenkin riittää vain yksi piste pysyäkseen Jokereiden edellä, sillä varsinaisen peliajan voittoja löytyy Moskovasta enemmän.

Nicklas Jensen ja Peter Regin ovat viimeisen viiden ottelun aikana saalistaneet enemmän tehopisteitä, kuin Tsherepovetsista matkaavan ryhmän saman ajanjakson kolme parasta pistemiestä yhteensä, joten Jokerit lähtee ennakkosuosikkina molempiin otteluihin. Myös tänään juhlaottelun pelaava Brian O'Neill on ollut hyvässä vireessä, ja hyökkääjä saakin tänään 200 KHL-ottelua täyteen.

Sairastuvalla on myös liikettä, kun Veli-Matti Savinainen palaa kokoonpanoon kahden viikon jälkeen. Samassa Aleksi Halme ja Viktor Lööv ovat loukkaantuneet, ja Jokereiden peliennakon mukaan heidän tilaansa seurataan päivä kerrallaan.

Illan ottelu alkaa kello 18:30.

Muokattu 10.1.2019 kello 13.06: poistettu virheellinen väite siitä, että sama kokoonpano jatkaisi kuin edellisessä ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle