Tampereella kasattiin loppukevään aikana uusi naisten kiekkoseura – KOOVEE Naiset aloittaa syksyllä Mestis-karsinnoista

Muut Sarjat / Artikkeli
KOOVEEn värejä nähdään tulevalla kaudella myös naiskiekossa.
Kuva © Timo Savela

Koronapandemian alku ei masentanut tamperelaisia kiekkopiirejä, sillä KOOVEE Naiset aloitti toimintansa loppukevään aikana. Joukkueen päätavoitteena on tarjota nais- ja tyttökiekkoilijoille tulevaisuuden polku Naisten Liigan joukkueiden kokoonpanoihin.

Pelaajistoa on tullut runsaasti ympäri maailmaa kevään ja kesän aikana. Kokoonpanossa on tällä hetkellä 39 pelaajaa, joista kaksi Romanian maajoukkuepelaajaa sekä yhdet pelaajat niin Yhdysvalloista kuin Ukrainastakin.

Kokoonpanosta voidaan nostaa esille yhdysvaltalainen naiskiekkolähettiläs Jazmine Miley, joka kiekkoilee ensimmäistä kertaa urallaan eurooppalaisessa kaukalossa. 

Tamperelaisseura taisteleekin tulevalla kaudella peräti kahden joukkueen voimin pääsystä Naisten Mestikseen. Sarja alkaa syksyllä Mestis-karsinnoista.

Joukkue on herättänyt mielenkiintoa myös Naisten Liigassa pelaavissa joukkueissa. Heinäkuun alun harjoitusottelu TPS:ää vastaan Paimiossa antoi tappiosta huolimatta arvokasta oppia tuoreelle naiskiekkojoukkueelle. 

KOOVEEn laajentuminen naiskiekkoon on edistysaskel koko seuran toiminnalle ja se tuo uusia seuraajia Naisten Mestikselle ja Liigalle. 

» Lähetä palautetta toimitukselle