Tallinnan-matka sai Liiga-fanit hurmioon: “Turnauskestävyyttä tarvitaan!”

LIIGA / Artikkeli
Tallinnan iltaottelussa Pelicansin ja Lukon maskotit villitsivät yleisöä muun muassa tanssimalla kilpaa keskiympyrässä.
Kuva © Topi Lainio
Värikkäästi pukeutuneet kiekkofanit valtasivat lauantaina Tallinnan ja Tondiraban jäähallin. Jatkoaika tapasi SaiPan, Ilveksen, Pelicansin ja Lukon kannattajia illan kuluessa.

Liigan rantautuessa Tallinnaan oli ilo kannattajien keskuudessa ylimmillään. Tuplasti pelejä tarkoitti tuplasti hupia, iltapäivästä aina myöhäiseen iltaan saakka. Monien fanien mielessä pyöri myös Tallinnan yöelämään tutustuminen penkkiurheilu-urakan päätteeksi.

Puoli neljän aikaan alkanutta SaiPan ja Ilveksen kohtaamista olivat jännittämässä SaiPa-kannattajat Ville ja Marko. Kaverukset olivat tapahtumasta varsin positiivisin mielin.

– Olisihan tänne mahtunut vaikka kolmekin matsia! Meillä on kuitenkin tarkoitus katsoa vain SaiPan peli, Ville kertoi.

– Tapahtuma tuntuu hienolta ja samoin tapahtumateltta. Toki yleisöä olisin odottanut enemmän, nyt on tupa puolillaan. Halli on tyylikäs sisältä, ulkoa ei niinkään, Marko pohti.

Markolle moiset ulkomaanvalloitukset olivat jo ennestään tuttuja.

– Olen ollut järjestämässä pari kertaa pesäpalloa Fuengirolassa. Siellä yhteisöllisyys on käsinkosketeltavaa ja kaikki samaa porukkaa. Täällä on ihan sama fiilis. Heitetään vastustajien kanssa ylävitosia, kuvainnollisesti tietenkin. Lajin kannalta hieno yhdistävä tapahtuma.

Ilves-leirissä tunnelma oli niin ikään katossa. Vahvasti pelanneet tupsukorvat saivat faninsa innostumaan, mutta myös muiden joukkueiden kannustusjoukoille jaettiin kiitosta.

– Sekä SaiPan että Ilveksen kannattajat ovat hienosti mukana, upeaa kannustusta! Hehkutti Ilves-fani Piia.

Ilveksen kannattajia oli silmämääräisesti paikalla eniten.
Kuva © Topi Lainio

– Oli aika huvittavaa, kun neljän joukkueen paitoja alkoi näkyä satamassa aamuyhdeksältä. Sanoin Lukko-kannattajille, että aika kova ehtoo on edessä! Turnauskestävyyttä tarvitaan, jos haluaa molemmat pelit nähdä, maalaili puolestaan Tommi.

Myös Pelicansin vaaleansinisiä paitoja näkyi Tallinnan illassa runsaasti. Mukana ääntä pitämässä olivat Petri ja Niko, jotka juhlistivat reissulla muutakin kuin yksittäistä kiekkopäivää.

– Meillä on paljon Pelicans-faneja mukana ja Nikolla sattui 30-vuotissynttäritkin tähän kivasti, kertoi Petri.

Juhlapäivään sopi mainiosti letkeä tunnelma, joka hallilla Petrin mukaan vallitsi.

– Ei ole sellaista normaalia vastakkainasettelua, kaikki ovat vähän niin kuin lomailemassa. On myös kiva, että on kaksi peliä. Tulee vähän Pitsiturnaus-fiilis, kun on monta eri faniryhmää.

Pelicansilla ja sen kannattajilla on jo kolmen kauden kokemus Tallinnasta.
Kuva © Topi Lainio

Päivänsankarille illan sotasuunnitelma oli jo selkeä. Tuntumaa yön haasteisiin oli mitä ilmeisimmin otettu jo päivää aiemmin.

– Jatkamme kymmenen hengen porukalla yöhön! Eiköhän me vielä pistetä paremmaksi eilisestä, Niko suunnitteli.

Katsojien puheissa yksi asia toistui useasti: otteluista käytiin katsomassa vain toinen. Samoilla linjoilla olivat myös nimettömät Lukko-fanit, joille oman joukkueen ottelu oli illan ainut kohokohta. Ainakin jääkiekon osalta.

– Ensimmäisessä matsissa emme olleet.

– En tiedä onko täällä mitään virallisia jatkoja, mutta kai tässä jotain kehitellään!

» Lähetä palautetta toimitukselle