TUTO taisteli sarjalle jatkoa, Ketterä ja JHT tasoittivat sarjat pitkän kaavan kautta

MESTIS / Artikkeli
Väkevää kevättä pelaava TUTO on laittanut runkosarjavoittajan todelliseen testiin.
Kuva © Juha Alamäki
Mestiksen runkosarjan voittaneella Kiekko-Espoolla oli ensimmäinen ottelupallo puolivälierissä, mutta TUTO taisteli 1–4-vierasvoitolla sarjalle jatkoa. Hakametsässä miteltiin jälleen pitkän kaavan mukaan, kun Ketterä voitti KOOVEEn vasta toisessa jatkoerässä ja tasoitti sarjan. Mestis-karsinnoissa puolestaan nähtiin pienoinen yllätys, kun avausottelussa forssalaisten jalkoihin jäänyt JHT tasoitti sarjan 4–3-jatkoerävoitolla.

Kiekko-Espoo–TUTO 1–4 (sarja 3–2)

TUTO matkusti Espoon iltaan selkä seinää vasten, kun isännillä oli ensimmäinen paikka napata välieräpaikka nimiinsä. Kevään suurimpiin yllättäjiin kuuluvat turkulaiset osoittivat kuitenkin, etteivät ole valmiita myymään nahkaansa helposti.

Ottelusarjan viides ottelu käynnistyi tunnustelevissa merkeissä, kun molemmat joukkueet pelasivat tarkkaa peliä. Kiekko-Espoo pääsi ylivoimalle jo 18 sekunnin pelin jälkeen, mutta erän ainoasta maalista vastasi TUTOn Eemeli Takala kevään kolmannella täysosumallaan.

Ratkaisevaksi tekijäksi muodostui erikoistilannepeli, jossa turkulaiset onnistuivat isäntiään paremmin. TUTO värkkäsi kaksi ylivoimamaalia kolmesta mahdollisuudestaan, ja tappoi puolestaan neljä alivoimaa viidestä.

Molemmista ylivoimamaaleista vastasi toisessa erässä Valtteri Virtanen kevään aikana tehokkaasti esiintyneiden Mikke Levon ja Roope Rannan syötöistä. Virtasen maalin edestä nakuttamilla osumilla TUTO karkasi jo 0–3-johtoon.

Päätöserään espoolaiset lähtivät kirivaihde päällä, ja kävivätkin lähellä kavennusta vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen. 1603-päisen espoolaisyleisön pettymykseksi videotarkastuksen jälkeen maalia ei videolta löytynyt, vaan kiekko jäi Emil Vuorion suojiin.

Vajaata minuuttia myöhemmin espoolaiset kuitenkin onnistuivat, kun Arttu Tuomaala iski kavennuksen ylivoimalla. Siihen isäntien kiri kuitenkin jäi, ja Takala viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin.

Ottelusarja jatkuu maanantaina Turussa, jossa Kiekko-Espoolla on seuraava katkon paikka.

KOOVEE-Ketterä 2–3 je. (sarja 2–2)

Edellinen Hakametsässä pelattu ottelu vaati lähes 120 minuuttia, ja myös tällä kertaa mentiin toiseen jatkoerään asti. Tällä kertaa voiton otti vierasjoukkue Ketterä Jesse Viskarin osumalla. Voitolla runkosarjan kakkonen Ketterä tasoitti ottelusarjan oltuaan voitoissa jo 2–0-tappiolla.

Erikoisena yksityiskohtana mainittakoon, että Ketterän maalintekijänä kunnostautui kolme eri Jesseä, kun Viskarin lisäksi Jesse Liuksiala ja Jesse Ruotsi osuivat tolppien väliin. KOOVEEn maalintekijälista oli vieläkin yksipuolisempi, kun molemmat osumat viimeisteli Emil Järventie.

Ottelu käynnistyi rikkonaisissa merkeissä molempien joukkueiden kuluttaessa jäähypenkkiä. Ketterä siirtyi avauserässä johtoon Liuksialan maalilla. Osuma hyväksyttiin videolta tarkastelun jälkeen.

Toista erää hallitsi selkeästi takaa-ajoasemaan joutunut kotjoukkue. KOOVEE saikin painostuksestaan palkinnon erän puolivälissä, kun 17-vuotias Järventie laukoi kiekon maaliin. Tauolle lähdettiin kuitenkin vierasjohdossa Ruotsin iskettyä kevään ensimmäisensä alivoimalla.

Päätöserän alkajaisiksi Järventie tasoitti pelin, ja osuma jäikin erän ainoaksi. Jos hallitsi KOOVEE toista, oli Ketterä selkeästi niskan päällä kolmannessa erässä. Reima-Ville Roos esitti kuitenkin isäntien maalilla vakuuttavia otteita ja pakotti ottelun jatkoeriin.

Ensimmäinen jatkoerä ei ratkaisua tuonut, mutta toisessa jatkoerässä isäntien Aku Kinnarille vihellettiin kaksiminuuttinen kiinnipitämisestä. Ketterä ei etsikkoaikaansa tuhlannut, vaan ratkaisi ottelun Viskarin maalilla. Kiekko kimpoili lopulta hieman onnekkaasti KOOVEEn puolustajasta verkkoon.

JHT–FPS 4–3 je. (sarja 1–1)

Mestis-karsintojen avausottelussa Forssassa pahasti jyrän alle jäänyt JHT oli koonnut rivinsä kotihallissaan, ja tarjoili toisessa ottelussa FPS:lle tiukan vastuksen.

Kalajoen ylpeydet siirtyivät avauserässä 2–0-johtoon Niko Himmasen ja Tatu Pulkkisen osumilla, ja myös pelitapahtumat olivat tasaväkisiä.

Toiseen erään vieraat tulivat selkeästi ryhdistäytyneinä. Topi Hägg osui kahdesti ja Konsta Keteli kerran kääntäen tappioaseman 2–3-johdoksi. Kalajokisten maalivahti Elias Korpela pysäytti erässä 12 kiekkoa ja piti huolen, ettei forssalaisjohto päässyt kasvamaan suuremmaksi. Tauolle suunnattiin kuitenkin tasalukemissa, kun Pulkkinen laukoi illan toisensa.

Kolmas erä ei lisämaaleja tarjoillut, vaikka molemmilla oli paikkansa ratkaisuun. Kummallekin tarjoutui tilaisuudet myös ylivoimalla, kuitenkin tuloksetta.

Myöskään jatkoerässä ylivoimapeli ei ollut valttia. Vieraat olivat pelitapahtumissa niukasti niskan päällä, mutta 540–päisen kotiyleisön riemuksi maalista vastasi kotijoukkueen amerikkalaisvahvistus Stevie O'Connor.

O'Connorin ja kaksi maalia iskeneen puolustaja Pulkkisen lisäksi JHT:n suurimpia sankareita oli peräti 51 kiekkoa pysäyttänyt maalivahti Korpela. 

» Lähetä palautetta toimitukselle