TUTO-legendat saivat ansaitsemansa arvostuksen

MESTIS / Artikkeli
TUTO-legendojen paitoja nousi Marli Areenan kattoon
Kuva © Timo Savela
Numerot 10, 17 ja 39 nousivat Marli Areenan kattoon ja Markku Vuorisalo, Atte Saunamäki sekä Tero Forssell saivat ansaitsemansa kunnian. He nousivat TUTO-legendojen joukkoon.

Kukin entinen pelaaja asteli vuorollaan punaista mattoa pitkin kaukalon keskustaan, jossa aikaisemmat legendat, Urpo Ylönen (1), Seppo Lindström (4), Kari Johansson (16) ja Jouni Tuominen (20) olivat odottamassa seuran edustajien kera. Kolmikon saavutuksista kerrottiin ja he pukivat vielä kerran pelipaidan päälle. Lopuksi numerot laskettiin perä jälkeen hallin katolta.

Ensimmäisenä tuli numero 10 Markku Vuorisalo, Naantalissa syntynyt 44-vuotias oikea laitahyökkääjä, joka neljää kautta lukuun ottamatta oli pelannut koko uransa TUTOssa. Yhteensä 483 ottelua runkosarjassa 1-divisioonassa ja Mestiksessä ja vielä 74 pudotuspeliottelua. Niissä hän teki 181 maalia ja 173 syöttöpistettä runkosarjassa sekä 29 maalia ja 24 syöttöpistettä pudotuspeleissä.

Toisena punaista mattoa pitkin tuli numero 17 Atte Saunamäki, Turussa syntynyt 45-vuotias hyökkääjä, joka pelasi koko uransa TUTOssa. Yhteensä 381 ottelua runkosarjassa 1-divisioonassa ja Mestiksessä ja sitten vielä 48 pudotuspeliottelua. Niissä hän teki 89 maalia ja 99 syöttöpistettä runkosarjassa sekä 16 maalia ja 13 syöttöpistettä pudotuspeleissä.

Viimeisenä punaista mattoa pitkin asteli numero 10 Tero Forsell, Turussa syntynyt 45-vuotias keskushyökkääjä, joka kahta kautta lukuun ottamatta pelasi koko uransa TUTOssa. Yhteensä 447 ottelua runkosarjassa 1-divisioonassa ja Mestiksessä ja sitten vielä 55 pudotuspeliottelua. Niissä hän teki 149 maalia ja 346 syöttöpistettä runkosarjassa sekä 16 maalia ja 31 syöttöpistettä pudotuspeleissä.

Yhteisessä haastattelussa TUTOn ja Kiekko-Espoon välisen ottelun erätauolla kaikki kertoivat mieleenpainuvimpien muistojen olevan ottelusarja Oulun Kärppiä vastaan sekä TUTOn Mestis-mestaruus keväällä 2008.

Seremonioiden jälkeen oli vuorossa juhlaottelu TUTO vastaan Kiekko-Espoo. Kiekko tippui keskiympyrään kello 18.28. Vieraat tulivat otteluun kovalla asenteella ja olivat potkun kaikessa edellä kotijoukkuetta. He hallitsivat kiekkoa, ja Joona Tamminen teki erän loppuun pukukoppimaalin.

Erä oli todella fyysinen ja taklauksia jaettiin puolin ja toisin. TUTOn maalivahti Jere Huhtamaa torjui todella hyvin ja oli syy siihen, ettei maaleja nähty enempää.

Toiseen erään kotijoukkuekin nosti tasoaan ja ottelu tasoittui. Kova kamppailupelaaminen jatkui ensimmäisen erän tavoin. Näytti siltä, että siihen keskityttiin enemmän kuin itse pelaamiseen. TUTOn hyökkääjän Roope Rannan 1−1-tasoitusmaali oli ansaittu.

TUTO siirtyi päätöserässä 2−1-johtoon Ilari Vähäuskin maalilla. Petteri Villanen tasoitti ottelun, ja jatkoajalla Oskari Lemmetyinen maalasi. Näin vieraat veivät kaksi pistettä mukanaan Espooseen.

Ottelua seurasi 1455 katsojaa, joka oli tämän kauden TUTOn ennätysyleisö.

» Lähetä palautetta toimitukselle