TPS:n ulkomaalaispelaajat arvostelussa: Josh Kestner iskee maaleja, mutta kokenut Henrik Larsson alisuorittaa

LIIGA / Artikkeli
TPS:n kultakypärä Josh Kestner on ollut todellinen vahvistus Palloseuralle.
Kuva © Timo Savela
Suuri ulkomaalaispelaajien määrä TPS:ssä aiheutti ennen kautta suurta porinaa. Ulkomaalaisten joukosta löytyy muutama onnistuja, mutta alisuorittajia löytyy runsaasti.

Liigan siirtyessä joulutauolle on oiva aika arvioida, että miten TPS:n ulkomaalaispelaajat ovat onnistuneet. Evan Weingerin lähdettyä Palloseurassa pelaa tällä hetkellä yhdeksän ulkomaalaispelaajaa.

Onnistujat

Josh Kestner 20 ottelua 11+8=19, +2

25-vuotias Kestner on ollut selvästi TPS:n paras hankinta. Laadukkaan laukauksella  tuhoa kylvävä laituri on iskenyt jo 11 maalia. Hieman tahmean alun jälkeen Kestner on pelannut tasaisesti, ja jokaisessa ottelussa Kestner on ollut todella vaarallinen hyökkäyssuuntaan. Varsinkin alkukaudesta Kestner hankki TPS:lle sarjapisteitä yksilötaidolla, kun turkulaisten oma hyökkäyspelaaminen ei ollut kovin hääppöistä. Mikäli Kestner haluaa pudotuspeleissä olla kultakimpale omalle joukkueelleen, yhdysvaltalaisen puolustuspelaamisen on syytä parantua.

Timur Ibragimov 16 ottelua 5+1, -2

NHL-seura San Jose Sharksin sopimuspelaaja on pelannut hyvää ensimmäistä kautta TPS:ssä. Loistavan työmoraalin omaava hyökkääjä tekee paljon likaista työtä. Myös vahvan luistelun ansiosta raamikas venäläinen pääsee usein maalipaikoille. Ibragimov on erinomainen laitahyökkääjä Palloseuran alimpiin ketjuihin. Venäläisen pitäisi käyttää enemmän laukaustaan hyväksi. 

Oliver Bohm 18 ottelua 0+7, +4

Bohm on ollut oiva vahvistus Palloseuran puolustukseen. Ruotsalaista voisi kutsua "köyhän miehen Tallinderiksi". Varmaa peruspeliä pelaava puolustaja antaa helpon ensimmäisen syötön ja on yksi valmennuksen luottopelaajista. Bohm osaa myös puolustaa laadukkaasti ja siitä kertoo se, että Bohm on ottanut vain kolme kahden minuutin rangaistusta tällä kaudella.

Bohm tuo varmuutta TPS:n puolustukseen.
Kuva © Timo Savela

Epäonnistujat

Austin Ortega 16 ottelua 3+3=6, +- 0

Hanakasti laukova yhdysvaltalainen on ollut toistaiseksi pettymys. Vikkelästi liikkuva Ortega väläyttelee osaamistaan silloin tällöin, mutta turhan usein hyökkääjä surffailee aivan missä sattuu. TPS:n kannattaa kuitenkin katsoa tämä kortti loppuun asti, sillä viime kaudella Ortega teki 18 maalia laadukkaassa Saksan DEL-liigassa.

Henrik Larsson 15 ottelua 0+3=3, -6

Ruotsalaispuolustaja on ollut ehkä suurin pettymys. Viime kaudella huimat 38 tehopistettä tehtaillut puolustaja kamppailee heikon itseluottamuksen kanssa. Larssonin puolustuspelaaminen on myös ollut vaatimatonta, joten tällä hetkellä ruotsalainen ei auta Palloseuraa oikein millään tavalla. Ville Lajusen tulon myötä Larsson ei ole enää selkeä TPS:n ykköspuolustaja. 

Viime kaudella kultakypärää kantanut ruotsalainen on ollut kuin varjo entisestään.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Evan Weinger 9 ottelua 1+0=1, +- 0

Weingerin TPS-pesti jäi lopulta seitsemän ottelun mittaiseksi. Pelin ulkopuolella hiihdellyt Weinger ei onnistunut tuomaan Palloseuran peliin oikeastaan yhtään mitään.

Tarkkailuluokkalaiset

Ruslan Iskhakov 17 ottelua 2+6=8, -1

Alkukaudella TPS-kannattajat hurmannut venäläinen ei ole pystynyt pelaamaan tasaisesti. Taikurimainen hyökkääjä jakelee pelistä toiseen loistavia syöttöjä ketjutovereilleen, mutta nuorukaisen puolustuspelaaminen on usein todella karmaisevaa. Iskhakov pelaa ensimmäistä kauttaan Suomessa, joten tottuminen paikalliseen jääkiekkoon vie varmasti vielä aikaa.

Harjoituskaudella Ruslan Iskhakov hurmasi TPS-kannattajat tempuillaan.
Kuva © Timo Savela

Alen Bibic 16 ottelua 1+0=1, +1

Isokokoinen puolustaja on hoitanut oman roolinsa varsin kunniakkaasti. Peruspelaaminen onnistuu hyvin, mutta kun peliaika ja vastuu nousee, kiekko alkaa polttemaan 29-vuotiaan Bibicin lavassa. 101-kiloinen järkäle osaa myös puolustaa jäähyttömästi. Fyysisyyttä mies saisi tuoda enemmän kentälle.

Andrej Karejev 8 ottelua 87,77 %, 2,77 päästettyä maalia ottelua kohden

Venäläisvahti olisi voinut löytyä myös epäonnistuneiden pelaajien listalta, mutta maalivahdille voi antaa vielä aikaa näyttää osaamistaan. Isoin odotuksin Turkuun saapunut Karejev oli harjoituskaudella kuin muuri maalillaan. Ukko-Pekka Luukkosen tulo TPS:n maalille saattoi olla iso isku Karejevin itseluottamukselle. Kokiko venäläinen, että TPS ei luota häneen? Kausi on vasta nuori, joten Karejevilla on vielä aikaa parantaa otteitaan.

Johan Ivarsson 18 ottelua 1+5=6, +2

Olisi voinut yhtä hyvin olla myös onnistuneiden listalla. Peruspeliä hyvin pelaava ruotsalainen tuo luotettavuutta Palloseuran alakertaan. SHL-kokemus näkyy siinä, että tasaisuus ei heittele paljon otteluiden sisällä. Itse odotan vielä Ivarssonilta enemmän panostusta hyökkäykseen. 

» Lähetä palautetta toimitukselle