TPS:n alkukausi on ollut vuoristorataa — hyökkäyspelissä riittää haasteita

LIIGA / Artikkeli
Anthony Rech on ollut TPS:n alkukauden paras pistemies.
Kuva © Tiia Mahkonen
TPS on aloittanut kautensa ailahtelevasti. Viime kauden tapaan maalinteko on takkuista. Jatkoaika arvioi Palloseuran ensimmäisen kolmanneksen.

Turun Palloseura lähti maaottelutauolle sarjataulukon seitsemänneltä sijalta. Turkulaiset ovat keränneet pisteitä tasaisesti, mutta varsinkin hyökkäyspelaaminen tarvitsee vielä lisää terävyyttä.

Jatkoajan toimittajat Timo Kinnunen sekä Herkko Hanhikoski käyvät läpi Seuran alkukautta.

Yleinen analyysi Palloseuran alkukaudesta

Kinnunen:

Palloseuran kauden ensimmäinen kolmannes on ollut melkoista vuoristorataa. Oikeastaan kauden kaksi ensimmäistä ottelua kuvaavat hyvin alkukautta. Ensin suvereeni 7–2-kotivoitto Ässistä ja seuraavana päivänä 6–0-murskatappio Lukkoa vastaan. Hyvää peliä on usein seurannut heikko suoritus.

Pääsääntöisesti TPS pelaa varsin hyvin, mutta otteisiin ei meinaa löytyä tasaisuutta

Hanhikoski: 

Ailahtelevuus on ollut liikaakin esillä, niin kuin Kinnunen aiemmin mainitsikin.

Joukkue on kuitenkin saanut puristettua pari hyvää voittoputkeakin alkukauden aikana, joten kaikki tarvittava jatkuvuudelle ja kestävälle menestymiselle on hallussa.

Mikä on toiminut hyvin alkukaudesta?

Hanhikoski:

Yksittäisenä tekijänä nostan maalivahtipelaamisen. Andrei Karejev jätti ison aukon jätettyään Turun taakseen, mutta Lukon mestaruuteen torjunut Lassi Lehtinen on täyttänyt Karejevin saappaat erinomaisesti.

Voittoja Lehtisellä voisi olla enemmänkin tilillään, mutta ilman Lehtistä TPS olisi sarjataulukossa varmasti alempana

Kinnunen:

TPS on pelannut alkukaudesta todella hyvää alivoimaa, mikä antaa mahdollisuuden taistella voitosta jokaisessa pelissä. Aktiivinen alivoima ei anna vastustajalle rauhaa rakentaa peliä.

Puolustuspeli  on ollut hyvällä tasolla. TPS:n koko viisikko osallistuu puolustamiseen. Lehtinen viimeisenä lukkona on hoitanut hommansa niin, että TPS päästää hyvin vähän maaleja. 

Alkukauden kehityskohteet

Kinnunen:

Ylivoimapeli on ollut aivan käsittämättömän tuskaista. TPS:n ylivoima on yksi tämän kauden heikoimmista. Pakkopelin olisi odottanut toimivan paremmin, kun kokoonpanosta löytyy Arttu Ilomäen ja Teemu Kivihalmeen kaltaisia ylivoiman erikoismiehiä. 

Hanhikoski:

TPS:n ulkomaalaispelaajat olisivat voineet saada parempaakin aikaan. Anthony Rech otti kauden alusta homman haltuun räjähtävällä tavalla, mutta tahti on hiipunut hänelläkin.

Scott Kosmachukin suoritustaso ei ole ollut ulkomaalaispelaajan vaadittavalla tasolla. Lukosta hankittu Pavol Skalický on kärsinyt hieman loukkaantumisista, mutta todennäköisesti härkämäinen hyökkääjä on TPS:lle pudotuspeleissä todella arvokas.

Viimeisimmät hankinnat ovat olleet lähes toistensa ääripäitä. Martin Johansson ei ole pystynyt tuomaan mitään erityistä Palloseuran hyökkäykseen.

Michael Dal Colle on aloittanut tehojen kannalta mukavasti, mutta puolustuspelaamisessa on kosolti petrattavaa.

Topit

Kinnunen:

1. Lassi Lehtinen 

2. Juhani Jasu

3. Valtteri Pulli

Hanhikoski:

1. Lassi Lehtinen

2. Aarne Intonen

3. Anthony Rech

Flopit

Hanhikoski:

1. Arttu Ilomäki

2. Pavol Skalický

3. Lauri Korpikoski

Kinnunen:

1. Arttu Ilomäki

2. Pavol Skalický

3. Tyler Steenbergen

» Lähetä palautetta toimitukselle