TPS puhuttaneesta katsomoravintolasta: "Olemme tyytyväisiä viime pelien täyttöasteeseen"

LIIGA / Artikkeli
Pääsylippu katsomoravintolaan ei sisällä alkoholijuomia, koska anniskelulaki ei taivu siihen.
Kuva © Timo Savela
Katsomoravintolan hinnoittelu on herättänyt keskustelua keskustelupalstoilla etenkin kausikorttilaisten osalta.

Turkuhalliin täksi kaudeksi pystytetty katsomoravintola on alkanut herättämään kiinnostusta. Kauden avauspeleissä katsomoravintola ammotti tyhjyyttään. Osaltaan suosion nousua selittää uusi hinnoittelu, mutta TPS:n liiketoimintajohtaja Heidi Ahon mukaan katsojat ovat paremmin heränneet anniskelukatsomon olemassaoloon.

− Meillä oli alkukaudesta muutama arkipeli, ja ne ehkä söivät katsomoravintolan kysyntää. Teimme sitten muokkauksia konseptiin, jolloin tuli halvemmat opiskelijaliput ja muutimme katsomoravintolan hinnoittelua. Viimeisessä 5-6 pelissä katsomoravintolan täyttöaste on ollut 80 prosentin keskiarvolla.

Katsomoravintolan hintataulukko. Ruoka sisältää street food -tyylisen annoksen, esimerkiksi wingsit.
Kuva © Olli Tiihonen

Ahon mukaan TPS tiedosti jo ennen kautta katsomon ongelmat, sillä kotijoukkue hyökkää katsomoravintolan vastakkaiseen päätyyn ensimmäisessä ja kolmannessa erässä. Odotukset katsomoravintolan suhteen olivat sen mukaiset.

− Tämä on ollut haasteellinen pääty meille, ja se oli ollut vähäisellä käytöllä ennenkin. Meillä oli realistiset odotukset katsomoravintolan suhteen. Odotimmekin, että kestää vähän aikaa ennen kuin käyttöaste saadaan korkeaksi.

Keskustelupalstalla on ollut kuohuntaa

Jatkoajan keskutelupalstalla on käyty kiivasta keskustelua Turkuhallin katsomoravintolasta ja etenkin sen hinnoittelusta. Kausikorttilainen joutuu maksamaan 10 tai 20 euroa lisää päästäkseen katsomoravintolaan.

− Mutta lippu alariveille maksaa siis 25e ja kausikorttilaisen "upgrade" tähän katsomoon 20e? Mitä helvettiä? Kunnon puuhastelua kyllä, nimimerkki Lucic kommentoi.

− No ehkä tämä on nyt se ensimmäinen askel ja seuraavaksi ilmoitetaan, että istumapaikkakausikortilla pääsee tuonne ihan veloituksetta. Ennen sitä - no thanks! Lätkäfani66 kommentoi hinnoittelua.

Ahon mukaan suoraa palautetta kausikorttilaisilta ei juuri ole tullut.

− Enemmänkin on tullut kyselyjä, kuinka konsepti toimii. Yksittäisiä palautteita on tullut yläkatsomon kausikorttilaisilta, jolloin erotushinta on 20 euroa, Aho selventää.

Katsomoravintolan konsepti pysyy samana ainakin loppukauden

TPS:llä ei ole täksi kaudeksi suunnitteilla enää muutoksia katsomoravintolan suhteen.

− Suurempia kehityskohteita ei ole täksi kaudeksi luvassa, ja olemme tyytyväisiä viime pelien täyttöasteeseen. Suuremman analyysin paikka on kauden jälkeen, Aho summaa.

TPS:n katsojakeskiarvo on ollut noin 500 katsojaa parempi kymmenessä ensimmäisessä Liiga-kotiottelussa viime kauden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Uusi anniskelulaki tuli voimaan viime maaliskuussa, mikä mahdollisti katsomoravintolat areenoille. Lain mukaan katsomotila voidaan hyväksyä anniskelutilaksi, mikäli se on varattu yksinomaan 18 vuotta täyttäneille.

» Lähetä palautetta toimitukselle