Tšekki lähtee johdossa Euro Hockey Tourin toiseen osakisaan

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Tšekki johtaa EHT-turnausta, mutta asetelmat saattavat vaihtua pian.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Tšekin joukkue oli vahvin marraskuun Karjala-turnauksessa. Sama joukkue on vaihtanut Suomen vastustajista vähiten pelaajia, kun Moskovan turnaus torstaina alkaa.

Suomi pelaa ensimmäisen ottelunsa torstaina, mutta ei Moskovassa, vaan Plzeňissä Tšekin tasavallan Böömissä. Olutkaupungissa vastaan asettuu Miloš Říhan luotsaama kotijoukkue, joka menetti ainoan pisteensä EHT:n Karjala-turnauksessa Suomelle.

Říhan tämänkertaisen joukkueen rungon muodostavat pitkälti samat pelaajat kuin Karjala-turnauksessakin. Zohornan veljekset Tomáš, Hynek ja Radim ovat jälleen mukana.

Suomi matkaa Plzeňistä kipakasti perjantain aikana Moskovaan, missä vastaan asettuu Ruotsi. Tre Kronor on pelannut tässä vaiheessa jo yhden ottelun kotijoukkuetta vastaan sen kotiyleisön edessä Moskovassa. Suomen ja Ruotsin välinen ottelu alkaa lauantaiaamuna kello 11 paikallista aikaa. Suomessa kello näyttää tuolloin kymmentä.

Ruotsin päävalmentaja Johan Garpenlöv testaa turnauksessa puolustuspäässä Jokerien Victor Lööviä. Hyökkäys menee edelliseen turnaukseen verraten vielä enemmän uusiksi. Ruotsi jäi jumboksi Karjala-turnauksessa ja ansaitsi vain yhden jatkoaikapisteen. Hyökkääjistä Röglen Daniel Zaar pelasi hyvin viime kevään otteluissa ennen kuin NHL-pelaajat syrjäyttivät Euroopan liigojen tähdet ennen MM-kisoja.

Suomen Liigan maalikuningas ja KooKoon omakseen ottama Malte Strömwall saa tämän kauden ensimmäisen tilaisuutensa näyttää osaamistaan maajoukkueessa. Strömwallin kauden saldo KHL:n häntäpään Sotšin joukkueessa on toistaiseksi12 maalia ja 27 pistettä 36 ottelussa.

Ruotsin kohtaamisen jälkeen Leijonat suuntaavat samana iltana Pietariin, missä turnauksen päätöspäivänä sunnuntaina vastaan asettuu isäntä Venäjä. Viime vuonna "ulkoilmaottelu" jalkapallon MM-kilpailuita varten rakennetulla areenalla keräsi yli 71 000 katsojaa. Jukka Jalosen mukaan ottelussa oli kuitenkin katto päällä, ja olosuhteet olivat hyvät. Tuolloin Venäjä voitti ottelun 5 – 0.

Venäjä on vaihtanut kaikki maalivahtinsa turnaukseen. Kotiyleisöä Pietarissa viihdyttänee Aleksandr Samonov, joka on torjunut SKA:lle 16 ottelua prosentein 95,3. Puolustajista jatkaa KHL:n pistepörssin kärkisijoja hätyyttävä Vjatšeslav Voinov Omskista.

Mielenkiintoinen uusi hyökkääjä on Kirill Kaprizov (TsSKA Moskova), joka johti KHL:n pistepörssiä jo edellisen EHT-turnauksen aikaan. Nyt hänen edelleen on kirinyt Dinamo Moskovan Vadim Šipatšov, joka niinikään on nyt mukana maajoukkueessa. Venäjä vaikuttaa kuitenkin satsaavan maajoukkueessa hyökkäykseen, joten puolustuspää on jälleen mielenkiintoinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle