Tšekin Michal Gut kunnioittaa mailavalinnallaan syöpään sairastunutta ystäväänsä

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Michal Gut juhlimassa joukkueensa voittoa.
Kuva © Andy Devlin
Nuorten MM-kisoissa paitsi pelataan maailmanmestaruudesta, tehdää myös hyvää. Gutin käyttämät mailat huutokaupataan ja niistä saadut rahat lahjoitetaan jääkiekkoväkeä auttavalle säätiölle.

Tšekin Michal Gut, 20, pelaa nuorten MM-kisoissa violetilla mailalla. Hän sai ajatuksen erityiseen työvälineeseen, kun nuoren miehen ystävä ja pelikaveri Pavel Novák, 20, sai syöpädiagnoosin ja joutui jäämään pois arvokisoista.

− Tekstasin Truen porukalle, että voisivatko he laittaa mailaani vähän violettia väriä. He sanoivat, että he suostuivat ilman muuta, sillä Pavelkin pelaa heidän mailoillaan. He lähettivät mailat minulle tänne ja näin voin tukea Pavelia, Gut sanoi EliteProspectsille antamassaan haastattelussa.

True Temper Sports on pitkäikäinen ja maailmanlaajuinen urheiluvälineitä valmistava yritys.

Gutin käyttämät mailat huutokaupataan kisojen jälkeen ja niiden tuotto lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

− Kysyin häneltä, että haluaako hän mailoista rahaa. Hän vastasi, ettei tarvitse rahaa niistä. Niinpä annan mailarahat Ivan Hlinka -säätiölle.

Säätiö auttaa pelaajia ja muuta jääkiekkoväkeä, jotka kohtaavat sosiaalisia ja taloudellisia vaikeuksia elämässään.

Pavel Novak sairastui syöpään.
Kuva © Codie McLachlan

Gut ja Novák eivät aina ole olleet parhaita kavereita keskenään, sillä nuorempana taistot kaukalossa olivat heidän välillään melko yleisiä.

− En nuorempana oikein pitänyt Pavelista, sillä pelasin häntä vastaan usein. Tapasin hänet ensikertaa alle 16-vuotiaiden maajoukkueessa. Olemme pelanneet myös alle 17- ja 18-vuotiaissa yhdessä ja nyt hän on minulle kuin veli.

Nykään kaksikko todellakin pitää tiiviisti yhtä.

− Minä todella pidän hänestä. Hän on vahva tyyppi. Kyselen päivittäin hänen vointiaan. Hän vastaa aina voivansa mainiosti. En ole koskaan tavannut vahvempaa ihmistä. 

» Lähetä palautetta toimitukselle