Suuromistajat Paananen ja Kodisoja linjaavat: "Vastuullamme on saada TPS sellaiselle tasolle, että seura elää seuraavatkin sata vuotta"

LIIGA / Artikkeli
TPS-kannattajat protestoivat seurajohtoa kohtaan voimakkaasti 30.10.2019 pelatun TPS–Jukurit-ottelun yhdeydessä.
Kuva © Timo Savela
HC TPS Turku Oy:n suuromistajat Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja järjestivät tiistaina Helsingissä mediatilaisuuden, jossa he puhuivat TPS:n tulevaisuudesta. Kaksikko tavoittelee urheilullista menestystä, josta seuraisi myös seuran taloudellinen tasapaino.

Medialla oli tiistai-iltapäivänä pääsy Supercell-yrityksen tiloihin, joissa HC TPS Turku Oy:n suuromistajat Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja pitivät jääkiekkojoukkuettaan koskevan tiedotustilaisuuden.

Supercellin peleillä vaurastunut kaksikko kertoi tilaisuudessa seuran selkeät tulevaisuuden tavoitteet: TPS:n talous on saatava terveelle pohjalle ja seuran on menestyttävä myös urheilullisesti.

– Meidän vastuullamme on saada seura sellaiselle tasolle, että se kestää seuraavatkin sata vuotta.

Paananen painotti joukkueen rakentamisen tärkeyttä. Hänen visiossaan vasta urheilullinen menestys tuottaa myös taloudellista menestystä. Tämä näkemys on hänen mukaansa näkynyt viime vuosina siinä, että TPS:n pelaajabudjetti on pysynyt korkeana tappiollisista tilikausista huolimatta.

Paananen korosti, ettei hallitus ole puuttunut seuran jokapäiväiseen tekemiseen eikä astellut urheilutietäjien ylitse.

– Ei meidän kannata mennä sinne sorkkimaan, Paananen sanoi.

TPS:n urheilutoimenjohtajana työskennellyt Antero Niittymäki luopui toimestaan kuitenkin aikaisemmin syksyllä juuri siksi, että olisi halunnut vaihtaa joukkueen päävalmentajaa. Hallitus ei sitä hyväksynyt.

– Siihen asti olimme tukeneet hänen kaikkia päätöksiään, Paananen totesi.

Omien sanojensa mukaan Paanasen ja Kodisojan rooli TPS:ssä on olla mahdollistajia. He tarjoavat taloudelliset puitteet, ja pesteihinsä palkatut jääkiekkoasiantuntijat huolehtivat pelillisestä puolesta. Hallituksen tavoite ja vastuu on löytää oikeat ihmiset oikeille paikoille.

Kuinka kauan talouden tervehdyttäminen kestää?

– Ei voi tietää, montako kuukautta tai vuotta menee, ennen kuin se on valmis, vertasi Kodisoja TPS:n tilanteen parantamista pelin luomiseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle