"Suomi näyttää isoveljeltä" - Kanadalaiset antavat kehuja ja odottavat puolivälierää

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Adrian ja Howard olivat tulleet Gibbonsista, Albertasta Třineciin seuraamaan Suomen ja Slovakian välistä ottelua.
Kuva © Satu Pitkänen
Valtaosa Třinecin Werk Arenan katsomoista on puna-valko-sinistä, mutta joukosta erottuu iso läikkä vaahteranlehtipaitoja. Yli 300-päinen joukko kanadalaisfaneja viettää iltapäivää katsomalla mahdollisia puolivälierän vastustajia.

Punaiset paidat peittävät Werk Arenan kahta kulmaa. Kanadalaiset kiekkofanit ovat vallanneet osan katsomosta, jossa slovakialiset kannustavat villisti omiaan.

− Olemme yli 300 hengen ryhmä, ja olemme tulleet eri puolilta Kanadaa katsomaan nuorten MM-kilpailuita. Majoitumme Olomoucissa, ja tulimme sieltä viettämään iltapäivää ja juomaan pari olutta Suomen ja Slovakian otteluun, stetsonpäiset albertalaiset Adrian ja Howard kertovat.

Illemmalla matka jatkuu Ostravaan katsomaan Kanadan ja ja Venäjän kohtaamista.

− Suomi on ollut selkeästi parempi tässä. He vaikuttavat isoveljeltä, joka tiukan paikan tullen tulee ja ottaa pikkuveljeltä kiekon, Adrian analysoi ensimmäisen erän jälkeen.

Molemmat herrat toivovat, että Kanada saisi puolivälierässä vastaansa Suomen.

− See you in Ostrava, he toivottavat lopuksi. Retkueen matka Tšekkiin jatkuu aina 12. tammikuuta asti.

Suomalaisiakin katsomosta löytyy, vaikkakin äänijänteet ovat kovilla slovakkihumun keskellä. Marko ja Janne ovat lähteneet matkaan Tikkurilasta, mottonaan "pitäähän se lähteä katsomaan kun Suomi pelaa".

− Majoitumme seitsemän kilometrin päässä pelipaikasta, ja olemme täällä ensimmäiseen puolivälierään asti, kaksikko kertoo.

Vaikka itse pelipaikkakunnalla majoituskapasiteetti on vähäistä, majapaikka on löytynyt läheltä Puolan rajaa.

− Siellä on hyvä käydä ostoksilla, hyvät nahkakengät irtosivat neljälläkympillä.

− Tänään meidän suomalaisten on vaikea saada ääntämme kuuluville, mutta eiköhän huomenna ole hiljaisempaa. Saadaan huudettua kannustuksia, herrat pohtivat.

Marko ja Janne tulivat kannustamaan Suomea, koska se kuuluu asiaan.
Kuva © Satu Pitkänen

» Lähetä palautetta toimitukselle