Suomi kiihdytti kärkipelaajiensa tehoilla Sveitsin kumoon − Pajariselle nollapeli debyytissä, nuoret esiintyivät edukseen

MAAJOUKKUE / Artikkeli
MM-kisoista tutut naisleijonapelaajat värkkäsivät Suomen avausmaalin.

Ottelun alussa Suomi harjoitteli lähinnä puolustamista ja Naisleijonat joutuikin kahdesti alivoimalle jo varhaisessa vaiheessa. Kun Sveitsi ei onnistunut omia erikoistilanteitaan hyödyntämään, niin Viivi Vainikka iski turnausemännät johtoon.

Tilanne säilyi tiukkana loppuun asti, mutta vaikka Suomi vain niukassa johdossa olikin, ei joukkueella ollut juuri hätää tuloksen puolesta. Sveitsi sai muutamia maalipaikkoja, muttei onnistunut hyödyntämään niitä. Suomen viisikkopelaaminen osoitti kapean otannan perusteella hyviä signaaleja ja yksilöt nousivat onnistuneesti esiin.

SDHL:ssä hirmuvireessä olevat pistepörssin kärkinimi Noora Tulus ja pörssiviitonen Vainikka olivat Naisleijonien parhaimmistoa ottelussa, joka päättyi lopulta 4−0-lukemiin. Tiia Pajarinen nappasi aikuisten maajoukkuedebyytissään nollapelin, johon vaadittiin kahdeksan torjuntaa. Hyvä viisikkopeli avitti Pajarisen työskentelyä.

Nuoret pelaajat pirteällä pelipäällä

Johtoon päästyään Suomi otti pelin hallintaansa. Sveitsi joutui vuorostaan istumaan jäähyjä ja avauutipa Naisleijonille paikka kahden pelaajan ylivoimallekin. Tärkeä erikoistilanne valui kuitenkin jäänrakoon muutaman kiekonmenetyksen ja vaikeiden avausyritysten myötä.

Nuoriso-osasto Oona Havanan, 18, johdolla tuli pirteästi sisään mittelöön ja pelasi ennakkoluulottomasti. Myös esimerkiksi Anna-Kaisa Antti-Roiko ja Ada Eronen näyttivät olevansa hyviä pelaajia. Ensimmäisen aikuisten maaottelunsa pelannut 24-vuotias Kiekko-Espoon mestaritorjuja Pajarinen esiintyi edukseen Naisleijonien veräjällä. Toisen erän alussa edellisten MM-kisojen suomalainen maaliruisku Elisa Holopainen näytti häikäisevää liikettään.

Suomen ylivoimapelaaminen kehittyi ottelun edetessä ja erityisesti Sanni Rantalan, 20, viivatyöskentely oli hiveltävää katseltavaa. Nuoren puolustajan kiekonliikuttelu avasi monta vetopaikkaa muun muassa Holopaiselle ja Havanalle. Sveitsin osalta Lara Stalderin johtama ykkösketju oli joukkueen vaarallisin läpi illan, joskin koostumusta hieman matkan varrella muutettiin.

Pato auki päätöserässä

Katkonaisuus väritti pelin kuvaa sen toisella puolikkaalla. Aivan toisen erän loppuun Sveitsin Noemi Ryhner pääsi Petra Niemisen hyökkäyssiniviivalla tapahtuneen kiekonmenetyksen vuoksi läpiajoon, mutta Pajarinen veti pidemmän korren tilanteessa ja näin Naisleijonien johto säilyi. Muita todellisia vaaranpaikkoja alppimaa ei Suomen maalille saanut.

Emilia Vesa ja Nieminen värkkäsivät kolmannessa erässä upean sommitelman päätteeksi Naisleijonien toisen osuman. Holopainen iski lähietäisyydeltä kiekon kolmannen kerran ohi Alexandra Lehmannin. Kun ketsuppipullo oli kerran avattu, niin antaa suihkia menemään − Vainikka sivalsi illan tosiellaan Suomen neljä maalia edelle. Lopulta Suomi kellisti Sveitsin varsin varmaotteisella esityksellä.

Viiden maan turnauksen avauspäivän toisessa ottelussa Ruotsi päihitti Saksan puhtaasti 7−0. Fanny Rask mätti kamppailussa tehot 3+1=4. Keskiviikkona Ruotsi kohtaa Tšekin ja Sveitsi Saksan. Suomi on askissa seuraavan torstaina, jolloin se kohtaa Ruotsin.

» Lähetä palautetta toimitukselle