Suomi-kiekkopäivänä Hartwall Arenalla nähtiin monipuolista ohjelmaa

Muut Sarjat / Artikkeli
Ketterä-kapteeni Jarno Lippojoki sai nostaa Suomen Cupin voittajajoukkueen pytyn ilmaan.
Kuva © Sami Kemppainen, sami.kemppainen@jatkoaika.com
Suomen Cupin finaali päätti Suomi-kiekkopäivän Hartwall Arenalla perjantaina, kun Karjala-turnauksessa vietettiin välipäivää. Mestiksen ja Suomi-sarjan joukkueista koostuva sarja päättyi Imatran Ketterän mestaruusjuhliin, kun se voitti KeuPan 5-2.

Karjala-turnauksen välipäivänä vietettiin Suomi-kiekkopäivää, mikä keräsi areenalle paljon kiekkofaneja ympäri Suomea. Leijonien Meet&Greet – fanitapaaminen keräsi pitkät jonot, kun kaikenikäiset saivat ottaa yhteiskuvia pelaajista sekä saivat heidän nimikirjoituksensa.

Pienet kiekkokannattajat saivat yhteiskuvia Leijonien kanssa fanitapaamisessa.
Kuva © Sami Kemppainen, sami.kemppainen@jatkoaika.com

Jääkiekkoliitto aateloi kuusi uutta jääkiekkoleijonaa kiekkopäivän yhteydessä. Naisten maajoukkueessa ensi kertaa 16-vuotiaana esiintynyt Kirsi Hänninen, 750 tehopistettä NHL:ssä iskenyt Olli Jokinen, Torinossa 2006 parhaaksi maalivahdiksi valittu Antero Niittymäki, kaukalon kovanaamana tunnettu Jarkko Ruutu, yksi parhaista suomalaisista puolustajista Kimmo Timonen sekä nykyään SM-Liiga Oy:n erotuomarijohtajana toimiva, entinen tuomari Jyri Rönn pääsivät uusiksi jääkiekkoleijoniksi.

Kunnianosoitusten jälkeen Leijona-legendat ja Pietarinkadun Oilers pelasivat näytösottelun, jossa oli entisiä kovan luokan pelimiehiä. Leijona-legendojen joukkueessa pelasi muun muassa vuoden 1995 kultavahti Ari Sulander, TPS-ikoni Petteri Nummelin sekä nykyinen SaiPan päävalmentaja Tero Lehterä. Pietarinkadun Oilersin riveistä löytyi muun muassa Ketterän juniorivahti Otto Leinonen, joka tuli kuuluisaksi tanssiliikkeistään, artistitähti VilleGalle sekä "vanha mestari" Ari Vallin. Voittajaksi pelistä selviytyi voittamattomana pysyvä Pietarinkadun Oilers.

Toista kauttaan Mestiksessä pelaava Ketterä voitti Suomen Cupin mestaruuden

Joona Jääskeläinen siirsi Ketterän 1-0-johtoon komealla rystylaukauksella.
Kuva © Sami Kemppainen, sami.kemppainen@jatkoaika.com

Päivän päätteeksi oli luvassa Suomen Cupin finaali Ketterän ja KeuPan välillä. Jo ennen Mestis-kautta alkaneen sarjan päätösottelu keräsi Hartwall Arenalle reilu 3500 ihmistä. Kovavauhtinen ja mielenkiintoinen kamppailu oli laittanut myös molempien joukkueiden kannattajat liikkeelle kohti Helsinkiä, sillä hallilla oli niin Ketterän kuin KeuPankin faneja paikalla.

24-vuotias imatralaisten ykkössentterinä pelannut Aku Kestilä oli tyytyväinen joukkueensa voittoon sekä omaan pelaamiseensa loppuottelussa. Isossa hallissa pelaaminen maistui jälleen hyvälle, vaikka omien suorituksista löytyi vielä parannettavaa.

— Hyvä fiilis, kun voitto ja mestaruus tuli. Oli kivaa palata takaisin tänne, kun on isompi halli, vaikka kuumahan tuolla on. Olimme vähän huolellisempia ja terävempiä kuin vastustaja sekä meidän maalivahti voitti heidän maalivahtinsa. Olen ihan tyytyväinen omaan tekemiseen tänään. Tärkeintä on, että voitettiin joukkueena tänään.

"Tärkeintä on, että voitettiin joukkueena tänään"

Pyhäjoelta lähtöisin oleva, Kärppien organisaatiossa pitkään pelannut Kestilä piti Suomen Cupia järkevänä ratkaisuna, sillä se pitää rutiinin yllä pelaamiseen ja hänen mukaansa joukkuekin on ollut tyytyväinen tähän

sarjaan.

— Tämä on kyllä hyvä lisä tähän, sillä muuten olisi tullut liikaakin lepäämistä maajoukkuetauon takia. Hyvä fiilis oli kopissa tämän voiton myötä, sillä ainahan voitto maistuu.

Ensi viikolla tapahtuu paluu Mestiksen runkosarjan pariin ja imatralaishyökkääjä tietää keinot, millä kelkka kääntyy takaisin voittojen tielle.

— Vähän huolellisuutta, kun muutaman kerran jäi pelaajia merkitsemättä ja niistä tuli maaleja. Pieniä asioita kun parannetaan, niin päästään pitkälle.

Vierasjoukkue KeuPan Valtteri Pihlajamäki on luonnollisesti pettynyt ottelun jälkeiseen tulokseen, sillä oman pelin huolellisuudella tulos olisi voinut olla aivan erilainen.

— Hyvä fiilis tuli siitä, että sai pelata täällä (Hartwall Arenalla), mutta huono fiilis jäi, kun hävittiin tuo peli. Kaaduimme henkilökohtaisiin virheisiin täysin tänään. Olisi voinut kääntyä kummalle tahansa, jos niiltä olisi vältytty ja samalla olisi ollut ihan uusi peli.

— Ylivoimalla tuli pikkuinen virhe ja koko pelissä jäi vähän jätkiä merkkaamatta, mistä kaveri ratkaisi. Pieniä asioita, jotka saadaan varmasti seuraavaan peliin korjattua, Pihlajamäki kertasi pelin jälkeen.

22-vuotias hyökkääjä on samoilla linjoilla Kestilän kanssa ja mies arvostaa sitä, että kauden ensimmäiset pelit ovat panoksellisia. Mestiksen kanssa osittain päällekkäin mennyt sarja ei ole haitannut ainakaan keuruulaisia.

"Kyllä se pelaaminen on tämän jutun suola"

— Kyllä tämä on tosi hyvä juttu. Kauden alkuun saadaan heti merkityksellisiä pelejä alle, eikä tule niitä merkityksettömiä harjoitusotteluita niin paljoa. Jokaisessa Suomen Cup – pelissä on panosta, joten niihin suhtautuu eri tavalla kuin normaaleihin harjoituspeleihin.

— En usko, että tästä oli mitään haittaa. Minä pidän ainakin itse siitä, että saa pelata eikä huilata. Kyllä se pelaaminen on tämän jutun suola kuitenkin.

Vammalan Palloseuran kasvatti toivoo, että joukkue onnistuu nollaamaan tilanteen ja jatkamaan siitä, mihin se jäi maajoukkuetauon alkaessa.

— Jatketaan siitä, mihin runkosarjan viimeinen peli päättyi ennen taukoa ja sitä hyvää tekemistä, mitä on Mestiksessä jo ollut.

» Lähetä palautetta toimitukselle