Suomi jäi viimeiseksi kolmella tappiolla U20-kotiturnauksessaan

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Suomi jäi muiden maiden jalkoihin.
Kuva © Saimi Airaksinen

Venäjä-Tšekki 5−2

Sekä Venäjällä että Tšekillä oli otteluun lähdettäessä alla voitto Suomesta ja tappio Ruotsille. Ottelu alkoi Venäjän vahvalla hallinnalla ja Tšekki joutui ottamaan kaksi jäähyä. Erän puolivälin tienoilla tilanne tasoittui ja Tšekkikin pääsi koettamaan ylivoimalla, mutta tuloksetta. Pian tämän jälkeen Venäjä palasi takaisin kuskin pukille, kun Pavel Dorofejev pomputteli kiekon onnekkaasti maaliin.

Toinen erä alkoi erikoistilanteella, kun kumpikin joukkue oli saanut kaksiminuuttiset avauserän lopun nahistelusta. Venäjä tuplasi johtonsa vain 15 sekunnin pelin jälkeen Grigori Denisenkon osumalla, mutta Tšekki vastasi vain 46 sekuntia myöhemmin Matej Blumelin maalilla.

Lisää nähtiin reilut kuusi minuuttia myöhemmin, kun Venäjän Nikita Rožkov maalasi ylivoimalla. Tšekki vastasi tuttuun tapaan reilua minuuttia myöhemmin, kun Jan Šír hyödynsi kiekonriistonsa jälkeisen maalipaikan. Erän huipensi Venäjän Rožkov toisella osumallaan reilut kolme minuuttia ennen erätaukoa.

Päätöserä alkoi rikkonaisesti, kun kumpikin pääsi kertaalleen ylivoimalle, mutta tulosta ei syntynyt. Tšekki ei saanut kiriään oikein millään kunnolla käyntiin, vaan Venäjä sai hallittua tilanteen. Se sai erän loppupuolella vielä pakotettua Tšekin ottamaan kolme kaksiminuuttista ja vaikka se ei niitä saanutkaan hyödynnettyä, Arsenii Gritsjuk teki joukkueelle vielä viidennen maalin reilut kaksi minuuttia ennen loppua.

Lopputulos tarkoitti sitä, että Venäjä oli turnauksessa toinen ja Tšekki kolmas.

Suomi-Ruotsi 1−2

Suomen ja Ruotsin turnaukset olivat sujuneet ennen päivän peliä hyvin päinvastaisesti. Suomi oli hävinnyt sekä Venäjälle että Tšekille, kun taas Ruotsi oli voittanut kummatkin.

Peli alkoi tasaisesti ja avausmaali nähtiin kahdeksannella minuutilla, kun Aatu Räty huudatti kotiyleisöä. Loppuerä ei kuitenkaan lisämaaleja tuonut kolmesta ylivoimatilanteesta huolimatta kummallekaan joukkueelle.

Toinen erä alkoi vauhdikkaasti ja kumpikin joukkue hukkasi läpiajoja. Suomi joutui ottamaan jäähyn vähän ennen erän puoliväliä ja Ruotsi sai iskettyä sen jälkimainingeissa tasoituksen, kun Alexander Holtz sai pistettyä kiekon reppuun. Suomi joutui pian toistamiseen alivoimalle, mutta selvitti sen. Loppuerä oli kuitenkin Ruotsin hallintaa kokonaisuudessaan.

Päätöserä alkoi tasaisissa merkeissä. Suomelle tarjottiin puolivälin tienoilla todellista etsikkoaikaa, kun se pääsi kahteen otteeseen ylivoimalle, mutta koko turnauksen takunnut ylivoimapelaaminen ei taaskaan onnistunut. Sen sijaan Ruotsi rankaisi seuraavasta ylivoimastaan, kun Lucas Raymond osui.

Suomelle oli tulossa myös siirretty rangaistus, joka pantiin täytäntöön maalin kumottua alkuperäisen jäähyn. Tämä söi pahasti Nuorten Leijonien kiriä ja vaikka Suomi ottikin maalivahdinkin vielä pois, tasoihin se ei enää noussut. Täten Ruotsi nappasi turnausvoiton puhtaalla pelillä ja Suomi jäi turnausjumboksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle